Obnovitev pokvarjenih slikovnih pik: vzroki videza, odpravljanje težav, namigi

Ugotovili ste, da nekaj ni v redu z monitorjem vašega najljubšega računalnika, prenosnega računalnika, pametnega telefona, televizorja ali tabličnega računalnika. Imeli smo eno ali več belih, zelenih, rdečih ali modrih točk. Kaj je to? Preden premagate slikovne pike. Problem je majhen, a še vedno neprijeten. Tudi nekaj takih točk ni zadovoljnih, še posebej, če je zaslon majhen. Out of situ - izterjava pokvarjenih slikovnih pik s pomočjo določenih programov ali mehanskih. Kako "zdraviti" zaslon, bomo delili z vami še naprej.

Malo o pikslih

Preden začnemo razstavljati obnovitev bitov slikovnih pik, poglejmo, kaj je to. Prvič, osnovni koncept. Piksel je majhen del, ki tvori sliko na zaslonu s tekočimi kristali. Sestavljen je iz treh komponent (upodobitev) rdeče, zelene in modre.


Pomanjkljive piksle so lahko dveh vrst:
 • Bit (vroče, zataknjeno). Manjka eden ali dva podpiksla. Kako izgleda slikovna pika? Točka je lahko rdeča, zelena, turkizna, rumena, vijolična ali modra. Nekatere slike so lahko črne. Redko delajo trije subpikseli, nato kvadrat sveti belo. Obnovite neravne pike je mogoče!
 • Umrli. To je vrsta okvarjenih slikovnih pik, ki na žalost niso več obnovljivi. Točke ne gorijo v nobeni barvi, izgledajo črno na vseh ozadjih. Rešitev je zamenjati zaslon.
 • Vzroki za nastanek

  Zaradi tega so razlomljeni pikslizaslon? Strokovnjaki menijo, da je koren njihovega videza - v tehnologiji izdelave matrik za LCD zaslone. Piksel je majhen in nestabilen, tako da lahko vsaka napaka v proizvodnji povzroči njeno invalidnost v prihodnosti. Razlog je lahko nenamerno potapljanje, vpliv na podlago s kristali - izpiranje, ogrevanje, litografija.


  Od tu nobena mikroprocesorska tehnologija ne more zagotoviti proizvodnje popolnoma zavrženih kristalov. Lahko rečemo, da ni matrike, ki bi bila popolnoma brez nizko kakovostnih slikovnih pik. Ena ali dve slikovni piki - norma za skoraj vsak zaslon. Problem se upošteva, ko se njihovo število še povečuje. Videz bitov na monitorju lahko povzroči naslednje:
 • Prekomerno segrevanje naprave.
 • Prekomerno hlajenje naprave.
 • Iskanje v bližini močnih virov elektromagnetnih polj.
 • Fizični učinki na zaslonu - udarci, udarci, padci, stiskanje itd.
 • Mesta za preverjanje

  Kako preveriti slikovne pike na slikovni plošči vašega monitorja? Najlažji način je, da obiščete specializirano spletno stran, ki jo najdete na zahtevo iskalnika. Vsi viri te vrste delujejo enako: zaslon se vlije v določeno barvo, skupino odtenkov, indikatorje, ki olajšajo iskanje napačne piksle na monitorju. Poglejmo si primere takih lokacij:
 • Monteon.ru. Prednost vira je v tem, da je test na voljo tako za računalnike kot za pametne telefone, tablične računalnike. Morate iti na vir, kliknite na gumb "Start". Zaslonprekrita z 7 barvnimi črtami. S puščicami spremenite njihov položaj za iskanje bitov slikovnih pik. Pomanjkljiva ena: spodnji del okna se uporablja pod menijem, tako da ni mogoče najti uporabo strani za iskanje bitov slikovnih pik.
 • Tft.vanity.dk. To spletno mesto je bolj priročno kot prejšnje, saj se meni v njem pojavi. Vsebuje veliko število slik, ki pomagajo pri odkrivanju zlomljenih slikovnih pik.
 • Video na Yutubu. Za priljubljene video gostovanje so uporabniki prenesli veliko video datotek, da bi poiskali neravne pike. Samo vklopite video in razširite celoten zaslon.
 • Programi za testiranje

