Odklepanje modema Huawei: opis in navodila

Veliko ljudi se sprašuje, kako osvoboditi modem kitajskega proizvajalca Huawei, ne da bi imel kakšno posebno znanje. Za takšno manipulacijo uporabite najboljše posebne programe, ki izberejo kode za odpravo prepovedi. Odklepanje modema Huawei je preprost primer. Več podrobnosti spodaj.

Uvod

Skoraj vsi mobilni operaterji raje blokirajo svoje naprave, da bi preprečili njihovo uporabo s strani drugega ponudnika. To je mogoče razložiti z logičnega vidika. Operaterji praviloma prodajajo usmerjevalnike z delnicami, kar je veliko ceneje, kot dejansko stanejo. Seveda gre za njihovo uporabo samo s sedmimi karticami. Blokiranje velja za standardno funkcijo, ki je zagotovljena od nastanka programske opreme (firmware) zanj. Ampak kdo je rekel, da ni povratne možnosti - odklepanje modema Huawei?
Mnogi operaterji prodajajo modeme, ki zahtevajo uvedbo posebne kode pri vstavljanju "tuje" kartice SIM. To vam omogoča, da odklenete napravo in delate s katerim koli ponudnikom.


Kako najti napravo IMEI?

Da bi dobili kodo za odklepanje, morate definirati modem IMEI. Kaj je to? To je edinstven identifikator mobilne naprave s 15 znaki. To lahko vidite tako, da pogledate primer naprave. Modem Huawei E173 je na primer pod glavnim pokrovom. Če kode ne morete videti,nato se naučite IMEI programske opreme način. To storite tako, da modem povežete z računalnikom, obiščete lastnost in določite vrata, ki se uporabljajo za napravo.


Zdaj morate odpreti terminalski program, ki je standard za nekatere operacijske sisteme - Hyper Terminal, PuTTy in tako naprej. Če ni, ga lahko prenesete iz interneta. Ta odklopni modem Huawei je enostaven za upravljanje. Če želite začeti, morate omogočiti lokalni echo, nato pa lahko vidite vse ukaze, ki so vneseni s tipkovnice. Po povezavi modema morate vnesti ATI. Če je vse pravilno, bo program prikazal pogovorno okno, ki vsebuje napravo IMEI. Obstaja tudi enostavnejša metoda za pridobitev te kode. Morate prenesti program, imenovan DC Unlocker Client. Po uspešnem nalaganju morate klikniti na gumb "Najdi". Varnost bo našel uporabljeni usmerjevalnik in prikazal vse informacije o njem, vključno z IMEI. Prav tako lahko ugotovite, koliko poskusov je treba vnesti v kodo za odklepanje (s standardom samo 10). Če ne bodo ostali, potem modem, ki že uporablja to metodo za odstranitev prepovedi, ne bo deloval.

Kako odkleniti modem Huawei? Lahko je dveh vrst. Če imate modem starega modela, potem potrebujete kombinacijo algoritma OLD Algo Koda za odklepanje, če je nov - NOVA Algo koda za odklepanje. Da bi dobili kodo za odklepanje, morate prenesti vsak Anloker ali poiskati spletni vir, ki vam lahko da pravo kombinacijo. Če želite vnesti napravo IMEI v posebno polje, kliknitegumb "Izračunaj". V odgovoru program ali spletno mesto generira kodo.

Razčlenitev modema

Kako odkleniti Huawei modeme in jih uporabiti pri delu z drugimi operaterji? Obstaja veliko nasvetov na internetu, vendar večina od njih ne zagotavlja jasnega vodnika. Predstavljen bo v spodnjem članku. Oglejmo podrobno vsak korak. Treba je opozoriti, da odklepanje modema Huawei E171 ni nič drugače od spodaj opisanih metod. Vsakdo, ki si upa narediti tak korak, si mora zapomniti, da je odklepanje nevarno za modem. Obstaja verjetnost, da bo prenehal delovati. Načela odklepanja modema določenega kitajskega proizvajalca se ne razlikujejo veliko od metod, ki se uporabljajo za naprave drugih podjetij. Vendar pa usmerjevalnik ni slaba zaščita, zato morate narediti malo. Obstaja verjetnost, da bo na začetku prepisovanja modem izdal kodo napake "2". Ta problem je enostavno rešiti. Znova priključite napravo in namestite upravljalnik povezav. Prepričajte se, da je programska oprema "izvirna", sicer bo med prenosom prišlo do napake. Praviloma označuje pomanjkanje skrbniških pravic ali pomanjkanje modema. "Native" upravitelj namesti vse potrebne gonilnike in programe, potrebne za delo z usmerjevalnikom. Samo zaradi tega je mogoče zlahka pretiravati napravo. Nato morate zamenjati upravitelja za potrebno, kar vam omogoča delo z drugimi operaterji. Verjetno je to končna točka v namestitvi. Če po vstavitvi usmerjevalnika sim karticeIzgubite napako, potem pa razmislite o dveh spodaj opisanih metodah, ki bodo pomagale rešiti to situacijo. Ne pozabite, da je treba odkleniti modem Huawei 827F in druge brez vgrajenega zunanjega diska s sedmimi karticami. V napravi morate izklopiti Antivirus, Internet. Najbolje je, da to storite v računalniku, ki je povezan z omrežjem s kablom, ne s prenosnim računalnikom. Poleg tega je zaželeno uporabiti neprekinjeno napajanje. V nasprotnem primeru lahko pride do okvare modema zaradi izklopa v sili.

