Tiskalnik pravi: razloge, načine reševanja problema, nasvete mojstrov

Odstranjevanje med tiskanjem nikakor ni okras, ampak resen problem, ki ga je treba popraviti ročno. Ne bo delovalo, če se boste odločili, da boste znova zagnali napravo. Tiskalnik bo ležal, prej ali slej se bo zgodila ta napaka. Vendar to ne pomeni, da je prišel do konca in mora zbrati denar za novo napravo. Najpogosteje se problem enostavno reši. Vendar pa ne bomo tekli daleč naprej. Za začetek morate razumeti razloge, zakaj tiskalnik lahko začne tiskati trakove, nato pa bomo preučili načine za odpravo take napake.

Vaš ink jet je začel tiskati s črtami

Kateri so lahko razlogi za odstranitev tiskalnika:
 • V eni ali več kartuš s črnilom je črnilo skoraj končano.
 • Ker tiskalnik dolgo časa ni bil uporabljen, je črnilo v tiskalni glavi začelo tvoriti snope.
 • Zrak je prišel v notranjost tiskalne glave.
 • Vložki so delno zaprli odprtino za zrak.
 • Črnilni vložek je bil pritisnjen.
 • Glava ali zanka je bila zlomljena.
 • Senzorji ali elementi traku so bili zlomljeni ali kontaminirani (to so naprave, ki postavljajo tiskalni sistem na list).
 • Kaj je mogoče storiti za rešitev problema?

  Za začetek se prepričajte, da so kartuše s črnilom polne. Če je njihova raven padla pod najnižjo vrednost, jih preprosto napolnite ali nadomestite z novimi. Če želite ugotoviti, v katerem obsegu črnila jekartuše, samo zaženite pripomoček za upravljanje za vaš tiskalnik in izberite način "preverjanje ravni". To možnost lahko najdete tudi na nadzorni plošči neposredno na napravi. Rezultat bo prikazan na zaslonu.


  Če imate tiskalnik SIPP, morate skrbno pregledati posodo za barvanje. Če ste prepričani, da zadostujejo za tiskanje, lahko nadaljujete z nadaljnjimi ukrepi. Nato je vredno pogledati SNPF črnilno trakico, tako da ni obrezana. Oglejte si filtre za prezračevalne šobe: pogosto zaradi vhoda črnila ne morejo prosto prenašati zraka. Če tiskalnika niste uporabljali že dolgo časa, je težava verjetno v tem, da so se glave posušile, luknje, skozi katere so bile barve prepeljane, so bile priključene na maso črnila. Obstajajo modeli tiskalnikov, za katere je dolgotrajno neuporabo več dni, za večino naprav pa je to obdobje od 1 do 3 tedne.


  Sama naprava bo pomagala

  Sodobni tiskalniki in večnamenske naprave imajo funkcijo samočiščenja tiskalne glave. Funkcija čiščenja je na voljo s pripomočkom za vdelano programsko opremo ali prek nadzorne plošče instrumenta. Na primer, v HP-jevem programu za upravljanje in konfiguriranje naprav se bo imenoval "čiščenje kartuše", Epson pa je to funkcijo imenoval "Čiščenje tiskalne glave". Najprej lahko izvedete preverjanje noža: če so se zagozdile, ga lahko določite na natisnjenem tisku. Postopek čiščenja se lahko ponovi trivečkrat zapored Ura ali dve uri po njeni izvedbi bo naprava popolnoma pripravljena za uporabo.

