Kaj je vrstica stanja za Android?

Operacijski sistem Android, kot tudi za iOS in Windows 10 Mobile ali Windows Phone, obstaja veliko načinov za nadzor in uravnavajo delovanje. Eden od najpreprostejših izmed njih - prek »Nastavitve«. V tem programu lahko uporabnik spremlja stanje naprave in podrobne informacije o vseh postopkih v pametni telefon. Vendar pa obstaja način, da se nadzor nad veliko lažje. Mnogi se dobro zavedajo, kaj se bo razpravljalo. Toda komaj če ta možnost ni pomembno. Torej, je najlažji način za nadzor telefona - stanje linijo "Android."


Kako?

V vrstici stanja je težko najti: to je vedno na vrhu zaslona so vidne tudi na skoraj vse odprte aplikacije (razen, seveda, video). Mimogrede, je pogosto naslikal v celotni barvni aplikacijo, ki je odprta, brskalnik ali YouTube, na primer. In mnogi proizvajalci želeli namestiti na svojih pametnih telefonih različnih dodatkov, tako imenovani "lupino". Te membrane sami lahko spremenite oblikovanje vrstice stanja

V zbirki?

V vrstici stanja vsak uporabnik lahko najdete indikator napravo napolnjenost baterije, aktivni SIM-kartico in zvočni način je omogočen v tem trenutku. Plus, vrstica stanja prikazuje trenutni čas in včasih datum. Poleg tega je veliko vlog dodati svoje lastne rešitve in možnosti, da spremljajo svoje delo, oznake in simbole, ki so predloženi v isti vrstici stanja "Android." Na primer, socialne mreže aplikacija Instagram, če vključujejo nastavitvebo objavil v vrstici I bodo obveščeni o novih naročnikih, vzdevek na fotografiji ali sporočilih Direct. To uporabnikom omogoča, da vedno vedo, kaj je novega pri snemanju.


Program za gostovanje videoposnetkov YouTube objavlja nov videoposnetek v razdelku »Statusna vrstica za Android«. Zahvaljujoč njej, uporabniki VK Kontakti vedno vedo, katero glasbo igrajo na svojem seznamu predvajanja, in ki jim pišejo komentarje v zapisih in osebnih sporočilih. Seveda večina aplikacij vsem uporabnikom omogoča prilagajanje sporočil, ki bodo objavljena v razdelku vrstice stanja.

Kaj omogoča dostop?

V statusni vrstici lahko "povlečete" zaveso sporočila, ki ima veliko različnih funkcij, od vklopa in izklopa načinov zvoka, ki se konča z aktiviranjem načina letenja.
Mnogi proizvajalci nameravajo namestiti svoje dodatke v izvirno različico Androida. Celo te nadgradnje se imenujejo školjke. Na primer, Samsung je dolgo časa uporabljal lupino TouchWiz, ki je dobesedno sovražila številne uporabnike zaradi velikega števila napak in velike porabe pomnilnika naprave. Zdaj je podjetje prešlo na vmesnik Samsung UX. Torej te lupine pogosto spremenijo zaveso sporočila, dokler je ne zazna. Poleg tega, ne samo v smislu oblikovanja, ampak tudi v smislu funkcionalnosti. Na primer, razvijalci iste Samsung so zelo radi opravljajo številne majhne, ​​vendar pomembne funkcije iz oddelka "Nastavitve" v bar-plošči zavese.Poleg tega so njena sporočila dostopna v oddelku za nastavitve naprave. Mimogrede, mnogi menijo, da je zelo priročno.

Kakšne so težave z njo?

Pogosto se zgodi, da statusna vrstica brez razloga preprosto izgine z zaslona. Mnogi uporabniki se začenjajo spopadati. Ampak ne obupajte. Najprej morate malo počakati. Ne glede na to, kako zvok je smešen in banalen, vendar je res. Včasih je problem rešen sam. Drugič, pomaga ponovno zagnati napravo, ki bo verjetno vrnila statusno vrstico na njeno prejšnjo lokacijo.
Tretjič, možno je, da je težava v dodatkih drugih proizvajalcev, ki jih namestijo uporabniki. Tako imenovani "lansirnik" ima funkcijo, da občasno skrije odsek "Statusna vrstica" na zaslonu. Zato bodite previdni pri nameščeni programski opremi. Na splošno, kot je razvidno iz zgoraj navedenega, glavni vzrok najpogosteje izgine statusna vrstica, je neustreznost programske opreme, nameščene na napravi. Verjetno je, da bo odstranitev ali posodobitev te iste programske opreme pomagala rešiti vprašanje izginotja vrstice stanja.

Povzetek

Na koncu se je izkazalo, da je statusna vrstica za Android dejansko uporabno orodje, ki uporabnikom pomaga ne le spremljati moč baterije in hitrost internetne povezave, temveč tudi slediti številnim procesom, ki se pojavijo na sami napravi in različne aplikacije, ki so nameščene na njem. Pomanjkanje tega orodja močno ovira življenje lastnikov pripomočkov, ker je v vrstici stanja vsebovanaVeliko koristnih informacij, ki je vedno pri roki, kar je seveda zelo priročno. Veliko proizvajalcev, ki razumejo pomen linije v operacijskem sistemu Android, jo poskušajo dopolniti z različnimi funkcijami in jo pretvoriti, tako da jim je še lažje brati različne podatke.

Sorodne publikacije