Casio CDP 130: pregledi klavirja

Digitalni klavir se razlikuje od sintetizatorjev, predvsem s pomočjo mehanike tipkovnice. Inženirji želijo to narediti tako, da izvajalec ne čuti razlike z akustičnim inštrumentom, zato je digitalni klavir praviloma dražji od sintetizatorjev, čeprav jih je veliko manj funkcionalen. Ena od odličnih proračunskih možnosti je klavir Casio CDP 130.

Pregledi mehanike

Prva stvar, ki jo je treba upoštevati pri nakupu digitalnega klavirja, je mehanik na tipkovnici. Zaradi togosti se razdelijo v uravnotežene, netehtane in pol-utežene. Neizravnane tipkovnice so zelo mehke - običajno so nameščene na sintetizatorjih. Tehtane so najbližje njihovi akustični analogi, in to je vrsta tipkovnice, ki je nameščena v klavirju Casio CDP 130. Mnogi lastniki ugotavljajo, da so občutki igre zelo realistični. To je še posebej pomembno za koncertne glasbenike, ki igrajo akustični klavir.


Precej priročen način za nadzor občutljivosti tipk, ki se lahko nastavi na eno od treh ravni ali pa se sploh izklopi. Vendar pa je za mnoge lastnike neprijetno presenečenje postalo slaba stranska stabilnost ključev, zaradi česar je igra lahko tuji hrup. To je še posebej opazno v primeru ostrih skokov in prehodov, kot tudi z veliko tehniko igre, toda z šolskim programom se orodje popolnoma zruši. S hitro igro lahko prsti zdrsnejo. Tipke so polne velikosti, njihovo število pa ustreza tudi polni tipkovnici klavirja (88 tipk).Uporabniki opažajo takšno pomanjkljivost kot briljantna plastika. Na sijajni površini tipkovnice so sledi prstov, zato jo je treba redno čistiti z alkoholno blazinico ali krpo.


Specifikacije

Za nekatere glasove je polifonija 24 glasov. Digitalni učinki so predstavljeni z reverb (parametri od 1 do 10 so lahko popolnoma izključeni) in chorus (od 1 do 5 ali zaustavitev). V pomnilniku orodja je 5 skladb za predstavitev možnosti tembre. Funkcija prenosa lahko zmanjša ali izboljša sistem za 12 poltonov. Za prijetno igro z ljudskimi glasbili in vetrovi je možno uglasiti od 4155 do 4659 herc. Privzeto je standardna 440 Hz. Obstaja USB vrata za povezavo z računalnikom, tako da se lahko klavir uporablja kot bakrena tipkovnica in zmogljivosti orodja močno povečajo. Casio CDP 130 tehta približno 11 funtov, kar je za tak instrument zelo majhno. Ovalni zvočniki so zmanjšali celotno dolžino na 132 cm, tako da se bodo prilegali skoraj vsem avtomobilom in relativno primerni v transportu. Namestitev na stojalo pa je še boljša, saj je ohišje iz plastike in precej krhko. Pri naročanju na internetu je treba upoštevati, da je orodje dobavljeno v dveh barvah: črni in srebrni. Model črne barve ima oznako VC v imenu in SR je srebro.

Zvok

Digitalni klavir Casio CDP 130 ima dva vgrajena ovalna zvočnika 12x6 cmskupna moč 16 vatov. Uporabniki soglasno priznavajo, da je to veliko za vgrajeno akustiko. Orodje je čudovito slišati pri igranju v ansamblu, brez dodatnega glasu pa lahko pokriva celo precej prostorno sobo (ne pa tudi koncertne dvorane). Če pa sta srednji in zgornji del predstavljeni brezhibno, se basi ne zadržujejo, še posebej pri izbiri glasbenega niza String.
Vendar pa so orodja realistična, zaradi izboljšanega procesorja signalov na podlagi tehnologije AHL. Izvajalcu ponujamo deset različnih glasov in 48-glasno polifonijo, kot tudi možnost vsiljevanja dveh timbrov. Uporabniki ugotavljajo, da uporaba te funkcije na polnem kolutu ne omejuje 48 opomb: Casio CDP 130 se ne more spopasti z obremenitvijo, če za igranje dveh tonov hitro arpeggiato s sklopko Sustain pedal.

O funkcijah

V svojih pregledih lastniki opozarjajo na prijeten zvok barve. V strunah praktično ni "nasmeh midi", in če jih poslušate ločeno, se sliši zvok sintetike, toda ko se igrate v ekipi, je ta napaka ukradena. Ločena beseda zahteva tudi električni klavir. Izvajalci govorijo o tem tembre kot mehko in "svetilka", je primerna za skoraj vsak slog sodobne glasbe, ki je prav tako pomembna za igro ansambla. Poleg vseh glasov je tudi orgel in čembalo, ki ga pogosto uporabljajo številni izvajalci. Priključitev domačih slušalk, primernih za telefon ali računalnik, je možna le ob nakupu posebnega adapterja iz priključka na mini vtičnico. Lahko ga kupite za cenomanj kot sto rubljev v vsaki trgovini z glasbili ali radijsko elektroniko. So tudi v mnogih računalniških trgovinah. S povezovanjem slušalk dobi izvajalec še dodatno prednost: lahko igrate ob kateremkoli času dneva, popolnoma ne vznemirjate sosedov.

Paket

Odvisno od določene končne cene na Casio CDP 130. Pregledi kupcev so dvoumni: nekdo verjame, da lahko prihranite na trdnem položaju in ne plačate za to približno štiri tisoč rubljev, in nekdo meni, da je potrebno in takoj kupil. Namesto stojala blagovne znamke lahko uporabite podoben sintetizator, ki bo zmanjšal stroške. Stojalo v obliki črke X je bolj kompaktno kot znamka, vendar ga orodje drži tesno, zato boste morali skrbeti za samonastavljive pritrdilne elemente.
Slaba stran je pomanjkanje zmožnosti povezovanja bloka s trojnim pedalom. Zaradi nezadostne stopnje polifonije taki pedali ne bodo zaznani tako kot v napravi s 128 glasovi. Cena tega klavirja v minimalni konfiguraciji ni več kot 25 tisoč rubljev, kar je pomembna prednost. Skupaj z instrumentom sta vedno na voljo napajalnik, pedal in pedal. Vse ostalo lahko kupite posebej.

Sklep

Casio CDP 130 ni brez pomanjkljivosti, vendar daje za svoj denar kar največ priložnosti. Torej, proizvajalec shranjene na kakovost plastike, stranske stabilnosti in malo - na akustični sistem, vendar kupci so lahko kupili zelo dostopno količino kompaktnega kompaktnega orodja za zaposlovanje.

Sorodne publikacije