Stranska vrstica v samodejni varnostni kopiji: kaj je proces, ali ga lahko onemogočite?

Verjetno je veliko uporabnikov sistema Windows Vista in več opazilo zmanjšanje zmogljivosti sistema zaradi obremenitve sistemskih virov s strani nekega procesa Sidebar. Kaj je ta program v Auto Backup, ki ima toliko vpliva na CPU in RAM, berite naprej. Na poti bo upoštevana tudi odločitev za deaktiviranje te komponente sistema in vprašanje primernosti njegove uporabe.

Stranska vrstica v samodejni varnostni kopiji: Kaj je ta postopek?

Da bi razumeli, kaj je ta storitev, morate samo prevesti angleško ime. Pomeni "stransko ploščo". Običajno se ta element na zaslonu ne prikaže privzeto, ampak se prenese skupaj s sistemom.


Potrebujete stransko vrstico v samodejni varnostni kopiji? Vprašanje je zelo sporno. Nekateri uporabniki pozdravljajo nove Microsoftove novosti, ki vplivajo na prikazne površine dodatnih namizij na namizju. Torej, na primer, v istem "Novice" na zaslonu lahko vklopite prikaz navpične plošče z pritrjenimi na to widgets vreme, uro, koledar, in v kasnejših sistemih - in elemente programov s spletnim vmesnikom.

Kako deluje stranska vrstica?

V sistemu Windows XP prisotnost takšnega elementa pospešenega dostopa do nekaterih funkcij v sistemu ni. Toda v modifikacijah nad ploščo je mogoče konfigurirati v skladu z željami uporabnika. Druga stvar je, da je bila izbira gradnikov sprva izjemno omejena, vendar je bila šele nato raztegnjena. Kaj je pomembnofunkcionalnost, sama plošča je sredstvo za hiter dostop do najbolj priljubljenih programčkov. In če so v vsakdanjem delu bistvenega pomena za uporabnika, plošče ne morete izklopiti.


Težave funkcionalnosti

To je na splošno program Sidebar. Kaj je v samodejni varnostni kopiji? Sistemski proces, ki se odziva na klic in vzdrževanje plošče. Vendar se srečuje z veliko težavami. Dejstvo je, da lahko pri uporabi plošče widget zelo pogosto pride do povečane obremenitve procesorja in RAM-a in do te mere, da je veliko uporabnikov neverjetno nadležno. Poleg tega lahko sama storitev včasih povzroči nastanek lastnih napak.
Menijo, da je to v večini primerov posledica nepravilno nameščenega ali zastarelega programa Adobe Flash (odgovoren je za prikaz ikon, njihove animacije itd.).

Onemogočanje postopka

Zdaj lahko nekaj besed o deaktiviranju procesa Sidebar v samodejnem nalaganju. Kaj je ta program je že jasno, in lahko izklopite ta proces na dva glavna načina.
Prva tehnika je, da pokličete privzetega upravitelja opravil "in pojdite na zavihek aktivnih procesov, kjer želite najti proces Sidebar.exe in odstranite nalogo s klikom na ustrezen gumb ali dokončanje storitve prek menija PCM. Metoda je precej neprimerna, ker se pri ponovnem zagonu sistema ta proces ponovno aktivira. Torej se morate prepričati, da se storitev z operacijskim sistemom ne zažene.

Kako odstraniti stransko vrstico izsamodejno nalaganje?

Ta tehnika je priklic sistemskega konfiguratorja. V spremembah operacijskega sistema Windows deseta uporablja ukaz msconfig, napisan v ukazni vrstici Run, in v deseti različici, imenovani "upravitelj opravil".
V prvem primeru morate v drugem primeru odpreti jeziček za zagon, tam najti želeni element in odstraniti kljukico iz ustrezne vrstice. Seveda to ni odstranitev stranske vrstice, temveč samo zagon in funkcionalnost zaustavitve. Ne moremo odstraniti stranske vrstice iz sistema, kot je razumljeno v dobesednem smislu. Ne pomagajte celo deinstallators, sposoben za čiščenje "sešiti" v sistemske komponente.
Za deaktiviranje lahko uporabite tudi razdelek sistemskih komponent, ki odstrani kljukico iz platforme Windows Widget, nato pa se znova zažene. Res je, da nekateri še posebej pametni uporabniki poskušajo odstraniti stransko vrstico tako, da najdejo izvedljivo datoteko. Vendar to v nobenem primeru ni priporočljivo. Prvič, sistem sam ne bo dal. In drugič, tudi če imate celoten nabor skrbniških pravic ali celo, ko odklenete datoteko Unlocker, lahko brisanje te komponente povzroči, da celoten operacijski sistem ne uspe ali pa sploh ne deluje. Nato bodo morali sprejeti nujne ukrepe za ponovno vzpostavitev sposobnosti za delo, včasih pa bo morda potrebna tudi popolna ponovna namestitev. Torej, bodite previdni.

Kratek povzetek

Tukaj je kratek povzetekStranska vrstica. Kaj je v zagonu, upam, malo jasno. Vprašanje primernosti uporabe te komponente ostaja neodgovorjeno. Seveda, ko gre za sodobne računalniške konfiguracije z zmogljivimi procesorji in precej velikimi količinami RAM-a, ni nič strašnega pri uporabi stranske vrstice. Pri šibkih konfiguracijah, da ne bi preveč preobremenili sistemskih virov, je priporočljivo, da se znebite običajnega izklopa (in ne izbrisa) iz njega. No, ali je to potrebno na zaslonu, se vsak uporabnik sam odloči. Upoštevajte, da omejuje prosto prostor za namizje, vendar ga lahko konfigurirate tako, da samodejno skrije ploščo neaktivno. Vendar je vprašanje dajatev izključno v upravljanju uporabnikov. Če pa se plošča uporablja, na primer, če preneha delovati, je priporočljivo ponovno namestiti ali posodobiti predvajalnik flash. V primeru motenj, povezanih s samo storitvijo, jo lahko (kot dodatni element) prenesete neposredno z uradne strani Microsoft Corporation.

Sorodne publikacije