Alt-kode: opredelitev, uporaba in seznam

Tipkovnica vsebuje vrsto tipk, ki vam pomagajo vstaviti ustrezne znake v besedilna polja. Vendar njihovo število še vedno ni dovolj. Na primer, na tipkovnici ne najdete "dash" ali "tree" narekovajev, vendar obstajajo tudi drugi načini za vnos predstavljenih znakov in ne samo. Ta članek vam bo povedal, kaj je koda alto, kako se uporablja, za kaj je potrebna, in tudi vse razpoložljive kombinacije kod.

Kaj pomeni Alt-koda?

Na splošno je bilo zgoraj omenjeno že povedano o uporabi te kode, vendar je še vedno vredno raziskati vse vidike tega vprašanja. Alt-koda se uporablja za vnos znakov, ki niso na tipkovnici. Ti znaki morda niso ločila, ampak, nasprotno, nosijo zabaven značaj ali se lahko uporabijo za izgradnjo celotnih struktur znakov, kot je prikazano na spodnji sliki.


Vendar pa ga je najbolje uporabiti v pismu. Uporabniki, ki se zaradi dela pogosto soočajo s tipkanjem, morajo nujno preučiti nekaj alto kod, saj lahko zelo pospešijo in izboljšajo besedila.

Kako uporabljati Alt-kodo

Pred prikazom alto-kod vseh znakov je treba paziti na tehnologijo njihove uporabe. Alt-koda ni tako preprosta, tako imenovana. Dejstvo je, da njegova uporaba vključuje uporabo tipke ALT na tipkovnici. Mesto slike lahko vidite na slikispodaj:
Tu je seznam vseh korakov, ki jih je treba sprejeti za tiskanje ustreznega znaka:
 • Pritisnite in držite tipko ALT.
 • Na številčni tipkovnici vnesite želeno kodo (lahko je sestavljena iz ene številke in štiri, vendar ne več).
 • Spustite tipko ALT.
 • Po dokončanju tega preprostega navodila se ustrezni simbol natisne na mestu, kjer je bila nastavljena kazalka.


  Seznam Alt-kod

  Zdaj je čas, da vam priskrbimo seznam vseh vrst alt-kod, ki jih lahko uporabite s črko. Vsi so razdeljeni po postavitvah tipkovnice. To je seznam univerzalnih kod, ki veljajo za vse postavitve:
  Nadaljevanje:
  Kar zadeva kode ruske tipkovnice, so naslednje:
  Nadaljevanje:
  Oznake za nemško tipkovnico:
  Nadaljevanje:
  Kot je razvidno, je njihovo število precej veliko in liki so različni. Obstajajo številne kode, ki podvajajo simbole na tipkovnici, njihova uporaba je zelo primerna, če je kateri koli ključ pokvarjen, in obstajajo celo čustvene simbole, ki so odlični za posvetne pogovore v različnih klepetalnicah in socialnih omrežjih. Na splošno poznavanje nekaj Alt-kod lahko močno spremeni vaš stil pisanja.

  Sorodne publikacije