Car Lifan Solano: Lastnik ocene, specifikacije in značilnosti

V zadnjem času se je v naši državi začelo pojavljati vedno več kitajskih avtomobilov. Povpraševanje po takih strojih je vedno tam. To ni presenetljivo, saj so ti avtomobili na razponu cenejši od evropskih ali korejskih. V današnjem članku bomo obravnavali "Lifan Solano". Nekateri se imenujejo njegova kitajska "Corolla". Ali je Lifan zanesljiv, kot Toyota, in ali ga je treba kupiti?

Opis

Tako je "Lifan Solano" petvratna limuzina s štirimi vrati, serijsko izdelana od leta 2007. Proizvodnja teh strojev je bila prilagojena v več državah:
 • Kitajska.
 • Iran.
 • Tunizija.
 • Rusija (montaža v tovarni Derwais v Cherkessku).
 • Videz

  Avto se ne razlikuje po svojem vidnem videzu. To je preprosta proračunska limuzina. Spredaj - običajne halogenske žaromete (oddaljena leča) in kromirana rešetka radiatorja. Avto ima veliko vetrobransko steklo, ki se gladko premakne na streho. V ogledalu so integrirani smerniki. Za avto so na voljo številna železna kolesa, vendar je litje na voljo v dražji opremi. V osnovni izvedbi so že na voljo dodatne zavorne svetilke in protivlomni žarometi.
  Kaj pravijo o ocenah lastnikov Lifan Solano? Med slabostmi je treba omeniti slabo kakovost LKP. Barva po dveh letih delovanja je pokrita s številnimi čipi. Zgrabi Chrome na mreži. Vendar pa to ni najhujše, pravijo lastniki pričevanja. Lifan Solano II rja in hitro. Lastniki morajo rednoročaj kovino, tako da stroj ne gnete. Rastlina Lifan Solano je slabo zaščitena pred korozijo.

  "Lifan Solano": dimenzije, očistek

  V skladu z evropsko klasifikacijo vozilo ustreza razredu C. Skupna dolžina telesa je 455 metrov, širina - 17 višin - 15 metrov. Svetilka je 15 centimetrov. Kot navajajo ocene, Lifan Solano ni prenizek, vendar bo zaradi dolge medosne razdalje (26 metrov) neenakost težko premagati.


  Salon

  V notranjosti je tipičen kitajski avto z lesenimi vložki in kromiranimi elementi. Volan s štirimi kraki, nastavljiv. Na sredinski konzoli je vgrajen CD-sprejemnik. V bližini so kompaktni deflektorji, ki so odpihnili. Nekoliko pod blokom klimatskih naprav. Notranja barva je lahko drugačna. Obstaja črna in bež notranjost. Toda ta izgleda veliko bolj prijetno, recimo recenzije.
  Lifan Solano je opremljen tudi z ogrevanimi sedeži. Ampak tukaj ni bilo brez incidentov. Da, mnogi lastniki so se pritožili zaradi neuspeha sistema. Ogrevanje po tretji vključitvi ni bilo. V nekaterih primerih je bil še en - sistem je dobesedno zažgal oblazinjenje sedeža. Na srečo je uradni trgovec to potrdil kot garancijo in popolnoma nadomestil sedeže.

  Specifikacije

  Za avtomobil sta na voljo dve enoti. Da, osnovni motor - 16-litrski štirivaljni "atmosferski" s 16-ventilnim GBC in aluminijastim cilindričnim blokom. Največja moč motorja - 106 konjskih moči. Navor - 137 Nmna voljo pri 35.000 vrt /min. V parih s to enoto obstaja petstopenjski mehanik ali brezstopenjska variator. Pospešek na stotine podatkov o potnih listih je 155 sekund. Največja hitrost - 170 kilometrov na uro. Poraba goriva v mešanem načinu - 75 litrov.

  Topovoy v seriji je 18-litrski motor s 125 konjskimi močmi. Ima tudi glavo s 16 ventili in aluminijastim blokom. Navor motorja je 160 Nm pri 42 tisoč vrtljajih na minuto. Ta enota je opremljena z alternativno petstopenjsko mehaniko. Pospešek do sto traja natanko 14 sekund. Največja hitrost - 200 kilometrov na uro. Poraba goriva - 82 litrov na sto v kombiniranem načinu.

