Kaj se zgodi, če mapo System32 izbrišete v sistemih sistema Windows katere koli generacije?

Uporabniki računalnikov in prenosnih računalnikov, ki namestijo sisteme Windows, zelo pogosto sledijo priporočilom "strokovnjakov" za čiščenje sistemske particije iz smeti, da bi pospešili delovanje operacijskega sistema in opazili, da je v glavnem imeniku Windows veliko več prostora kot ta Bilo je takoj po namestitvi operacijskega sistema. Eden največjih nosilcev je mapa System32. Brez veliko razmišljanja se uporabniki poskušajo znebiti sami, iz njegove vsebine, ne da bi vedeli, kaj se bo zgodilo, če izbrišete mapo System32. Na žalost je vredno reči, da od takih dejanj ni nič dobrega. Nato bomo poskušali ugotoviti, v čem je imenik in ali je mogoče z njim opraviti operacije, povezane z brisanjem vsebine.


Kaj je imenik System32 in katere datoteke so shranjene v njem: splošne informacije

Da bi ugotovili pomembnost tega imenika pri zagotavljanju normalnega delovanja operacijskega sistema, morate takoj paziti na njegovo ime. Govori zase - to je sistemski imenik, ki vsebuje komponente, ki so odgovorne za pravilno delovanje operacijskega sistema Windows, v sistemih z malo 64 bitov pa je njegova dodatna funkcija, da je mogoče zagnati in 32-bitne programe.
Poleg tega obstaja veliko standardnih programov Windows in sistemskih kontrolnikov. Toda nekateri uporabniki najdejo, da so v 64-bitnem OS številne komponente imenika System32 podane v imeniku SysWOW64. Torej zakajohraniti 64-bitno arhitekturo imenika za 32-bitne aplikacije v arhitekturi sistema? To v večini primerov izzove mnoge, da izbrišejo opisano mapo. Ampak tukaj ni tako preprosto.


Ali lahko izbrišem mapo System32 in kako to storim?

Za mnoge neobveščene uporabnike je skušnjava za izbris prevelika. Vendar pa pri prvem poskusu sistem začne izdajati veliko opozoril o tem, da tega imenika ni mogoče izbrisati ali pa se nekateri objekti zaradi blokiranja ne odstranijo. To je v samem sistemu popolnoma pravilno. Toda mnogi ga ne ustavijo. Oglejmo si, kaj lahko izbrišete v mapi System32. Na splošno se nobena sestavina, ki je prisotna, ni zaželena.
Če želite tam očistiti smeti ali se znebiti možnega prodora virusov, je bolje uporabiti standardni postopek čiščenja diska "C", kar dodatno označuje odstranitev sistemskih datotek. Uporabljate lahko tudi avtomatizirane optimizatorje programov, kot sta CCleaner ali iObit ASC.
Če se resnično želite znebiti tega imenika, morate v operacijskem sistemu najprej spremeniti dovoljenja za dostop, tako da nastavite lastnika kot lastnika mape za vašo ljubljeno osebo. Ta metoda pa ne velja za vse datoteke, nekatere pa bodo ostale na trdem disku. Če želite v celoti odstraniti vse preostale objekte, lahko uporabite pripomoček Unlocker, ki ob zaznavi blokerja izbere deskriptor za brisanje in po možnosti prednastavitev.procesov ali odklepanja dostopa.
Lahko se tudi zaženete z izmenljivim medijem, ki vsebuje okolje LiveCD, in se z ukazno vrstico znebite želenega imenika. Toda ta operacija je precej zapletena in lahko traja veliko časa. Vendar je veliko lažje odstraniti trdi disk, se povezati z drugim računalnikom, prenesti operacijski sistem, nameščen na terminalu, na katerega je vzpostavljena povezava, in se znebiti vsega, kar je nepotrebno samo v tem operacijskem sistemu.

Kaj se zgodi, če izbrišete mapo System32?

S sprejetimi glavnimi ukrepi. Zdaj pa poglejmo, kaj se zgodi, če izbrišete mapo System32. V primeru odstranitve neposredno v operacijski OS, bodo posledice takoj prizadete. Lahko ste popolnoma prepričani, da se bodo pojavili modri zasloni in da se bodo glavna sistemska orodja, ki se izvajajo iz te ukazne mize, izkazala za nedostopna. Če odstranite imenik, ko se začne z izmenljivim medijem, ali ko trdi disk priključite na drug računalnik, ko ga ponovno uporabite na terminalu ali prenosnem računalniku, se bo sistem prenehalo zaganjati in obnovitev morda ne bo mogoča.

Kako obnoviti sistem po odstranitvi imenika System32?

Predpostavimo, da je uporabnik še vedno izbrisal mapo System32. Kaj storiti v takšni situaciji? Katera sredstva lahko povzročijo občutek sistema? Na splošno, če ste že ustvarili uporabno kopijo sistema,lahko ga uporabite, vendar se nanaša le na sliko, ne na obnovitveno točko, ki je shranjena v imeniku, ki ga opisujete. Če se med zagonom ne povrnete samodejno, lahko poskusite obnoviti zagonski sistem z izmenljivega medija in nato, če je mogoče, zaženite celotno skeniranje sistemskih datotek iz ukazne vrstice (sfc /scannow).
V nekaterih primerih je priporočljivo uporabiti začetni meni, kjer se lahko odločite za prenos najnovejše delovne kopije ali če to ne pomaga, lahko poskusite začeti s podporo za ukazno vrstico in omrežnimi gonilniki, tako da se manjkajoče komponente prenesejo iz interneta. Vendar pa za to ni veliko upanja (ker je bila večina gonilnikov v imeniku izbrisana, tisti, ki so ostali v imeniku SysWOW64, morda ne bodo delovali), in ponavadi samo popolna ponovna namestitev operacijskega sistema Windows pomaga.

Kakšen je rezultat? Mogoče je že postalo jasno, kaj se bo zgodilo, če izbrišete mapo System32 in zakaj tovrstne stvari niso zelo priporočljive. Na splošno je vredno ponoviti: če se želite znebiti računalniškega smeti popolnoma neboleče za sistem, je bolje uporabiti standardne metode čiščenja ali uporabiti usmerjene pripomočke. Z njihovo pomočjo ne boste poškodovali operacijskega sistema. In ročno brisanje imenik ne more v nobenem primeru!

Sorodne publikacije