Kako vrniti stare različice "Android" po posodobitvi na pametnem telefonu?

Verjetno ste že slišali za operacijski sistem Android, razen če ste lastnik naprave, ki te lupine izvaja. Ta platforma je postala dober del lastnikov pripomočkov in je najbolj razširjen operacijski sistem med mobilnimi napravami. Od leta 2009, ko je izšla prva različica "dela", razvijalci niso prenehali izboljševati in posodabljati svoje zamisli. Redno obstajajo nove različice. Ampak vedno morate posodobiti napravo in kako po posodobitvi vrniti staro različico »Android«? O tem bomo govorili v tej publikaciji.


Zakaj potrebujem posodobitev?

Najprej za pravilno delovanje sistema. Razvijalci optimizirajo zmogljivost, izboljšajo vmesnik, popravijo dnevnike, saj je skoraj nemogoče takoj zagnati popoln sistem, manjše napake pa je mogoče videti le med njegovo aktivno uporabo. V večini primerov se lahko seznanite z videzom posodobitev z običajnim sporočilom, ki se prikaže v sporočilni vrstici. Nadgradnjo lahko nadgradite tako, da odprete center za nadgradnjo, tako da prenesete in namestite novo različico.

Zakaj lastniki pripomočkov morda niso zadovoljni z nadgradnjo?

V večini primerov bi morala naprava po opravljenem postopku nadgradnje delovati pametneje in vse pomanjkljivosti - iti mimo. Vse, na kar se uporabniki lahko pritožujejo - nekatere spremembe v vmesniku ali, na primer, izguba bližnjic na namizju (oztudi same aplikacije izginejo). To je posledica dejstva, da so nameščeni programi zastareli in se ne ujemajo z novo programsko opremo.


Na tržnici se lahko še vedno najdejo nove različice programov ali njihovih analogov, vendar je poskus, da bi se vrnila stara različica OS zaradi izginotja starih aplikacij, precej neumna. Kaj še lahko moti lastnike v novi različici firmware - to je videz nekaterih programov, ki jih ni mogoče odstraniti. Lahko so na primer nove storitve Googla. In tukaj uporabniki začenjajo razmišljati, ali je mogoče vrniti staro različico "Android". Predvsem pa se želijo vrniti na staro firmware med tiste, ki so poskušali preobremeniti svojo napravo sami. Tukaj lahko pride do veliko težav, dokler se vaš pripomoček ne spremeni v "opeko", to je ustavljanje generiranja znakov življenja.
Torej, preden izvedete takšne manipulacije, se prepričajte, da imate dovolj znanja in izkušenj, ali še bolje - stopite v stik s strokovnjakom. Napiši napravo le v skrajnih primerih, ko je brez nje nemogoče narediti, ker ti ta postopek popolnoma odvzame jamstvo. Vendar se lahko prejšnja različica še vedno obrne.

Kako obnoviti staro različico "Android" po posodobitvi?

Za začetek upoštevajte dejstvo, da standardni sistemski viri ne zagotavljajo možnosti za povrnitev sistema, kot je Windows Vista. Če se vrnete na starejšo različico, bodo vsi nameščeni programi in osebne datoteke izbrisani. Torej tik pred postopkom vračanja stare različiceVarnostno kopirajte vse pomembne dokumente, datoteke, telefonske številke in tako naprej. Bodite pripravljeni, da se poslovite od nastavitev po meri, shranjenih računov ali aplikacij in zamegli bo vse, razen vdelanih.
Nato morate sami ponastaviti tovarniške nastavitve. Kako to narediti, je odvisno samo od vaše različice operacijskega sistema, najpogosteje pa se ta postavka pojavi, če greste v Nastavitve in Obnovi. To možnost lahko najdete tudi v Zasebnost. V vsakem primeru bo iskanje nastavitev na tovarniške nastavitve enostavno. Potem morate izvesti vrsto dejanj, ki so malo bolj zapleteni, to je prijaviti se v obnovitev. In kako se z njo vrniti na staro različico Androida - beri dalje.

Prijava v obnovitveni sistem

"Izterjava" je poseben zagonski način za Android, s katerim lahko ponastavite nastavitve ali se zanašate na sistem. Če kupite pripomočke v preverjenih certificiranih trgovinah z že nameščenim OS, morajo imeti način obnavljanja zalog. Kako vstopiti v "Izterjavo" je odvisno samo od modela vaše naprave. Najpogostejša kombinacija je gumb za vklop in tipka za zmanjšanje glasnosti. Na primer, če ne veste, kako se vrniti na staro različico Androida na Lenovo, je ta kombinacija primerna za večino naprav. Želel bi omeniti, da preden greste na "obnovitev", morate izklopiti telefon. Če iščete način za vrnitev stare različice Sony Ericsson Xperia, morate klikniti na tri gumbe: tiste, ki smo jih že omenili, in gumb za kamero. Več razporejenihNavodila za različne modele lahko najdete na svetovnem spletu. Toda kaj naj storim, ko se prijavim v zagonski način?

Kako obnoviti staro različico "Android" po posodobitvi prek načina "Obnovi"?

Po meniju se lahko pomikate s tipko »Označite« in za izbiro določenega elementa morate pritisniti »Izberi«. Ni treba občudovati tega načina, če je dobro prezreti - postane jasno, da ni nič zapletenega. Zdaj poiščite vrstico "obrišite podatke /ponastavitev na tovarno" in jo izberite. Odpre se nov meni, v katerem morate potrditi dejanje. Po - počakajte na ponovni zagon in vrnite OS na tovarniške nastavitve.

Napolnite pametni telefon

Najprej je treba opozoriti, da morate pred začetkom tega postopka dobro napolniti napravo. Ni pomembno, koliko časa traja povrnitev sistema in koliko se bo pripomoček po tem ponovno zagnal. Če med takimi manipulacijami v načinu "izterjave" naprave ni dovolj napolnjena in ne bo mogla v celoti izpolniti svoje naloge, potem se najverjetneje ne bo mogoče izogniti težavam s poznejšo uporabo. Enako velja za telefone, ki se samodejno ponovno nastavljajo. Nekateri uporabniki so izgubili ali niso delali posameznih funkcij do izgube sledilne ploščice. V nekaterih primerih se programska oprema sploh ni zagnala in preprosto je bilo nemogoče prijaviti se v OS. Ampak potem spet rešil izterjavo. Če ne morete iti v ta način ali pa ga sploh nimate - obstaja veliko preprostih pripomočkov za to programsko opremo tega načina neposredno skozi"operativni" Včasih potrebujete računalnik za to nalogo.
Povedali smo vam, kako po posodobitvi pridobiti staro različico Androida. Bodite previdni glede svojega pripomočka in vam bo to dolgo služilo.

Sorodne publikacije