  Raztopine v vaših rokah

  Da bi očistili šobe iz posušenih svežnjev barv, ima večina sodobnih tiskalnikov posebno črpalko. Omeniti je treba, da v proračunskih različicah ni, zato so zgoraj opisane metode zanje popolnoma nemogoče. Če imate poceni model tiskalnika, potem lahko uporabite radikalne metode, kot so splakovanje in odtajanje glave v raztopini s čistilno tekočino ali tiskanje s čistilno tekočino, ki je bila vlije v črnilo. Za uporabo prve metode mora biti glava nujno odstranljiva ali vstavljena v kartušo.
  Postopek namakanja je, da ga potopite v rahlo ogreto tekočino za čiščenje in jo pustite tri dni. Paziti je treba, da se raztopina ne posuši, zelo hitro izhlapi in ne pride v stik z elektronskimi komponentami naprav, sicer bodo razjedene. Takoj, ko so strdki barve namočeni, jih nežno sperite s tekočo tekočino z brizgo. Izpiranje in namakanje nekoliko zmanjšata življenjsko dobo tiskalne glave. Pogosto, več kot tri takšne postopke, ni sposoben zdržati, zato poskusite ne dovoliti močnega izsuševanja. Kot preventiva, samo enkrat v 2 tednih, samo zaženite tiskalnik, ker ko je naprava vklopljena, naprava sama očisti prah in jih pripravi za delo. Treba je omeniti, da najcenejše naprave preproste vključitve ne bodo dovolj. Z njimi vambo moral narediti preskusni tisk, da napravo zaščitite pred poškodbami.

  drago popravilo

  Pazite, da se vaša glava ne posuši ali zaženete tiskalnika Epson. Del tega modela je neločljivo povezan z napravo, njegova cena pa je zelo visoka. Okvara glave v takšnih modelih bo enakovredna okvari celotnega tiskalnika. Popravila v takih situacijah ne bodo primerna za naložbe v denar in rezultat. Če ste pred kratkim odstranili kartuše, je vzrok za to lahko zračna pluta. Odstranite ga lahko s klasičnim čistilom za nože. Če imate primer, ko tega ne morete narediti programsko, potem črpajte sistem z običajno brizgo. Pojav nenapisanih trakov na papirnih listih, ki prav tako prihajajo s premikanjem podrobnosti slike, je pogosto povezan s kontaminacijo traku dajalnika. To je polprepusten film z oznakami, ki se nahajajo vzdolž vozička. Če želite odpraviti to težavo, preprosto odprite pokrov tiskalnika in z brisanjem, ki ne pušča vlaken, obrišite trak in vlažilne robčke vnašajte v čistilni raztopini. Ko se trak posuši, bo stroj pripravljen za uporabo. Vse primere, ko je laserski tiskalnik vezal, kar na srečo ni bilo toliko, so nastali zaradi okvare strojne opreme. Če tiskalna glava, zanke, senzorji in druge komponente prenehajo delovati, je to težavo mogoče rešiti le z zamenjavo okvarjenega dela.

  Imate težave z vložkom?

  To je tistovzroki so lahko naslednji trenutki:
 • Skoraj toner je zmanjkalo.
 • Toner je začel zmanjkati zmogljivosti zaradi ohlapnega zapiranja.
 • Zbiralnik je že poln.
 • V kartušo je prišel zunanji predmet.
 • Boben je zdrobljen ali obrabljen. To je komponenta, podobna vložku, ki izgleda kot valj. Na njem, pod vplivom LED ali laserske svetlobe, se toner stisne, nato pa se prenese na papir.
 • Rezilo bobna za čiščenje ima napake.
 • Magnetni valj je bil obrabljen ali zlomljen. To je komponenta, ki polni delce tonerja, tako da se držijo delov bobna, ki so bili predhodno osvetljeni.
 • Valjar se ohlapno prilega bobnu.
 • Noži za odmerjanje tonerja so bili nepravilno nameščeni. Rezilo je potrebno, da odstranimo odvečno toner s površin magnetne osi.
 • Tesnilni deli bobna so bili zlomljeni.
 • Vozlišča priključkov so okvarjena.
 • Težave pri pritrjevanju barvil na papirju so najpogosteje posledica dejstva, da ima ogrevalna in vpenjalna gred peči napako ali je bila obrabljena. Težave z optiko se ne pojavijo v povezavi z napako, ampak zato, ker je bila kontaminirana s prahom ali tonerjem.

  Kako ugotoviti razlog za neuspeh prejetega odtisa?

