Kako dodati vrstice v Excelovo preglednico - vrstni red dejanj

Ko izdelate preglednico Excel, ni vedno mogoče vnaprej predvideti, katere vrstice in stolpci so zahtevani. Sčasoma se v tabeli pojavijo nove informacije, zato morate spremeniti strukturo, dodati nove elemente, vstaviti zapise in grafe. Kako dodati vrstice v Excelovo preglednico - preberite v članku.

Vstavljanje praznih vrstic

Obstaja veliko razlogov za vstavljanje praznih vnosov v tabelo. Na primer, informacije so bile kopirane iz drugega vira ali prenesene v Excelovo datoteko z uporabo izvoza. Hkrati manjka tudi glava stolpca, zato moramo dodeliti ime podatkovnih nizov. V tem primeru moramo vstaviti novo vrstico pred prvim vnosom, jo ​​označiti kot pokrovček in dodeliti imena stolpcev.


Nove vrstice v Excelovi preglednici se dodajo kot ločila med podatkovnimi bloki za izdelavo dodatnih parametrov in podpostavk itd. Razlogi so lahko številni. Poskusimo, na primer, vstaviti prazen vnos v pripravljeno preglednico. Turistično podjetje sodeluje s hotelom in od tega prejme cene za nastanitev gostov. Upravitelj je zamudil eno pozicijo pogodbe, ko je posredoval informacije, in jo mora zdaj dodati. Za vstavljanje morate označiti vrstico, nad katero želimo dodati novo, nato z desno tipko miške klikniti in izbrati točko menija "Prilepi". V tabeli bo prikazan prazen vnos.
Operacija, podobna kontekstnemu meniju, je na voljo na zavihku "Domov" v orodni vrstici "Celice": "Vstavi" - "Vstavi vrstice na list". S pomočjo tehOperacije lahko dodate tako v sredini Excelove preglednice kot na začetku.

Dodajanje prej kopiranih nizov

Včasih je naloga vstaviti ne le prazen zapis, temveč podatke, ki se kopirajo iz druge tabele, ali ga premakniti iz drugega mesta istega. V že znani tabeli cen hotelskih sob bomo prenesli zadnjo vrstico na prvo mesto. To naredite tako, da izberete želeni vnos in ga prekopirate s pomočjo kontekstnega menija, gumbov v orodni vrstici ali kombinacije tipk Ctrl + C. Sedaj izberite vrstico, v katero želite prenesti te informacije, in izberite element v kontekstnem meniju "Vstavi kopirane celice". Ista operacija je v že znanem meniju v orodni vrstici Excel.

Če želite dodati Excelovo preglednico kot oddaljeno od prvotne lokacije, morate namesto kopiranja uporabiti operacijo rezanja (Ctrl + X). Nato se bo akcija v meniju in na plošči imenovala "Insert Cut Cells".

Dodajanje stolpcev in celic

Če se pojavijo novi parametri, ki morajo razlikovati med informacijami v tabeli, je pogosto treba v stolpec vključiti nove stolpce. Hotel, s katerim podjetje posluje, je začel nuditi zajtrk gostom. Tako je cena števila zdaj odvisna od hrane in želimo jo pojasniti v našem tarifnem priročniku. Stolpec se doda v tabelo Excelovih preglednic - z desnim gumbom miške ali z gumbi orodne vrstice Excel. Izberite stolpec, pred katerim je dodan nov in izvedite operacijo "Vstavi stolpce na listu".
Da biVstavite več vrstic ali stolpcev, predhodno dodelite toliko, kot želite, in izvedite isto operacijo. V primerih, ko je dodan samo obseg celic, izberite polja, kjer bo vstavljen obseg in kliknite na element v meniju Vstavi celice. Prikaže se okno, ki vas vpraša, kako dodati polja in na katero stran premakniti obstoječe.
Tukaj vidimo drug način za dodajanje vrstice v Excelovo preglednico, ne da bi poudarili vrstico, in kaže le na število celic. Upoštevajte tudi, da ta metoda dodajanja polja obsega ni primerna, če ste formatirali tabelo na listu.

Vstavitev vrstice v konsolidirano tabelo

V obravnavani potovalni agenciji obstaja tabela za evidentiranje naročil. Vsebuje podatke o nastanitvenih številkah, ki navajajo število nočitev in izračun stroškov in cene naročila. Za analizo teh podatkov so podatki uvrščeni v konsolidirano tabelo, kjer so prikazani rezultati prodaje: skupno število nočitev za vsako vrsto sobe, znesek za plačilo podjetja v hotelu in znesek plačila turistov podjetju.
Recimo, da moramo videti, katero vrsto hrane so turisti izbrali, in želimo te podatke vključiti v splošno statistiko. Poglejmo, kako v Excelovo preglednico dodati niz. Na desni strani zaslona je okno nastavitev za polja vrtilne tabele. Če želite dodati drug parameter, ga morate izbrati s seznama in potrditi polje. Ta možnost se bo prikazala v tabeli z novimi vrsticami.
Vstavite noveElementi v seznamih programa Excel ne delujejo. Sčasoma se boste naučili, kako to narediti samodejno brez razmišljanja.

Sorodne publikacije