Pametni telefon Nokia 7610: funkcije, fotografije, primerjave s konkurenti in pregledi

V modelni paleti finskega proizvajalca sta dva modela z istim indeksom - Nokia 7610 in 7610 Supernova. Izdali so jih s štiriletno vrzeljo: najmlajši aparat - leta 2004, višji - leta 2008. So precej drugačni po zasnovi in ​​notranjem polnjenju. Vendar je vsaka od njih na svoj način edinstvena. Oba devaysa sta hkrati uživala veliko povpraševanje in sta bila vodilna v prodaji. Da bi razumeli, zakaj jim je bil tak interes izkazan, je treba upoštevati njihove tehnične značilnosti in značilnosti.

Oblikovanje telefona Nokia 7610

Telefon Nokia 7610 lahko varno imenujemo inovativni razvoj leta 2004. Njegova zasnova je povzročila bes. Vrsta ohišja - monoblok. Dimenzije: 109 x 53 x 19 mm Naprava skupaj z nameščeno baterijo tehta 118 kilogramov, oblika ohišja je originalna, na daljavo spominja na kapljico. V njej harmonično združuje ravne kote z zaobljenim (izmenično izmenično). V modelih razvijalci združujejo več barv, na primer rdeče in črne, rubin in srebro. Zagotavlja neke vrste eleganten, tako da telefon izgleda trdno in lepo.

Zadnja stena je okrašena vsaj originalno. Proizvajalec se je odločil, da bo opustil standardne raztopine z uporabo figurirane površine, na kateri je bila gravirana. V zgornjem delu je komora "okno", v spodnjem - ključavnica. Dekoracija sprednje plošče je prefinjena. Glavni poudarek je na tipkovnici, o kateri bomo razpravljali kasneje. Tu je tudi govornik, logotip podjetjain mikrofon.

Nokia 7610: Značilnosti Na kratko

 • Razred naprave: pametni telefon.
 • Operacijski sistem: Symbian, različica 7.0 s, shell - S60.
 • Zaslon: 176 x 208 px, število odtenkov - več kot 65 tisoč, fizična velikost - 35 x 41 mm.
 • Baterija: tip - litij-ionski, model - BL-5C, prostornina - 900 mag.
 • Pogostost procesorja: 123 MHz.
 • Sistem je 32-bitni.
 • Vrsta pomnilniške kartice - RS-MMC.
 • Vgrajeni pomnilnik - 8 MB.
 • Omrežni standard: GSM 900/1800/1900.
 • Kamera: Ločljivost - 1152 x 864 slikovnih pik, matrica - enojna milijona slikovnih pik.
 • Spremenljivke plošče - Xpress-on.
 • Sporočila: GPRS, WAP, "Bluetooth".
 • Programska oprema: snemalnik zvoka, predvajalnik, štoparica, kalkulator, igre, foto album itd.
 • Tekmovalci: Siemens SX1 in Samsung P730.
 • Tipkovnica Nokia 7610

  Nokia 7610 (fotografija telefona jasno prikazuje originalne funkcije) je opremljena z mehansko tipkovnico. Je pomemben element oblikovanja. Vendar pa ne združuje vedno lepote in funkcionalnosti. In po mnenju mnogih lastnikov, finski proizvajalec, tudi, ni uspelo. Navzven, seveda, tipkovnica zasluži pozornost, vendar jo je bilo težko uporabiti v praksi. Največ komentarjev so bili gumbi na desni navpični vrsti. Njihova velikost je tako majhna, da je zelo neprijetno klikniti nanje. Navadite se na lastnike, kar bo trajalo dlje časa. Potek teh gumbov je majhen, kar ima tudi nekaj neugodja. Na vrhu središča je igralna palica. Vrstice digitalnega bloka in mehke tipke z gladko obokano linijo odstopajo od njega.Velikost in oblika vsakega gumba sta različni. To je izvirnost in nenavaden dizajn.

