Avtomobilski ojačevalnik Pioneer GM-D1004: značilnosti in pregledi

Večina voznikov radi svoje avtomobile in jih poskuša narediti čim bolj udobne in edinstvene. Eno od področij prilagajanja je vgradnja visoko kakovostne avtomobilske akustike. Pogosto ojačevalnik, vgrajen v sprejemnik, ni dovolj, da bi zagotovo "zamahnil" močne zvočnike. V tem primeru je potrebno namestiti ločen zunanji ojačilni blok. Ta pregled je namenjen takšni opremi - znani Pioneer GM-D1004. Ta ojačevalnik odlikujejo številni ljubitelji visokokakovostnega zvoka zaradi prijetnega zvoka in enostavne namestitve. Ko ste prebrali glavne značilnosti in odzive resničnih uporabnikov, lahko sklepate o izvedljivosti nakupa te naprave v vašem avtomobilu.


Destinacija

Najprej je treba pred namestitvijo takega ojačevalnika pomisliti, kako dobra je glavna enota v avtomobilu. Če bo vir zvoka povzročil slab, slabo frekvenčni signal, ojačevalnik ne bo mogel resnično predstaviti svojih zmogljivosti. Zato je z njim priporočljivo uporabljati procesorske sprejemnike iste blagovne znamke.
Druga zahteva je razpoložljivost močne akustike z dobrim frekvenčnim območjem. Če so nameščeni standardni zvočniki, bo za njih dovolj vgrajen ojačevalnik. Če je akustika močna, vendar neuravnotežena, bo zvok sčasoma postal ravno in neprijeten, prikrajšannasičenost Posledično lahko sklepamo, da je ojačevalnik Pioneer GM-D1004 namenjen za vgradnjo v avto, ki je že opremljen z visokokakovostnim izvorom zvoka in dobrim akustičnim sistemom zahtevane moči.


Glavne funkcije

Na to ojačevalno enoto je mogoče priključiti do štiri zvočnike, od katerih ima vsaka moč največ 100 vatov in odpornost 2 ali 4 ohma. Deluje lahko v mostičnem načinu. V tem primeru je mogoče priključiti na standardni stereo sistem Pioneer GM-D1004 z dvema 4 zvočnikoma z močjo do 200 vatov.
Za vhodni vhodni signal sta na voljo klasični vhodni RCA konektorji. To nakazuje, da se lahko kot vir zvoka uporablja ne samo magnetofon, ampak tudi katera koli druga naprava, ki ima linearni avdio izhod. Frekvenčne značilnosti so zelo navdihujoče. Pioneer-jev GM-D1004 ojačevalnik je zmožen reproducirati frekvence v območju od 10 Hz do 40 kHz, kar v celoti pokriva frekvenčno območje novic, ki ga sliši človeško uho. V tem primeru je koeficient popačenja - manj kot 005 enot, to je praktično enak nič. Hrup se izraža le v rahlem brenkanju zvočnikov v stanju pripravljenosti, ki je povsem neviden pri predvajanju skladb. Maksimalni porabljeni tok ustreza karakteristikam ojačevalnika Pioneer GM-D1004 glede na omejitveno moč ojačevalnika in je enaka 15 A.

Enostavnost delovanja

Prva značilnost obravnavanega ojačevalnika je njena precej kompaktna velikost. Na njegovih stranehenaka 181 x 38 x 64 mm. Za vizualizacijo teh dimenzij je dovolj omeniti običajno gradbeno opeko. Ojačevalnik prihaja približno dvakrat manjši po širini. To bo omogočilo montažo naprave skoraj povsod pod ploščo avtomobila.
Druga dobra značilnost je prisotnost senzorja vhodnega signala. Ojačevalnika ni treba ločeno vklopiti ali izklopiti, vklopi se neodvisno, če vhod sliši ton. Na ta način je odličen za skrito namestitev, saj dostop do nje v procesu delovanja ne bo potreben.

Pozitivne povratne informacije o pripomočku

Za jasno razumevanje značilnosti, predstavljenih v članku, si lahko preberete preglede Pioneer GM-D1004. Mnogi od njih opozarjajo na naslednje pozitivne vidike naprave:
 • Možnost priključitve ojačevalnika z običajnim vodilom brez spreminjanja ožičenja. To vam omogoča, da ga namestite v avto, ne da bi kršili pogoje garancijskega servisa.
 • Minimalistična zasnova. Ojačevalnik je zelo kompakten in nima kontrol, ki omogočajo, da se skrije v poljubni niši pod ploščo.
 • Dejanska deklarirana moč. Značilnosti ojačevalnika niso napihnjene in tudi z največjo obremenitvijo zvok ni popačen, kar nakazuje zadostno oskrbo z neuporabljenimi viri.
 • Izboljšanje zvočnega signala. Vgrajeni osnovni zvočniki Pioneer GM-D1004 lahko odpravi nekatere pomanjkljivosti frekvenčnega ravnotežja, ki se lahko pojavijo na ravni vira.zvok
 • Dobro premišljeno hlajenje. Ker so elementi čim bolj učinkoviti, se ojačevalnik ne pregreje niti med neprekinjenim neprekinjenim delovanjem v poletni vročini. Ta funkcija je lahko koristna za tiste, ki radi poslušajo glasbo na počitnicah v naravi.
 • Negativne strani ojačevalnika

  Kljub precej dobremu seznamu pozitivnih strani so uporabniki našli in nekatere slabosti. Glavna izmed njih se imenuje razlika v moči med ojačevalnikom standardne glavne enote in zunanjo enoto samo dvakrat. Zato v nekaterih primerih njegova namestitev morda ni ustrezna.
  Še ena negativna značilnost nekaterih je pomanjkanje vgrajenega izenačevalnika, ki bi ga bilo mogoče prilagoditi njegovemu akustičnemu sistemu. Vendar pa lahko po želji dosežete želeni učinek s konfiguriranjem glavne enote. Zato je pri prednostni namestitvi procesorski sprejemnik s fino nastavitvijo izhodnega signala.

  Zaključek

  Predstavljeni ojačevalnik je odličen za tiste, ki želijo v avtu dobiti dober zvok svojih najljubših skladb, vendar ne želi preveč motiti ožičenja. Priključitev Pioneer-ja GM-D1004 je možna s klasičnim ISO priključkom brez spajkalnih žic in drugih zapletenih manipulacij. Kompaktna velikost vam bo omogočila, da boste našli prostor tudi v majhnem avtomobilu, možnost priključitve katere koli naprave pa lahko v celoti zavrne radijsko enoto in jo zamenja s pametnim telefonom z visoko kakovostnim zvokom.ali dober igralec.

  Sorodne publikacije