  Kako preveriti slikovne pike na računalniku, računalniku? Predlagamo uporabo naslednjih testnih programov:
 • IsMyLcdOk. Enostavna uporaba ne zahteva namestitve. Prenesti in zagnati jo morate samo. V oknu se prikaže meni hotkeys, ki vam bo razložil, kako lahko spreminjate barvo na zaslonu in iščete napačne pike.
 • DPT. Pripomoček se zažene z uradne strani. Tukaj lahko spreminjate barve s pomikanjem kolesca miške ali z nastavitvijo samosprožilca. Možno je igrati z barvno paleto za boljše iskanje napak.
 • Obnavljanje na televiziji: pot # 1

  Delovanje. Kako je obnovitev pika na televiziji? Prvi način je "masaža"! To je fizični vpliv na pokvarjene piksle:
 • Izklopite televizor.
 • Vzemite mehko bombažno palico in nekajkrat nežno pritisnite na območje mirujoče piksle.
 • SkoziVklopite televizor za nekaj minut, da preverite.
 • Če postopek ni imel zadovoljivega učinka, ga lahko večkrat ponovite.
 • Ne pozabite, da je zaslon izredno krhek, zato ne uporabljajte ostrih, bodičastih ali opraskanih delov za "masažo".

  Obnavljanje na televizorju: metoda številka 2

  Bolj varno obnavljanje slikovnih pik na TV-daljinskem upravljalniku. To je s pomočjo specializiranih programov. Ena izmed najbolj priljubljenih je JScreenFix. Razvijalci trdijo, da ta pripomoček pomaga pri spopadanju s problemom po pol ure izpostavljenosti. Če prvi postopek ni imel učinka, ga ponovite večkrat na štiri ure.

  Restavriranje na televiziji: pot # 3

  Kaj je najlažje obnoviti slikovne pike na televiziji? To pomeni, da napravo namestite v garancijsko popravilo ali napišete aplikacijo za njeno zamenjavo. Ali je mogoče? Ne poznajo vsi, toda tudi tako majhna napaka (ena okvarjena ploščica na monitorju) je že razlog za garancijsko servisiranje ali pravilno zamenjavo naprave.

  Obnova na računalniku

  "Obdelava" bitov slikovnih pik na računalnikih in prenosnih računalnikih se pojavlja tudi na dva načina: mehanski in programski. Zakaj pripomočki pomagajo? Program hitro spremeni barvo sosednjih slikovnih pik. Ta proces vodi k dejstvu, da pride do več energije pri poškodovanih subpikselih, zaradi česar "oživijo". Kot kaže praksa, so programi učinkoviti v 50-90% primerov. Vendar pa ni mogoče vedno pomagati okvarjeni slikovni plošči. Potrebno je eksperimentirati zdelovni čas programa, hitrost spreminjanja barve za dosego hitrega učinka.

  Ni treba upoštevati, da bo "zdravljenje" pomagalo enkrat za vselej. Problem se lahko vrne, zlasti v vročem vremenu. Nato je treba ponoviti obnavljanje slikovnih pik na monitorju. V nadaljevanju bomo predstavili najbolj priljubljene programe za "zdravljenje".

  UndeadPixel

  Strokovnjaki svetujejo uporabo ne prenosne različice, ampak različico za namestitev. Po zagonu vas program pozove, da preverite zaslon v bitnih pikih. Monitor bo popolnoma napolnjen z modro, rdečo, rumeno, belo, črno. Če poznate lokacijo bitov slikovnih pik, lahko korak preskočite. Delo UndeadPixela je posebna škatla, v kateri se hitro spreminjajo barve. Moral bi premakniti kazalec na problemsko območje - kjer je zaznan lomljeni piksel. V meniju programa lahko prilagodite število kvadratov, njihove velikosti, hitrost spreminjanja barve. Problem pixel je začel utripati? Blizu ste reševanja problema. V nasprotnem primeru povečajte hitrost spremembe slike, pustite kvadrat, da deluje dolgo časa. Največ - 10 ur. Če to ne bi pomagalo, ne bi bilo smiselno čakati dlje.