  Baterija Nokia 7610

  Nokia 7610 je priložena bateriji BL-5C. Njegov volumen je 900 mAh. Glede na določene značilnosti, v aktivnem pogovoru bo baterija brez ponovnega polnjenja lahko delovala največ 3 ure. V stanju pripravljenosti so indikatorji tudi skromni - le 10 dni. Žal lahko trajanje baterije pripišemo moči naprave. Kot rezultat, lahko uporabniki računajo na 2-3 dni pri povprečni obremenitvi, po katerem boste morali dati telefon na polnjenje.

  Zaslon Nokia 7610

  Nokia 7610 ne bo zadovoljil lastnikov zaslona. Izdelana je s tehnologijo TFT, z ločljivostjo le 176 x 208 px. Prenos barv je povprečen, prikaže se 65536 barv. Neoboroženo oko je vidno zrnato. Nasičenost je precej nizka, slika izgleda nekoliko pridušena. Svetlost lahko spremeni uporabnik v nastavitvah, vendar težave s kontrastom še vedno ostajajo. Na soncu informacije postanejo praktično neberljive. Uporabniki trdijo, da je branje besedila mogoče le, če je zaslon na dlani prekrit z direktnimi žarki.

  Mnenja

  Nokia 7610 je prejela številne kritike, ki kažejo na svojo nekdanjo priljubljenost. Seveda, v letu 2004 je imelo telefon s fotoaparatom in režo za pomnilniške kartice prestižno. Vendar pa obstajajo pripombe k temu modelu. Na primer nezadostna baterija, ki plava na sončnem zaslonu,šibek stereo zvočnik in vibracijsko opozorilo. Toda v sprejemu signala ni bilo treba dvomiti. Telefon ostane v stiku, tudi če drugi ne vidijo omrežja mobilnega operaterja.

  Dokončanje modela Supernova

  Začnimo zdaj s pregledom Supernova 7610. Na voljo je kompletna oprema. Uporabnik sam najde telefon z litij-ionsko baterijo BL-4S in polnilnikom AC-3 v embalaži. Lep bonus bo slušalke HS-47, zamenljive plošče Xpress-on in kabelska TV Out. Glede na tako popoln sklop lahko takoj ocenite napredne funkcije telefona Nokia 7610 Supernova. Navodila in garancijski list so natisnjeni v ruskem jeziku. Naprave, ki se prodajajo na ozemlju, so opremljene s pomnilniško kartico 512 MB. In za kupce v Severni Ameriki, proizvajalec napovedal 2 GB izmenljivi pogon.


  Zrcalni zaslon je najprej pokrit s filmom, ki ga ščiti pred mehanskimi poškodbami. Vendar pa je uporaba telefona z njim izjemno neprijetna, zato jo je treba odstraniti. Za zaščito telesa in zaslona od začetka se priporoča nakup ohišja, saj ni vključen v komplet.

  Nokia 7610 Supernova: funkcije zaslona

  Ker je ta model drsnik, "zaslon zavzame skoraj celoten obraz. Njegova diagonala je 2 ?. Da bi lažje predstavljali svojo velikost, se morate seznaniti s fizičnimi indikatorji - 31 x 41 mm. Zaslon prikazuje več kot 16 milijonov barv, vendar je resolucija majhna - 240 x 320 slikovnih pik.
  Razvijalci so uporabljali tonirana stekla, ki dobavljajo masonevšečnosti za uporabnike. Naprava je zelo svetla na soncu, čeprav je zaslon izdelan s tehnologijo TFT. Napaka je zrcalno sijoča ​​površina. Kar zadeva kakovost slike, je ne moremo imenovati visoka. Živahnost in nasičenost barve na nizki ravni, enako lahko rečemo o kontrastu. Na zaslonu je 12 vrstic, od tega 3 uradne. Pisava je po mnenju mnogih uporabnikov idealna. Velikost lahko spreminjamo samostojno, če ima lastnik težave z vidom.

