Oddaljeni postopki. Klicanje oddaljenih postopkov: podrobna navodila

Operacijski sistem Windows katere koli spremembe, začenši z različico XP, vključuje komponento storitve, ki je označena kot RPC. Kaj je to, navadni uporabniki najbolj ne vedo, poleg tega, ne veš, kaj je potrebno za to storitev in kako deluje. V zvezi s tem se predlaga, da se preučijo nekateri glavni vidiki, ki se nanašajo na sam sestavni del, načela njegovega dela in obseg uporabe, ne da bi določili nepotrebne in zapletene tehnične izraze. Oglejmo ločeno o možnih napakah storitve in načinih njihove hitre odprave.


Oddaljeni postopki (klicni postopki na daljavo): kaj je to?

Zdi se, da je veliko uporabnikov, ki temeljijo na imenu te komponente storitve, že ugotovilo, da je. Oddaljeni postopki (kličejo oddaljeni postopki) pomenijo nekaj dejanj, če niso na lokalnem računalniku, temveč na oddaljenem (najpogosteje na strežniku).
To pomeni, da se zahteva oblikuje na enem terminalu, nato se prenese v drugega, kjer se izvede, po katerem se odgovor (poročilo o zmogljivosti) vrne prvemu računalniku. Toda to je le primitivna razlaga. Pravzaprav je vse precej bolj zapleteno, saj je treba upoštevati protokole prenosa podatkov (UDP, TCP, HTTP) in številne druge mehanizme.

Zakaj potrebujete to storitev?

Kljub glavnemu namenu lahko postopki RPC za oddaljeno klicanje ne veljajo za različne računalnike, ampak za enega. KotNajpreprostejši primer je, da pokličete funkcijo enega programa iz drugega programa. Mnogi glasbeniki, ki delajo z virtualnimi studii in sekvencerji, vedo, da ima vsaka taka aplikacija lasten modul za urejanje ali obdelavo zvoka, ki ne ustreza vedno zahtevam uporabnika. In vsak studio vam omogoča, da namesto tega priključite kateri koli zunanji program.


Na primer, v nastavitvah sekvencerja FL Studio lahko določite drugo aplikacijo (npr. Adobe Autody), ki bo privzeto uporabljena za urejanje avdio datotek (vzorcev) v glavnem programskem okolju. V tem primeru bo povezava Adobe osCommerce s FL Studio potekala ne prek navideznih gostiteljev, kot so VST, RTAS ali DX, temveč neposredno prek storitve za klic oddaljene procedure. Samoumevno je, da ta primer ni edini, saj je obseg opisane komponente veliko širši. Zelo pogosto je ta storitev povezana tudi z distribucijo računalniške obremenitve na terminalih, med katerimi je vzpostavljena interaktivna povezava. V tem primeru, če obstaja enakomerna porazdelitev obremenitve na računalniških virih več računalnikov, je za doseganje maksimalne produktivnosti mogoče le izmenjavo majhnih količin podatkov in hitre povratne informacije med komponentami.

Napaka v oddaljenem postopku: kaj je razlog?

Na žalost, zaradi tega povpraševanja, pojavljanje napak in napak, povezanih s to storitvijo - precej pogost pojav.
Zato ni nemogočeuporabljajte samo komponento. Včasih tudi nekaterim sistemskim nastavitvam ni mogoče dostopati, Windows XP pa se sploh ne "flopira", potem pa je težko obnoviti normalno delovno okolje. Druga težava je spletno orodje za obnovitev DISM, ki je del operacijskega sistema.
Pojav napake 1726 je s kršitvami v njegovem delu povezan, kar neposredno vpliva na delovanje komponent storitve RPC.
Glavni vzroki za takšne nesreče so klic za preverjanje veljavnosti sistema ali obnovitev, ko je proces DISM aktiven ali ga ni mogoče ustrezno zaustaviti (na primer s hkratnim zagonom dveh orodij DISM in SFC); ko storitev deluje vzporedno s servisiranjem komponent RPC; ko je storitev blokirana s protivirusno programsko opremo. Če je v operacijskem sistemu Windows 7 in novejših klicih prišlo do napake, morate najprej zaustaviti DISM, znova zagnati računalnik in znova zagnati storitev. Če to ne pomaga, lahko poskusite preklopiti v varen način in popolnoma onemogočiti protivirusno zaščito v času obnove. Za dodatne korake, ki pomagajo odpraviti napako v klicu oddaljenih postopkov in pri kateri koli spremembi Windows, se bomo ustavili ločeno. Medtem pa poglejmo vprašanja, povezana z onemogočanjem te sistemske komponente (žal, vendar mnogi uporabniki, ki ne poznajo vsebine vprašanja, poskušajo narediti takšne stvari).

