NFC na telefonu - Kaj je to?

V tehničnih značilnostih sodobnih telefonov si lahko ogledate prisotnost nove funkcije. NFC na telefonu - kaj je to? Na to vprašanje bomo poskušali odgovoriti v tem članku.

Pojem tehnologije NFC

Pri dešifriranju okrajšave in njenega prevoda ugotavljamo, da NFC pomeni »komunikacijo blizu polja«. Ta tehnologija je nastala na začetku 21. stoletja. Začeli so ga razvijati Sony in Philips, neodvisno drug od drugega, kar je prispevalo k dejstvu, da je bil njihov napredek nezdružljiv. V prihodnje so postali skupni napori, ki so na koncu omogočili uvedbo te tehnologije v letu 2004. Torej, nadaljujmo z analizo: funkcija NFC na telefonu - kaj je to? V bistvu se ta tehnologija uporablja za brezkontaktne večnamenske kartice. S pomočjo vam lahko plačate za potovanje z javnim prevozom, prejmete e-pass, opravite plačilne transakcije itd.


Ta funkcija je po videzu podobna Wi-Fi in Bluetooth, vendar lahko hitrost komunikacije doseže 400 kbit /s, obseg delovanja pa je le 10 cm, po eni strani pa je ovira. za vsiljivce, po drugi strani pa je šibko zaščiten pred prestrezanjem podatkov in relejnimi napadi. Nastavitev povezave poteka v 1 sekundi.
Do sedaj poceni pripomočki ponavadi ne vgrajujejo te funkcije, kar upočasnjuje njeno distribucijo, saj so najbolj ceneni modeli povpraševanje po njih. Naprave, ki podpirajo anteno za to tehnologijo, so le redke.Oznake NFC so elementi z ujemajočimi se čipi, ki omogočajo vzajemno delovanje energije s pametnimi telefoni.

Uporaba NFC

Torej, imamo nekaj odgovora na vprašanje "NFC na vašem telefonu - Kaj je to?". Poglejmo, kje ga lahko uporabimo. Z njegovo pomočjo lahko plačate za nakupe in račune. NFC adapterji so nameščeni v številnih kavarnah in terminalskih trgovinah. Telefon s to funkcijo je za nekaj sekund pritrjen na zadnji pokrov etikete na terminalu, kar je potrebno za branje podatkov, po katerem se transakcija zaključi. Ko uporabljate to funkcijo, lahko ustvarite virtualno kartico z nekaj kliki, ki jo lahko uporabite za plačilo blaga ali, na primer, potovanje v podzemno železnico. To bo odpravilo potrebo po uporabi različnih drugih bančnih kartic v vsakdanjem življenju, saj jih je mogoče skenirati s tem modulom in nato uporabiti po telefonu.

Poleg tega je s to funkcijo mogoče izmenjati podatke med različnimi pripomočki, v katerih je prisotna ali ki imajo anteno NFC in oznake, kot bo obravnavano spodaj. S to funkcijo je telefon prepoznan in nadaljnji prenos podatkov poteka prek neposredne povezave Wi-Fi ali Bluetooth. Izmenjava podatkov poteka pri visokih hitrostih za mobilne naprave, povezava se izvaja z dotikom hrbtne strani telefonov. Tudi uporaba te funkcije vam omogoča označevanje etikete na določenem mestu, "distribucijo" interneta. Če izklopite funkcijo Bluetooth čez noč, Wi-Fi, mobilne podatke in nastavitetihi način, potem zjutraj morate vse znova vklopiti. Če imate poleg telefona oznako, lahko ta postopek avtomatizirate. Če nalepite nalepko nekje v avtomobilu, lahko avtomatizirate postopek vklopa GPS-a, oddajanje mobilnih podatkov in odpiranje navigatorja. Prenosni računalnik lahko nastavite tako, da se vklopi, ko zaznava brezžično dejavnost, to pomeni, da ga morate vklopiti, ni vam treba klikniti na gumb - dovolj je, da prinesete telefon, ki je opremljen z obravnavano tehnologijo. Če imajo vaši gostje NFC telefone, morda ne bodo zahtevali gesla za Wi-Fi, ker je dovolj, da telefon dvigne na nalepko, dostop do interneta pa bo zagotovljen (koristnost te metode je zelo dvomljiva, saj mora biti oseba ves čas v uporabi Internet je o oznakah, in če ga nekateri uporabljajo na ta način, bo ustvaril nekaj neprijetnosti). Ko nalepite nalepko na slušalke Bluetooth, lahko samodejno poslušate glasbo, ko vstavite slušalke. Izvajanje teh ukrepov zahteva programiranje oznak, vendar je vse to mogoče s posebnimi programi.
Ta tehnologija se uporablja pri elektronskih ključih, osebni izkaznici, pri nakupu elektronskih vozovnic.