  Pomnilnik telefona Supernova

  Uporabniku je na voljo približno 64 MB vgrajenega pomnilnika. Razvijalci Nokia 7610 Supernova so poskrbeli za razširitev, tako da so zagotovili režo za izmenljivi pogon. Naprava podpira pomnilniške kartice micro-SD. Tudi s priloženim 512 MB bliskovnim pogonom, telefon odlično deluje z bolj zmogljivimi pogoni. Testiranje je pokazalo, da je na napravo mogoče namestiti do 8 GB pomnilnika. Ne bo obešanja in drugih težav.

  Kamera

  Nokia 7610 Supernova (glejte fotografijo v članku) je opremljena s fotoaparatom s šibkim modulom. Čeprav proizvajalec ne oglašuje, vendar je bil avto uporabljen Carl Zeiss optiko. Z njo je že veliko prijateljev, tako kot je bila uporabljena pri modelih Nokia 5610 XpressMusic in Nokia 6500 Slide. Na žalost so značilnosti fotoaparata sploh ostale nespremenjene. Meni vam omogoča spreminjanje ločljivosti slik - šest načinov. Na voljo najvišja - 1536 x 2048 px in najnižja - 120 x 160 slikovnih pik. Datoteke JPEG lahko stisnete v tri vrste: visoko, normalno in osnovno. Obstaja digitalni zoom. Uporabnik lahko po lastni presojiizklopite zvok zaklopa. Zagotavlja tudi nadzor ravni ISO, ravnotežje beline. Obstajajo še druge standardne nastavitve.

  Programska oprema in komunikacije

  Telefon podpira dve vrsti prenosa podatkov: Bluetooth in USB 2.0. Slednji ima standardni priključek micro-USB. Pelje se na levo stran. Uporablja se lahko ne samo za prenos podatkov, ampak tudi za priključitev slušalk, kot tudi za polnjenje baterije. V skladu z navedenimi značilnostmi bo v načinu USB Mass Storage hitrost 500-600 Kb /s, kar v celoti ustreza standardnemu USB 2.0. Pri sinhronizaciji z osebnim računalnikom ima uporabnik na voljo tri načine:
 • PC Studio.
 • ​​
 • Modem.
 • Masovni pomnilnik USB.
 • Ta model je opremljen z različico Blutox 2.0 z EDR. Na voljo je trinajst profilov. Pri uporabnikih ni nobenih opomb glede hitrosti in delovanja te možnosti. Vse deluje na zelo sprejemljivi ravni. Podatki se prenašajo s hitrostjo 170-180 Kb /s.

  Avtonomno delovanje

  Za avtonomno delo so razvijalci namestili BL-4S na baterijo supernove. Njegov vir je 860 čarovnikov. Tip - litij-ionski. Čas polnega polnjenja - ne več kot 2 uri. Če si ogledate navodila, lahko vidite naslednje značilnosti:
 • Življenjska doba baterije bo trajala do 15 dni, če boste telefon postavili v stanje pripravljenosti.
 • O polnih urah lahko govorimo brez ponovnega polnjenja.
 • Lastniki so preizkusili ta model v praksi in dobili naslednje rezultate:
 • Predvajanje glasbenih posnetkov prek originalne slušalke z največjo glasnostjo - v 20 urah.
 • Pri povprečni obremenitvi(avdio predvajalnik - 3 ure, SMS - ne več kot 5-7 trajanje - 15 ur) življenjska doba baterije bo trajala 3 dni.
 • Po teh podatkih lahko lastniki, ki uporabljajo storitve moskovskih mobilnih operaterjev, računajo na 3-4 dni dela brez ponovnega polnjenja.

  Tekmovalci

  Najpomembnejši konkurent 7610 Supernova je telefon istega podjetja - Nokia 5610 XpressMusic. V prid slednjega je odlična slušalka, kakovosten zaslon, 1 GB pomnilniška kartica, možnost dela z omrežji 3G. Presenetljivo je, da so te naprave v isti cenovni kategoriji. Še en konkurent je bil Nokia 6500 Slide. Kljub dejstvu, da je prišel v prodajo pred 7610 Supernova, pa ima več prednosti - materiali karoserije so veliko boljše kakovosti in višje ravni montaže.

  Sorodne publikacije