Predgrevalnik motorja 220 V: pregled, pogledi, specifikacije in pregledi

Za zagotovitev udobja pri upravljanju avtomobila v hladnem je treba opremiti s posebno klimatsko opremo. Del naprav je nameščen za ogrevanje v kabini, ostalo pa skrbi za ohranjanje učinkovitosti in toplotne zaščite posameznih komponent stroja. Sodobni motorni grelniki za 220 lahko opravljajo več nalog hkrati, prilagajajo mikroklimo v avtomobilu in normalizirajo motor. Ta dodatek ne poveča le učinkovitosti delovanja transportne opreme, temveč tudi podaljša njeno življenjsko dobo.

Glavne značilnosti opreme

To je običajno majhna naprava s približnimi dimenzijami 40 x 20 x 20 cm. Ponavadi je 70-90 ° C, lahko pa so tudi višje vrednosti - izbira je odvisna od regije in njenih podnebnih razmer. Pomembno je upoštevati naklon padca temperature, ki sproži nov cikel aktivnega dela opreme. Učinkovitost naprave je določena z velikostjo šob. Povprečni predgrevalnik motorja za 220 V je povezan preko cevi s premerom 16-18 mm, ki teče skozi hladilno tekočino, ki normalizira temperaturo agregata. Kar se tiče regulatorja v kabini, je njegova moč v povprečju 1200-1400 W. V nekaterih konfiguracijah je dovoljeno neposredno kombinirati grelec motorja in običajniklimatska naprava.


Variante motornih grelnikov pri 220 V

Osnovna klasifikacija deli naprave glede na vrsto uporabljenega nosilca toplote. Lahko se uporablja zrak in prej omenjeni tekoči medij. Svetlobna tehnologija je bolj pogosto opremljena z drugo vrsto grelnikov, saj so bolj kompaktni in produktivni v smislu proizvodnje toplotne energije. Za dodelitev iz splošne vrstice je viličar na 220 V z črpalko. Takšni modeli se razlikujejo v možnosti prisilne cirkulacije. Prednosti te rešitve so enakomernost ogrevanja pri višjih pretokih toplega toka. Izhodna moč črpalke se poveča na 3000 W.

V razredu tekočih grelnikov obstaja tudi lastna klasifikacija, ki dodeljuje enote za kompaktne avtomobile, vsestranske ljudi in minibuse. Razlika je v bistvu zmanjšana na obseg. Najpogostejši dvo-litrski grelniki motorja so 220 V, v zbirkah za SUV-je, na primer, je mogoče uporabiti in trilitre analogov. V skladu s tem se bo poraba energije naprave povečala.

Ocene modelov DEFA

Večina lastnikov opreme te blagovne znamke izraža pozitivno mnenje, kar kaže na stabilnost lansiranja v hudih zmrzali, tehnično zanesljivost in funkcionalnost. Dvomi lahko povzročijo, kot da bi bili vozni popravki naprave, vendar s kompetentnim izračunom konfiguracije namestitve, in ta možnost sama upravičuje. Slabosti sistemov na visoki ravni pogosto vključujejo skromno opremo invisoka cena. In če je prvi mogoče pripisati predgrevalni motor za 220 V od DEFA, potem je strošek 2500-3000 rub. za takšne agregate zelo sprejemljiva. V delu kompleta je kritika bolj verjetno pogojena. Kupec lahko zavrne nepotrebno opremo, če ima svojo ustrezno opremo. Prav to je razlog za majhno ceno opreme.

Ocene modelov Webasto

Nemški proizvajalec, specializiran za termično opremo za avtomobile. Uporabniki enot podjetja Webasto v svoje prednosti vključujejo močno ogrevanje - tako motor kot kabino. Torej je tveganje, da ne boste zagnali avtomobila tudi v hudih zmrzalih, praktično odpravljeni. Poleg tega je predgrevalni motor 220 V s črpalko tega ravnila pri potencialu velike moči označen z ekonomično porabo goriva. Za to podjetje zagotavlja namestitev posebnih varčevalnih naprav.
V grelnikih Webasto so pomanjkljivosti. Prvič, to je strukturna kompleksnost, ki zahteva temeljit pregled konfiguracije sistema za gorivo s strani uporabnika. Kot strokovnjaki opozoriti, za neodvisno namestitev grelnika motorja 220 «Vébasto» - ni najboljša možnost. Drugič, obstajajo visoke zahteve za baterijo - njeno zanesljivost in stabilnost elektrolitskega polnila. Cena je tudi pomembna in v povprečju 4000-5000 rubljev.

Mnenja o sistemu Teplostar

Gospodinjski toplotni grelnik, razširjen zaradi svoje vsestranskosti v smislu namestitve in nizkih stroškovveč kot 2000 rubljev. Glavne prednosti opreme Teplostar vključujejo prilagajanje na rusko podnebje, možnost namestitve skoraj vseh pokrovov in majhnih velikosti. Toda optimizacija zasnove ni ostala neopažena. Med delovanjem grelnika motorja 220 V s črpalko črpalka pogosto preneha delovati. Izkušeni uporabniki to napako povezujejo z napakami pri kontroli tosola, vendar brez njih obstajajo kršitve v obtoku. Zato se zahteve po vzdrževanju povečajo, kar pomeni dodatne stroške.

Namestitev grelnika motorja 220 V

Skozi celotne cevi se v sistem za dovod goriva vnese glavna enota za obtok tekočine. Priključitev črpalk poteka preko odcepnih cevi in ​​montažnih priključkov v dovodu goriva. V nekaterih primerih se zaradi ohranjanja celovitosti standardnega hladilnega sistema uporablja vezni načrt dodatnega tokokroga s končnim sistemom oskrbe s toploto. Mehanska vgradnja grelnika motorja za 220 V poteka z montažo na nosilec na površino telesa. Za večjo zanesljivost lahko uporabite pomožno kovinsko ploščad z ognjevzdržno prevleko. Nato je nameščen krmilni rele, priključen na napajanje in neposredno na grelec. V prisotnosti notranjega grelnika se izvede dodatno ožičenje armaturne plošče. Treba ga je namestiti v najbolj varne pred fizičnimi vplivi v prostoru, kjer bodo tudi minimalne vibracije.

Sorodne publikacije