  Težave z motorjem

  Kot so omenili lastniki, ima Lifan Solano 2 resno "bolezen" - to je vibracija motorja. So precej močni in se pojavljajo v prostem teku in med vožnjo. Razlog za ta pojav ni jasen - trgovec pojasnjuje to funkcijo nameščanja tečajne opreme. Da bi lahko vsaj nekako zmanjšali vibracije, lastniki na sprejemno cev montirajo valovita in oslabijo nosilec dušilca. Domneva se, da je nosilec zelo tog in da se vibracije z lahkoto prenašajo na karoserijo avtomobila.

  Prenos

  V zvezi s škatlo je bilo veliko pritožb, zlasti na sklopki. Kot ugotavljajo ocene, je Lifan Solano pogosto opazno drsenje sklopke. Razlog za to so bile tanke košarice cvetnih listov, zaradi katerih so se bistveno deformirale na manjših progah. Toda, kot pravijo ocene, Lifan Solano 2 le redko predstavlja problemproizvajalec ni namestil izboljšane košare z močnejšimi režami.
  Prav tako se lastniki pritožujejo zaradi nezanesljive zasnove pogona. Vtič sklopke zaradi trdne in debele vzmeti ni popolnoma prišel v delovni valj. Zaradi tega ni bilo popolnega izklopa sklopke. Lastniki sami morali spremeniti težko pomlad na mehkejši (mimogrede, pogosto ga nastavite iz "Corolla", brez pomoči). Nekateri so reciklirati steblo sklopke za krajši. V servisnem centru je mehanika opozorila na dejstvo, da so se težave s sklopko na "Lifane" pogosto zgodile zaradi slabo prilagojenih pedal. Njeno prosto gibanje in položaj je bilo treba premestiti s pomočjo zaklepnega čepa.

  Na dvanajstih kilometrih teka so se ležaji primarne gredi začeli buzzati. Ta hrup se je jasno slišal pri premikanju na drugi in tretji prenos.

  Tekalno orodje

  Avto je zgrajen na "vozičku" s pogonom na prednja kolesa z nosilnim telesom. Sprednji del je neodvisen obesek z McPhersonovimi regali. Zadnji del je pol neodvisen žarek z vzdolžnimi vzvodi. Zavorni disk na obeh oseh. Krmiljenje s hidravličnim ojačevalnikom. Kaj pravite na suspenzije Lifan Solano II? Lastniki se pritožujejo zaradi neznanega škripanja, ki se kaže v več kot 20 tisoč kilometrih. Še posebej se pozimi poveča. Prav tako so lastniki pogosto soočeni z udarci na vzmetenju. Amortizerji tečejo skozi 30 tisoč kilometrov. Do takrat se stojala prečnega stabilizatorja nalepijo.
  Nič manj težav so dobavljeni ABS sistemi, ki jih je stroj opremljen z rednimi. Razlog za okvaro sistema je nizka kakovost zavorne tekočine in ne-skeletnih čipov. Originalne blazinice so zelo trdne, kar vodi do hitrega poslabšanja samih pogonov. V zimskem času se črpalka hidravlične roke zasveti. Problem je tudi nizkokakovostna tekočina. Krmilne steze potrkajo 20 tisoč kilometrov.

  Stroški

  Na sekundarnem trgu lahko kupite "Lifan Solano" po ceni od 175 do 300 tisoč rubljev v povprečju. Če govorimo o novih modelih, so na voljo po ceni 600 tisoč rubljev. V tem primeru osnovna oprema vključuje:
 • 15-palčne diske z dekorativnimi pokrovčki.
 • meglenke.
 • Nastavitev volanskega droga.
 • Zaloga polne velikosti.
 • Električna okna za vsa vrata.
 • Osrednji grad.
 • Klimatska naprava.
 • Ogrevana stranska ogledala.
 • Hkrati v "bazi" obstaja samo tkivni salon in brez magnetofona (pod pogojem, da se pripravi avdio). Luksuzna različica vključuje:
 • avdio sistem.
 • Zadnji parktronic.
 • Multiroulette.
 • Usnjen salon.
 • Liti diski.
 • Povzamemo

  Tako smo ugotovili, kdo ima ocene Lifana Solana. Kot lahko vidite, avto ni brez različnih bolezni. Ni nujno, da mislite, da za majhno ceno (skoraj trikrat nižja od "Koroly") lahko kupite res kakovosten in zanesljiv avto. Pri nakupu "Lifan Solano" morate biti pripravljeni na nepredvidene okvare in druge situacije.

  Sorodne publikacije