  Obstaja nekaj najverjetnejših razlogov, da tiskalnik leži v tiskani obliki, ob upoštevanju, da je vse zelo težko, ker se modeli različnih proizvajalcev razlikujejo po oblikovnih značilnostih. Če imate blizu vas navpični svetlobni pasv osrednjem delu lista je znak, da je toner skoraj konec. Manj ostane, da bo bend več, in natis dokumentov bo bolj bled. Če je dovolj tonerja, je napaka lahko posledica okvare njenega napajalnega sistema. Če želite popraviti takšno okvaro, preprosto zamenjajte ali napolnite kartušo.

  Prelitje medpomnilnika

  Ali tiskalnik sedi pri tiskanju s črtami temnih ali barvnih lis, ki so raztresene po celotnem listu? Pri tiskanju se lahko pojavijo na različnih mestih. Do te težave pride, ko je kartuša ponovno napolnjena, in del tonerja začne padati zunaj. To je možno tudi zaradi prelivanja puferskega pufra.
  Za odpravo te napake preprosto očistite kartušo, preverite njeno tesnost in previdno odstranite vso umazanijo iz odbojnika. Epsonov tiskalnik je zamašen s črtami, ki potekajo vzdolž celotnega lista in imajo zamegljene robove, kar je tudi posledica dejstva, da je vmesnik poln, v redkih primerih pa to pomeni, da je kartuša dobila tuji element, da je bil poškodovan ali je orodje obrabljeno.

  Ali je možno, da se je nekaj zagozdilo?

  Canon tiskalnik ima ozke črte z jasnimi robovi, vsi listi lahko vidijo svetlobne trakove, ki sledijo tanki črti? Možno je priti v ločen del pisma zaradi neke vrste ovire, zaradi takšnega zunanjega elementa, kot so drobtine, kovanci, sponke za papir ali med magnetnim predmetomgred in rezilo za čiščenje. Samo odstranite dodatno postavko in vse bo v redu.

  Opuščene komponente

  Ali je brizgalni tiskalnik mehak z mehkimi temnimi črtami, ki gredo vzdolž celotnega lista? Razlog je obraba magnetne osi. Če želite odpraviti težavo, zamenjajte okvarjeno vozlišče ali celotno kartušo v celoti. Pojavi se temen trak z dvojnimi elementi, ki se lahko nahajajo na enem ali dveh robovih listov? Ta napaka je posledica napake na površini bobna magnetne osi ali elementov toplotnega tesnjenja. Če želite natančno določiti vzrok, morate v tiskalnik položiti čisti list papirja in ga poslati za tiskanje. Ko preide za polovico, izklopite tiskalnik in vzemite kos papirja. Če na njem ni pasov, je problem v montažnem sistemu. Če so črtice prisotne, se bo slišala kartuša. Če želite odpraviti težavo, zamenjajte poškodovano komponento.

  Druge napake

  Zakaj tiskalnik s trakovi napačne oblike odstranim in celoten list napolnim z ozadjem? Razlog je lahko v tem, da je bil toner z nizkim tonerjem uporabljen za polnjenje, slabo očiščen magnetni jašek ali pa je bil optični sistem umazan. V tem primeru morate zamenjati toner, očistiti kartušo in optiko temeljito očistiti. Priporočljivo je tudi preveriti položaj rezila rezila. Jasni prečni pasovi so na isti razdalji med seboj? Problem je lahko v tem, da je bil stik bobna z magnetno gredjo prekinjen zaradi vstavljenega tonerjapoškodovanega strgala ali pufra medpomnilnika. V tem primeru očistite kartušo, se prepričajte, da je zatesnjena, sprostite zmogljivost medpomnilnika ali namestite nov element namesto poškodovane kartuše. Ali je tiskalnik HP len s pogostimi ozkimi trakovi? Ti so posledica onesnaženja optičnih sistemov. V ta namen preprosto očistite optiko. Ali se tiskalnik smeje s ponavljanjem ali prekrivanjem prstnih odtisov po celotnem listu? Razlog za to težavo je okvara primarne polnilne gredi. To je komponenta, skozi katero se ionizira površina bobna. Da bi odpravili napako, pazljivo očistite kontaktni valj, in če to ne pomaga, ga morate zamenjati.

  Sorodne publikacije