Pametni telefon Huawei Y52017: pregledi, pregledi, pregledi, specifikacije

Kitajsko podjetje Huawei je že dolgo na trgu mobilne telefonije. Neprestano je med petimi najbolj priljubljenimi znamkami za pametne telefone in tablične računalnike po vsem svetu, saj se podeljujejo le tistim velikanom, kot so Samsung, Apple in drugi. Huaweiova strojna oprema privlači pozornost potrošnika ne le z zanimivim dizajnom in dobrimi lastnostmi, ampak tudi s cenami. Danes ima na zalogi pripomočke za vse cenovne segmente, vključno s proračunskimi modeli, ki so vse bolj priljubljeni in postajajo pomembni.


Samo eden od teh modelov in danes bi rad povedal - to je pametni telefon Huawei Y52017. Mnenja, opis, funkcije, trenutne cene in še veliko več bodo v današnjem pregledu tega telefona. No, začnimo.

Pregled

Preden začnete s pregledom pametnega telefona Huawei Y52017, vam želim na kratko povedati, kako bo izgledal. Najprej se bomo seznanili s kompletom naprave, njenim videzom, dizajnom in ergonomijo. Nato bodo podrobneje obravnavani zaslon, specifikacije, operacijski sistem in zmogljivost. Zadnji članek bo uvod v multimedijske funkcije, fotoaparat, življenjsko dobo baterije in preglede na pametnem telefonu Huawei Y52017.

Dokončanje

Zato je telefonska omara v majhni pravokotni škatli svetlo oranžne barve. Spredaj je samo ime proizvajalca in modela, vendar že zadajnaštete glavne značilnosti Huawei Y52017: pametni telefon 3G, 16 GB notranjega pomnilnika, 2 GB RAM-a, 5-palčni zaslon, 3000 mAh baterija, 4G podpora in še več. Za več podrobnosti o specifikacijah naprave se bomo seznanili z ločenim členom.


V škatli najdete naslednje: navodilo za pametni telefon Huawei Y52017, garancijski list, polnilnik, mikro USB kabel, slušalke in zaščitno folijo na zaslonu telefona. Na splošno, precej dober komplet, kot za proračunski aparat.
Seveda bi rada dobila še nekaj silikonskega ohišja, toda brez njega je vse super.

Videz

Videz pametnega telefona Huawei Y52017 je eleganten, čeprav kljub plastični škatli. Mimogrede, plastika se uporablja tukaj zelo kakovostno in prijetno na otip. Od kovine je samo okvir, ki poudarja eleganten videz. V modelu 2016 ni bilo kovinskih elementov.
Na hrbtni strani pametnega telefona je logotip podjetja "Huawei", objektiv kamere, ki ima kovinsko konzolo in rahlo štrli iz ohišja. Poleg fotoaparata je dvojna LED bliskavica in luknja za mikrofon, ki snema zvok pri snemanju videa.
Vogali in obrazi naprave so zaobljeni, zato je priročna in udobna. Prav tako bi želel omeniti valovito strukturo zadnjega pokrova telefona, ki izgleda zelo dobro.
Na desni strani so tradicionalno tipke za glasnost in tipka za vklop /izklop na napravi. AtNa levi strani je trdno "pameten" gumb podjetja - "Easy key". Z njim lahko upravljate z uporabo nastavitvenega menija. Na primer, nastavite lahko, da se ob kliku na gumb izvede posnetek zaslona ali kaj drugega.
Če pogledamo na sprednjo ploščo naprave, postane malce žalostno. Zelo frustrirajoče velike stranske okvire okoli 5-palčnega zaslona. Tudi tukaj ni gumbov za upravljanje na dotik, ki so prikazani na zaslonu in zasedajo nekaj uporabnega dela.
Na vrhu zaslona lahko vidite luknjo zvočnika, svetlobne in bližinske senzorje, 5 MP sprednjo kamero in LED bliskavico, tako da lahko naredite sefine povsod in ob kateremkoli času dneva.
Na vrhu telefona je samo 35 mm vtičnica za slušalke. Na spodnjem robu je na obeh straneh par zvočnikov in mikro USB priključek na sredini.
Kar se tiče kakovosti zbiranja, običajno Huawei pametni telefoni nimajo teh težav. Čeprav je Y5 proračunski model, je zelo primeren. Vsi deli so nameščeni blizu drug drugega, pri tem pa se praskajo, potiskajo ali zdrobijo.

Zaslon

Pametni telefon Huawei Y52017 ima 5-palčni zaslon. Matrica, zasnovana na IPS, z ločljivostjo 1280x720 pik na palec, je 294 ppi, kar je običajno standardno. Obstajajo majhne opombe glede kakovosti prenosa barv. Gama je rahlo premaknjena proti hladnim odtenkom. Stanje lahko popravite z uporabo menijske nastavitve »Color Temperature«. Ko govorimo o jasnosti, je tu na višini.Besedilo, majhne podrobnosti na fotografiji, slike - vse je dobro vidno.
Vidni koti so dobri, vendar obstaja bolezen številnih IPS matrik - ko je zaslon nagnjen rumeno v eno smer, v drugi - vijolični. Na zaslonu lahko tako rečete - očitno mu primanjkuje dobre kalibracije. V načinu multi-touch, zaslon istočasno prepozna do 5 točk dotika.