Canonemogočite storitev RPC?

Torej, poglejmo, kako je dejansko deaktiviranje klica za oddaljene postopke. Oddaljenih postopkov, ki temeljijo na priporočilih razvijalcev, ni mogoče onemogočiti na noben način. To je pomembno! Načeloma sam operacijski sistem tega ne bo dovolil. Seveda obstajajo nekatere rešitve, ki vključujejo uporabo dodatne programske opreme, vendar iz očitnih razlogov imena takšnih programov niso podana, ker lahko v primeru nepravilne uporabe celoten sistem ne deluje.

Posledice prekinitve procesov RPC

Čeprav lahko nekako deaktiviramo izbrisane postopke (klic oddaljenih postopkov), so posledice žal lahko nepredvidljive. Kot smo že omenili, lahko Windows XP sploh preneha delovati, na ravni OS pa lahko pride do velikega števila zrušitev sistema, ki jih ni mogoče rešiti vsaj zaradi pomanjkanja dostopa do kritičnih nastavitev in nastavitev sistema Windows, in celo v varnem načinu ali pri zagonu z izmenljivim medijem. Vendar pa je mogoče odpraviti neuspešno klicanje oddaljenih postopkov v operacijskem sistemu Windows 10 ali starejših različicah operacijskega sistema. Metoda ni najlažja, zato morate biti pri uporabi zelo previdni.

Onemogočanje lokatorja oddaljenega dostopa

Zato glavne storitve RPC ni mogoče prekiniti. Ampak morda je smiselno deaktivirati nekatere njegove spremljajoče komponente? Da, res, če greste v oddelek sistemskih storitev in njegovih komponent (services.msc), lahko najde tako imenovani lokatoroddaljenih klicev.
Lahko pa se izklopi brez strahu pred katastrofalnimi posledicami. Pri urejanju parametrov je potrebno zaustaviti delovanje komponente in nastaviti način zagona na onemogočanje. Programi, ki lahko uporabljajo oddaljene postopke, pokličejo oddaljene postopke (brez njegove pomoči). Če so nastavitve zaradi določenega razloga nastavljene na neuspeh, lahko uporabite namestitveni disk Windows, ob zagonu iz njega, pokličite ukazno vrstico in vnesite naslednje:
 • cd X: i386 (X - črka pogona izmenljivega pogona);
 • razširite explorer.ex_% TEMP% explorer.exe;
 • razširite svchost.ex_% TEMP% svchost.exe.
 • Po ponovnem zagonu, ki se imenuje "Upravitelj opravil", se imenuje, in zaključi proces explorer.exe, nato pa v ukazni vrstici opisuje kombinacijo kopije% TEMP% explorer.exe% SYSTEMROOT% /y, po kateri "Upravitelj opravil" popolnoma zaključi vse procese svchost. . Zdaj morate biti še posebej previdni, saj morate po zaključku procesov v samo šestdesetih sekundah imeti čas za pisanje ukaza copy% TEMP% svchost.exe% systemroot% system32 /y v ukazni konzoli. Če ima uporabnik na primer v normalnem ali varnem načinu dostop do sistemskega registra, mora urednik (regedit) v podružnici HKCC najti parameter CSConfigFlags in mu dodeliti vrednost v obliki ničle.

  Odprava napake 1726

  Nazadnje, odpravo napake 1726 se izvede tudi prek registra. Toda v tem primeru mora veja HKLM najti imenik RpcSs in na desni strani urediti vrednost parametra Start.
  Treba ga je spremeniti iz štirih,ponavadi je privzeto nastavljen na dvojko in nato ponovno zaženite sistem.

  Post mortem

  Pravzaprav gre samo za klic oddaljenih postopkov. Oddaljene postopke, načela delovanja te komponente v razširjeni različici lahko opišemo zelo dolgo, vendar je poudarek v predstavljenem gradivu na splošnem poznavanju storitve in nekaterih metod za odpravo napak in napak, ki jih lahko povzroči v računalniškem sistemu. Uporabniki na nižji stopnji bodo morali biti potrpežljivi in ​​biti zelo previdni, saj lahko eno napačno dejanje v registru privede do popolne barve operacijskega sistema. Prosimo, upoštevajte, da napake te vrste s kakršnimi koli drugimi sredstvi ne odpravljajo vzorca optimizatorjev programov in nastavitev parametrov operacijskega sistema Windows. Z vsemi željo niti ukazne vrstice niti, poleg tega, ni vmešavanja v register na ravni urejanja ključev v takšnih programskih paketih.

  Sorodne publikacije