Metoda # 1

Odlična rešitev za odklepanje modema je prenos že ustvarjene programske opreme za delo z določenim operaterjem. Nameščena mora biti na usmerjevalniku. Po vstavitvi sim kartice, bo lastnik videl kodo, ki je zahtevana za odklepanje naprave. Kako ga rešiti? Dovolj je, da sprožimo posebno "Anloker", ki je zaradi svojih mehanizmov sposoben pobrati želeno kodo. To naredite z IMEI. Na internetu so na voljo brezplačne možnosti, zato ne bi smeli dati denarja, če potrebujejo nekakšen vir za program.

Metoda # 2

Druga učinkovita rešitev, ki bo zlahka odklenila svoj modem. Potrebovali boste program, ki bo preveril usmerjevalnik in preveril, ali deluje z "tujimi" operaterji s sedmimi karticami. Če lahko to stori, potem ni problema. Če ne, boste morali prenesti programsko opremo Anlocker, ki bo lahko ustvarila kodo, podobno NSK, za IMEI. Po tem se morate vrniti v zgornji program in vnesti kombinacijo. Potem bi moralo bitipritisnite tipko "Odkleni". Potem je bil usmerjevalnik odklenjen. Podobno je možno odkleniti Huawei modem "MegaFon".

Metoda # 3

Potrebno je prenesti določene programe in navodila za delo z njimi. Za začetek namestite vdelano programsko opremo proizvajalca, nato pa uporabite pripomoček za ustvarjanje kod tipa NCK, Flach by IMEI. Potrebovali boste tudi program za pravilno delovanje upravitelja in navodila za ponovno utripanje naprave. Zdaj, ko je vse že nameščeno, se morate spomniti usmerjevalnika IMEI. Potem morate zagnati "Anloker". Tukaj morate vnesti tudi prej shranjeno kodo naprave - odpre se pogovorno okno. Potem mora uporabnik klikniti na "Odkleni". Prikaže se drugo pogovorno okno, v katerem se prikažeta dva niza številk. Zapomnite si drugo. Kaj storiti naslednje, odklepanje "MTS" Huawei modemov? Zaženite programsko opremo, ki je bila prenesena prej. Če pa ni zahtevala, da bi kodo odklenili, je namestitvena pot preprosta. Sprejmite pogoje pogodbe, počakajte, da se prenos konča. Izbrana je napaka # 2, vendar se bo po njej namestitev nadaljevala in na koncu se bo usmerjevalnik pregrel. Po tem morate odklopiti modem in ga ponovno priključiti. Sedaj morate spremeniti upravljalnik povezav tako, da je po vstavitvi kartice "tujec" zahteval kodo za odklepanje. Ko namestite novo varnost, morate onemogočiti usmerjevalnik in ga ponovno povezati. Odpre se pogovorno okno, v katerem vnesete kodo za odklepanje. Prej je bil znak za njegazapomni si - drugi v "Anklore". Potrebno je ponovno povezati napravo znova, da bi jo namestili bolj uspešno, če je v njej potrebna. Po tem bo naprava pripravljena na delo z vsakim operaterjem.

Usmerjevalnik strojne programske opreme za operaterje iz drugih držav

Nedavno je bila nujna razprava o reprogramiranju usmerjevalnika Huawei pod operaterji drugih držav. Ta postopek je preprost, podoben zgoraj opisanemu. Oglejmo si tri najbolj učinkovite metode, s katerimi lahko odklopimo modeme Huawei 4G.

Metoda # 1

Poiskati morate upravljalca povezav, ki lahko podpira prosta delovna mesta operaterja. Obstajajo nekatere pomanjkljivosti, na primer, na internetu, kot je programska oprema za usmerjevalnike iz Huawei, da bi našli zelo težko. Na nekaterih modelih preprosto ni prisoten. Toda med prednostmi bi bilo zaželeno, da se opozori, da pri uporabi te možnosti, tudi če spremenite operacijski sistem ali računalnik ponovno registrirati vse podatke ni treba.

Metoda # 2

Poiskati morate strojno-programsko opremo, ki vam omogoča ročno vnašanje vseh podatkov in določitev želenih operaterjev. To bo omogočilo odklepanje modema Huawei. Od slabosti te metode je treba opozoriti, da morate poznati vse nastavitve za dostop do omrežja. Ko spremenite operacijski sistem ali računalnik, boste morali podati vse podatke. Iz prednosti: v nekaj minutah lahko dostopate do interneta katerega koli operaterja v državi. Metoda je dobra in je v povpraševanju.

Metoda # 3

ZadnjaMetoda vključuje urejanje odprtokodne programske opreme. Potem ga lahko samostojno "napolnimo" z modemom in delamo z njim. Vendar pa je težko in ne potrebujete veščin. V prisotnosti "ekstra" denarja, lahko vedno obrnejo na nekoga, ki bo to storil za uporabnika. Odklepanje modema Huawei, kot je bilo že razumljeno, sploh ni težko.

Povzetek

Kot je že jasno, je postopek odklepanja modemov precej preprost. Obstajajo različni načini, vendar so njihove tehnologije praktično enake, kar zagotavlja njihovo izpolnitev. Ne zapravljajte dragega modema z že obstoječo funkcijo dela z drugimi operaterji, saj lahko samo poskusite odkleniti svoje. V tem ni nič zapletenega. Praktično je nemogoče z zgoraj opisanimi metodami pripeljati usmerjevalnik v nerabno stanje.

Sorodne publikacije