Značilnosti

Tehnične specifikacije Pametni telefon Huawei Y52017 ima naslednje:
 • Procesor MediaTek MT6737T s frekvenco 1400 MHz.
 • Grafični video pospeševalnik - Mali-T720 MP2.
 • RAM je 2 GB.
 • Vgrajen pomnilnik - 16 GB + podpora za pomnilniške kartice do 128 GB.
 • Fotoaparat - 8MP, samodejno ostrenje, dvojna LED bliskavica.
 • Sprednja kamera - 5 MP, LED bliskavica.
 • Zaslon 5 palcev, IPS, 1280x720294 ppi.
 • Število SIM kartic - 2.
 • Vrsta sim kartice - nano + mikro.
 • Baterija je 3000 mAh.
 • Poleg tega - senzor svetlobe, senzor bližine, kompas, glasovno izbiranje.
 • ​​Na splošno je zelo dobro, tako kot pri proračunskem modelu. Še posebej zadovoljen je možnost razširitve notranjega pomnilnika z ločeno režo za microSD.

  Komunikacija

  Ko govorimo o kakovosti komunikacije, telefon ohranja zaupanje v omrežje. Glasnost zunanjega zvočnika je dobra, sogovornik se dobro sliši, glas ni popačen. V zvezi s podporo za brezžično tehnologijo so 4G in 3G v pametnem telefonu Huawei Y52017. Standardi GSM so v celoti podprti: 900/1800/1900. Naprave Bluetooth so različice 4.0.

  Operacijski sistem

  V polju je pametni telefon opremljen z operacijskim sistemom Android6,0 (Marshmallow). Lupino uporablja Emotion UI 4.1. Verjetnost, da bo ta naprava prejela različico Android 7.0, je zelo majhna, vendar je proračunska možnost.
  Kar se tiče samega vmesnika, je zunanja lupina zelo prijetna, je priročna za uporabo. Optimizacija tudi ne prinaša. Pletenice, odprtine in različni prehodi potekajo gladko, brez trzanja. Prav tako ni bilo opaziti nobene vrste retardacije.

  Zmogljivost

  Procesor v pametnem telefonu Huawei Y52017 ni podjetniški Kirin, temveč MediaTek, različica MT6737T. Še posebej nič govoriti o "kamenčkov" ni zaželeno, saj je dal skoraj vsako tretjo napravo drugih proizvajalcev. Procesor deluje pri hitrosti 14 GHz, kar je več kot dovolj za proračunski segment. Video pospeševalnik je prav tako vreden ne neke vrste kul Adreno in Mali-T720 MP2. Njegova zmogljivost je precej dobra in omogoča igranje večine mobilnih iger, vključno s tistimi, kot so Wrath, NFS, WoT, brez veliko dela.
  V telefonu Antutu je telefon klical 40.764 točk, kar je precej dobro glede na razred. Ta kazalnik je precej višji od modela Samsung - Galaxy J3. In če primerjate tudi cene obeh naprav, potem je prednost v Huawei.
  Za testne karte je bilo uvedenih več iger: Riptide 2 Asphalt 7/8 Modern Combat 5 Real Racing 3 Inhustice 2. Rezultat je bil prijetno presenečen. V nekaterih igračah so bile nastavitve grafike nastavljene na najvišjo vrednost - položaj fps ni bil opažen. Vendar pa je bilo za udobno igro v isti Injustice 2 NFS, Asphalt 8 nastavitve je bilo treba zmanjšati.

  Kamera

  Kamere v Huawei Y52017 dve -glavno 8 Mp in čelno na 5 Mp. Kakovost fotografij, tako kot za proračun, je zelo dobra. Ravnovesje beline je v večini primerov pravilno postavljeno, vendar sta osredotočenost in izpostavljenost pogosto napačna.
  Kar se tiče frontalnega, je vse popolno. Dobra ostrina, ravnovesje beline, osvetlitev - vse na ravni. Fotografije so visoke kakovosti. Za sephi in blogging, to je točno to. Video pametni telefon lahko posname Full HD 1920h108030 k /s. Zvok je zapisan v stereo, kar pa ne more, ampak prosim. Kakovost ni popolna, ampak na visoki ravni. Nastavitve fotoaparata so bogate, lahko jih razumete dolgo časa, zato jih ne bomo upoštevali.

  Avtonomija

  Z avtonomijo pametnega telefona je vse odlično. Z bolj ali manj intenzivno uporabo se telefon umiri do večera. Če omejite samo klice, SMS, nekaj ur deskanja in spletnega videa, potem bo cena ostala do naslednjega dne.

  Cene

  Pametni telefon Huawei je bil v primerjavi z drugimi proizvajalci vedno precenjen. Ta model ni postal izjema, čeprav, če pogledate značilnosti naprave, njene zmogljivosti in zmogljivosti, je cena povsem upravičena.
  Danes je pametni telefon Huawei Y52017 White Gold ali ga lahko kupite za 6700 najnižja cena. Za primerjavo, isti Galaxy J3 (2017) se začne od 10.000.

  Ocene

  Čas je, da gredo ocene o pametnem telefonu Huawei Y52017. Cons, po mnenju uporabnikov, naprava je malo: v nekaj mesecih, barva začne plaziti iz vogalov, plitvo priključek 35 mm in nekoliko problematično senzor (individualno). Kar zadeva senzorTo pomeni, da v vogalih in na dnu zaslona včasih nekajkrat pritisnete, da se zaslon odzove. Prednosti naprave so veliko več: glasen zvok, baterija, obe kameri, zmogljivost, 4G, dober sprejem signala omrežja, visokokakovostni zvočnik, itd.

  Zaključek

  Če pogledate recenzije pametnega telefona Huawei Y52017, postane jasno, da je naprava proračunska, vendar je njen strošek za vse 100%. Da, obstaja tveganje, da bo vzorec z okvarjenim senzorjem, ki se slabo odziva na dotik na dnu zaslona, ​​padel, vendar bo v tem primeru mogoče zamenjati napravo z garancijo ali vrniti denar. Nakup Huawei Y52017 naj vsakdo odloči zase.

  Sorodne publikacije