Kako deluje NFC na telefonu

Načelo NFC se zmanjša na transformacijo elektromagnetnih valov. Dodelite aktivne in pasivne oznake NFC. Prvi potrebujejo dodaten vir moči in upravljanja, s pomočjo katerega posredujejo kakršne koli signale. Drugi ne zahteva vira energije, ampakpošilja signal, ki je programiran.
Shema take oznake: zaznava se zunanja magnetna polja, po kateri se signal odda čitalniku. V pladnju dveh pripomočkov se med seboj začnejo zaznavati oznake, kar povzroči identifikacijo in nadaljnje - procese, ki so značilni za funkcijo NFC.

V katerih napravah lahko najdete podobne tehnologije

Danes je NFC mogoče najti v kitajskih telefonih. Uvedba te funkcije je podobna uvedbi funkcije prstnih odtisov, ki je bila sprva prisotna le na super dragih modelih, nato pa se je razširila.

Tu je majhen seznam telefonov s funkcijo NFC. Ti vključujejo telefone Samsung 7. generacije, Sony Xperia J5 in XZ XZ Premium in druge. Od poceni telefonov, ta funkcija prihaja z Blackview BV6000S, Nokia 3 Dual Sim, Sony Xperia L1.
Za telefone prejšnjih let, ki imajo funkcionalnost NFC, je mogoče pripisati LG G3 Samsung Galaxy S4 Huawei P8 Lite, Elephone Vowney, Hauwei Honor 4C. Dalje, poglejmo telefone s to funkcijo nekaterih proizvajalcev.

Samsung NFC telefoni

Funkcija NFC na vašem telefonu Samsung deluje z naslednjimi modeli in spremembami:
 • Galaxy S8 - model, ki deluje na Android OS 7.0. Lahko vključuje dve SIM kartici, čeprav je v telefonu na voljo samo en komunikacijski modul. Velikost zaslona je 58 palcev, ločljivost je do 2960 x 1440. Ločljivost fotoaparata je 12MP, na voljo je samodejno ostrenje.
 • Galaxy A5 - ta model pripada proračunu, operacijskemu sistemu "Android 6" in več. Delo je možno z dvema sedmima karticama. Zaslon diagonala je 52 palcev, ločljivost pa 1920 x 1080. Ločljivostkamera - 16 MP, je samodejno ostrenje.
 • Galaxy S7 - Android OS 7.0, deluje tudi z dvema sedmima. Diagonala zaslona je 51 palcev, resolucija je 2560 x 1440. Ločljivost fotoaparata je 12 MP, na voljo je samodejno ostrenje.
 • Za zagotovitev prenosa podatkov je treba aktivirati čip. Pojdite v meni "Nastavitve" - ​​"Napredno" - "omogoči NFC". Po zaključku te akcije bi moral biti Android Beam, ki je odgovoren za NFC, upravičen. Če se to ne zgodi, potem v istem meniju morate klikniti "Aktiviraj". Pri vklopu obeh tehnologij je zagotovljeno delo s polnim delovnim časom. Prenosnih naprav ne smete blokirati ali onemogočiti. Pripomočki se zaznajo z vibracijskim signalom, nato pa se prenesejo podatki, med katerimi ni potrebno odklopiti naprav, saj bo to povzročilo izgubo prenesenih informacij.

