Kako popraviti datotečni sistem RAW na bliskovnem pogonu: več standardnih metod

Vse vrste USB pomnilniških naprav, navadnih pogonov ali izmenljivih pomnilniških kartic, so zaradi različnih razlogov dovzetne za napake. Recimo, da mora uporabnik uporabiti napravo USB za namestitev ali obnovitev operacijskega sistema, in datotečni sistem bliskovnega pogona je RAW. Kako namestiti Windows 7 ali druge spremembe, ker ta oblika ni prepoznana? Za začetek je treba popraviti datotečni sistem. Tukaj je nekaj osnovnih tehnik, ki bodo koristne in v vsakem drugem primeru, kjer je iz nekega razloga prišlo do take napake.


Zakaj ima naprava USB obliko RAW?

RAW je nekakšna "surova" struktura, ki je zaradi nesreče ali napake zamenjala FAT32 ali NTFS.
Najpogostejše situacije se nanašajo na učinke virusov, napetostne skoke, nepravilno pridobivanje naprav, napake v delovanju mikrokrmilnika in fizične poškodbe medijev. Zaradi tega se datotečni sistem na disku spreminja poljubno, vendar se lahko vprašanja, ki se nanašajo na odstranitev datotečnega sistema RAW na bliskovnem pogonu in obnovitev informacij, shranjenih na njem, rešijo preprosto. Za začetek si poglejmo lastne sisteme v sistemu Windows.

Kako popraviti datotečni sistem RAW na bliskovnem pogonu: prejšnji koraki

V primeru napak je nemogoče napisati ali shraniti podatke iz pogona, čeprav je sam bliskovni pogon viden v Raziskovalcu, Upravljanje diskov in v "Upravitelju" naprav.


PredČe želite začeti reševati problem, kako popraviti datotečni sistem RAW na bliskovnem pogonu, priporočamo, da najprej preverite njegovo običajno sistemsko orodje kot CHKDSK disk checker.
Ukazna konzola (cmd v meniju Zaženi) se zažene za začetek diagnostike, sledi vrstica chkdsk F: /f, v kateri je prva črka ("F") črka pogona USB (lahko ga vidite v ""). Explorer “). Ta ukaz je dober, ker po testu, če zrušitve na napravi niso bile kritične, boste lahko videli bliskovni pogon v standardnem formatu NTFS. Skeniranje lahko zaženete tudi ob zagonu z obnovitvene diskete z isto ukazno konzolo, ki zahteva, da se za zapisovanje naprave in izhod uporabi diskpart string, nosilec diska in nosilec, nato pa uporabite standardno orodje. V primeru resne poškodbe lahko sistem izda sporočilo, da uporaba tega orodja ni sprejemljiva za diske RAW. Kako v tem primeru popraviti datotečni sistem RAW na bliskovnem pogonu? Najlažji način je oblikovanje.

RAW datotečni sistem na bliskovnem pogonu: kako popraviti situacijo z orodji Windows?

Za začetek lahko poskusite oblikovati tako, da v Raziskovalcu pokličete meni z desno tipko miške in izberete vrstico za izvedbo te operacije.
Pri določanju dodatnih parametrov uporabite polno oblikovanje, in ne samo čiščenje vsebine, in podajte potrebne parametre tipa, povezane z datotečnim sistemom. Nato klikniteza začetek postopka in čakanje na njegovo dokončanje.
V primerih, ko formatiranje na ta način ni mogoče, je težavo, kako popraviti datotečni sistem RAW na bliskovnem pogonu, rešiti z razdelkom za upravljanje diskov, ki ga najlažje prikliče ukaz diskmgmt.msc v ukazni vrstici Run. Desni klik na disku se imenuje kontekstni meni, kjer je izbran formatni niz. Če je disk trenutno neaktiven, se najprej uporabi ukaz inicializacije, nato pa se izvede oblikovanje.

Odpravljanje težav z uporabo programov nizke ravni oblikovanja

Če to ne deluje, lahko datotečni sistem RAW obnovite s posebnimi orodji. Eden od najmočnejših je majhna HDD format nizke ravni, ki je shareware, vendar pa bo v testnem načinu lahko opravil formatiranje brez težav. Na začetku programa pritisnete gumb za brezplačno razširitev (Nadaljuj brezplačno). V tem načinu bo edina omejitev hitrost operacije, tako da bo morala trpeti. Nato morate izbrati svoj pogon in pritisniti gumb za nadaljevanje ter potrditi oblikovanje tako, da se strinjate z opozorilom programa. Ob koncu postopka se prikaže 100-odstotna operacija, nato pa bo sistem Windows hitro oblikoval.

Programi za obnovitev podatkov

Glede obnovitve podatkov je najbolje uporabiti izdelke programske opreme, kot so R. Saver, RS FATIzterjava in drugi.
Odvisno od časa vožnje, boste morda potrebovali veliko. Vendar je obnova zagotovljena za vse sto. Včasih lahko vidite tudi podatke, ki so bili odstranjeni iz naprave zelo dolgo časa.

Kaj moram še vedeti?

Če iz nekaterih razlogov zgoraj navedene metode ne pomagajo, je zelo verjetno, da je problem prekinitev delovanja mikrokrmilnika. Lahko ga poskusite preglasiti z uporabo identifikatorjev VEN in DEV iz razdelka "ID opreme" v meniju Lastnosti upravitelja naprav in s prenosom ustrezne programske opreme iz vira proizvajalca strojne opreme. Če pride do napak zaradi fizičnih poškodb, lahko problematično napravo v večini primerov zavržemo. Na koncu je treba še dodati, da tu niso bila upoštevana vprašanja o vplivu virusa, kar lahko povzroči tudi takšne napake, saj bi moral vsak uporabnik skrbeti za zaščito svojega sistema neodvisno in brez opomnikov. Preden obnovite pogon USB, je zaželeno, da preverite, ali so virusi obvezni.

Sorodne publikacije