  JScreenFix

  Izterjava slikovnih pik na monitorju uspešno poteka skozi to brezplačno virtualno storitev. Njegov plus je, da je na voljo na kateri koli napravi z dostopom do interneta - ne samo na osebnem računalniku in prenosnem računalniku, temveč tudi na pametnem telefonu, televiziji, e-knjigi ali tabličnem računalniku. JScreenFix deluje tako kot prejšnji program. Razlika je ena - možnosti obnovitve (stopnja spremembeokvirji, velikost udarca) ni mogoče prilagoditi neodvisno. Poleg tega JScreenFix med "obdelavo" ne bo deloval z napravo. Če se težava ne pojavi v oknu brskalnika, lahko storitev razširite na celoten zaslon.
  Ustvarjalci JScreenFix prav tako priporočajo, da redno poganjajo svoj izdelek, da bi preprečili težavo.

  Bad Crystal

  Na uradni strani lahko prenesete tako "napredno" plačljivo različico kot brezplačno, ki je na voljo v 30 dneh po prenosu. Vendar pa, če iščete dobro na internetu, potem lahko najdete poln-izrazit prost Bad Crystal. Obnovi bitov slikovnih pik na monitorju se začne z izbiro naprave za "zdravljenje" - morate vedeti ločljivost zaslona. Odlično za računalnike, prenosne računalnike, igralne konzole, pametne telefone in plazemske plošče. Za računalniške monitorje so na voljo štirje monitorji. Brez njih so samo dve. Preostale plače, po mnenju ustvarjalcev, zagotavljajo višji odstotek okrevanja. Za telefone in tablične računalnike se ustvari posebna video datoteka, ki se predvaja na napravi v načinu ponavljanja. Za televizor se video posname na disk ali bliskovni pogon. Z računalnikom se lahko povežete tudi kot drugi monitor. V računalniku se delovno okno premakne na območje zlomljenega slikovnega pika. Po 10 minutah se učinek preveri. Če ne, potem morate povečati hitrost sličic. Po mnenju razvijalcev se na ta način ne morejo pozdraviti le bitne pike, temveč tudi madeži, trakovi na monitorju. Seveda, če gre za območja mirujočih slikovnih pik.Program lahko uporabite tudi za preprečevanje problema.

  "Masaža" monitorja

  Mnogi uporabniki ugotavljajo, da je najučinkovitejši način za obnovitev pokvarjenih pik mehanski. Tukaj je algoritem za "masažo" piksla:
 • Vzemite mehak mehak predmet - bombažno palico, svinčnik z gumijastim trakom na koncu in druge.
 • Preden se pojavijo prvi razvezi, rahlo kliknite na slikovno točko.
 • Če ni učinka, naredite močnejši pritisk.
 • Ne pomaga? Krožno gibanje naredimo po subjektu v točki - na desni in na levi strani. Ponovite večkrat.
 • Naslednji postopek: Kliknite na slikovno točko, nato premaknite orodje navzgor in nazaj. Ponovite gibanje navzdol, desno in levo.
 • V primeru okvare se mnogi obrnejo na tvegano stopnjo: vse zgornje korake ponovite z ostrim svinčnikom skozi krpo, da ne bi praskale zaslona.
 • Včasih je kombinacija mehanskih in programiranih metod dobra. Učinkovito bo sočasno delo Bad Crystal in masažo stenja problemske točke za 15 minut. Nato se program pusti delovati neodvisno 10 ur.
 • Odpravljanje težav s piksli na pametnem telefonu

  Težava pri pripomočku je lahko:
 • Zaženite v mobilnem brskalniku JScreenFix z uporabo sheme, ki smo jo določili zgoraj.
 • Za naprave s sistemom Android v storitvi Google Marketplace lahko prenesete aplikacijo za zaznavanje in odpravljanje mrtvih točk, ki deluje na enak način.
 • Mehanska "masaža". Izklopite napravo in 10 minut masirajte skozi lahke prsteproblematično mesto. Vklopite pripomoček in ponovite isto operacijo z aktivnim zaslonom.
 • Naredite vgradno posteljo in jo odložite v tesen paket vroče vode, obračajte ga z gosto krpo, ki ne pušča vlaken. Ta naprava mora 5 minut masirati problematično mesto na zaslonu.
 • Zdaj veste, kako upravljati bitov slikovnih pik na zaslonu vaše naprave. Danes so na voljo ne samo mehanske, temveč tudi metode obnovitve programske opreme.

  Sorodne publikacije