  Xiaomi telefoni z NFC funkcijo

  Tu je seznam pripomočkov Xiaomi, ki imajo vgrajeno funkcionalnost NFC. Ta seznam bo oblikovan iz cenejših modelov v dražje.
 • Xiaomi Mi4 3 /64Gb - Android 4.4 OS. Diagonala zaslona je 5 palcev, resolucija je 1080 x 1920 mikro-sim, ločljivost glavne kamere je 13 MP. Cena 11500-13500 rub.
 • Xiaomi Mi364Gb - operacijski sistem Android. Diagonala zaslona je 5 palcev, resolucija je 1080 x 1920 mikro-sim, ločljivost glavne kamere je 13 MP. Cena je približno 15000 rubljev.
 • Xiaomi Mi5s 4 /32Gb - operacijski sistem Android 6.0. Diagonalni zaslon - 515 palcev, ločljivost 1080 x 1920 nano-sim, ločljivost glavne kamere - 13 MP. Cena - približno 21000 rubljev.
 • Xiaomi Mi Mix 4 /128Gb - operacijski sistem Android 6.0. Diagonalni zaslon - 64 palcev, ločljivost 1080 x 2040 nano-sim, ločljivost glavne kamere - 16 MP. Strošek- okoli 29500-35000 rubljev.
 • Xiaomi Mi Mix 6 /256Gb - operacijski sistem Android 6.0. Diagonalni zaslon - 64 palcev, ločljivost 1080 x 2040 nano-sim, 2 kosa, ločljivost glavne kamere - 16 MP. Cena - okoli 33000-37000 rub.
 • Xiaomi Mi Mix 2 6 /256Gb - Android OS 7.1. Diagonalni zaslon - 599 cm, ločljivost 1080 x 2160 nano-sim, 2 kosa, ločljivost glavne kamere - 12 MP. Cena - približno 36.500 rubljev.
 • Tako Xiaomi lansira NFC-omogočene telefone v številnih modelih, od Mi2 do Mi6.

  Ugotovite, ali uporabljate zadevno tehnologijo na vašem telefonu

  Kako preveriti funkcijo NFC v telefonu? To je mogoče storiti na dva načina.
  Baterijo si lahko ogledate tako, da najprej odstranite zadnji del telefona. Če telefon podpira to tehnologijo, mora biti oznaka na oznaki. Ali pa v meniju »Nastavitve« - »Brezžična povezava«. Če je telefon sposoben delati z zadevno tehnologijo, mora obstajati element NFC, ki ga je treba vklopiti, in mora biti samodejno primeren za Android Beam. Torej smo ugotovili, kako najti funkcijo NFC v telefonu. Treba je opozoriti, da je izvajanje te tehnologije začel izvajati po sprostitvi operacijskega sistema "Android 4". To se izvede s funkcijo Beam. V brezžičnem meniju ne morete takoj najti menijev NFC, poskusite klikniti na gumb "Več".

  Antene in moduli NFC

  Če ta tehnologija v telefonu ni zaznana, to ne pomeni, da jo lahko priključite. Kako omogočim NFC na telefonu? V ta namen morate namestiti modul NFC. To je toTo lahko storite tako, da kupite NFC čip s sedmimi v škatli, ki bo uporabljen v vašem telefonu. Poleg tega je telefon opremljen z ustrezno anteno, ki je prilepljena na obstoječih sedem in postavljena pod pokrov.

  Z uporabo obravnavane funkcije

  plačamo oznake NFC in čipi popolnoma v vsakem izdelku - zapestnice, nalepke, nalepke itd. Podatki za branje se izvajajo z uporabo programov, namenjenih za izvajanje teh operacij. . Če želite nastaviti telefon tako, da boste lahko plačali blago, morate namestiti program Visa QIWI Wallet in ga nato dodati v SMS v denarnici. Ta program bo preveril razpoložljivost ustreznega modula v vašem telefonu in, če ga boste našli, se bo strinjal z njim.

  V zaključku

  V članku je bilo obravnavano vprašanje: "Funkcija NFC na telefonu - kaj je to?" Sodobna tehnologija je namenjena temu, da ljudi postaja vedno bolj lena. Večinoma gre tudi za tehnologijo NFC, ki vam omogoča avtomatizacijo številnih procesov. Njegova koristna funkcija se lahko šteje za plačilo blaga po telefonu. Če pa izgubite pripomoček s prilagojenimi plačilnimi sistemi, bo nekdo, ki ga najde, omogočil, da bo vaš račun ničelen, zato se mora vsak sam odločiti - ali mu je to potrebno ali ne.

  Sorodne publikacije