iPad Air 2 in iPad Air: primerjava in opis

Na trgu tablet je v zadnjem času vse dovolj jasno. Zaradi dejstva, da je ogromno število pametnih telefonov že premagalo te pripomočke, so proizvajalci začeli izdajati samo posebne modele. Nekdo se je osredotočil na posebno funkcionalnost, nekdo je poskušal dati tablični računalnik na računalnik, ki je ustvaril neprimerljivo zasnovo. Tako ali drugače lahko to napravo zdaj kupite brez težav, saj lahko vsakdo najde svojo napravo določene cenovne kategorije in s potrebnimi tehničnimi lastnostmi. To se zgodi, da je na trgu je odličen model, ampak leto kasneje proizvajalec sprosti starejšo spremembo. In lastniki prve naprave ne vedo, ali bi morali spremeniti svoj pripomoček v posodobljeno. Enako velja za Apple. To je razlog, zakaj je za Air iPad 2 in iPad Air primerjave. Da bi ustrezno ocenili spremembe, ki so se zgodile s to tableto, jih bomo obravnavali posebej.
Nova generacija

Pojav iPad Air leta 2013 je označil začetek nove generacije. Zdi se, da vse običajne funkcije ostanejo na mestu, vendar je primer postal "lažje", in "polnjenje" veliko hitreje. Novi model je vsekakor bolje videti, delati in pritegniti veliko pozornosti.

Izboljšana nova generacija

Leto kasneje je izšla posodobljena Apple iPad Air 2. Primerjava s prejšnjim modelom se zdi nehvaležna, ker na prvi pogled ni opaznih posodobitev. Ampak, če so tablete res podobne, znotraj z izpustitev druge spremembe je bilo vse boljše čase.

Zunanje razlike

Z izdajo iPad Air Steelopazne spremembe v prejšnji vrstici. Postal je hujši, vendar je ohranil slog, dopolnjen s srebrno obrobo in črno-belim okvirjem okoli zaslona. Skupno so imeli iPad mini takoj opazne, vendar je bila glavna prednost nove tablice njena velikost.


Seveda ne potrebujejo vsi tako velik zaslon. Toda tudi če primerjate dimenzije "zračne" tablice z iPadom, je razlika tu ogromna. Najprej je postalo tanjše in opazno. Drugič, postalo je manj široko. Tretjič, teža se je zmanjšala za skoraj 150 gramov. In čeprav se te številke ne zdijo povsem drugačne za vse, so v življenju zelo opazne. Ampak, če primerjate Air iPad in iPad Air 2, potem, kot že omenjeno, spremembe niso posebej opazne. Dejstvo je, da glavna transformacija zadeva le težo in debelino. V času izdaje je novi Air iPad 2 postal tanjši za 14 mm, zdaj je velikost stranskega konca le 61 mm, kar je zelo privlačno. Tudi teža je postala manj - 437 gramov. Obstaja celo misel, da je sprememba teže tablete vplivala na udobje uporabe, zdaj pa je veliko manj utrujena hrbet in roke.

Razlike med barvami in podrobnosti

Nadaljevanje primerjave Air iPad in iPad Air 2, morate paziti na nekaj zunanjih delov. Prvi model nove generacije je bil dobavljen v dveh barvnih različicah: srebrno in temno sivo. Nova različica je dobila do dve običajni barvi in ​​novo modno zlato. Seveda je povečanje izbire sence primera le pozitivna marketinška poteza. Mimogrede, mnogi lastniki zlatega iPhone sz veseljem kupil ton in tableto proizvajalca "jabolka".
Videz gumba za zaklepanje zaslona se je prav tako spremenil. Zdaj sploh ni, najverjetneje, da je izginil, da bi zadovoljil debelino primera. Zdaj je na njenem mestu majhna luknja v mikrofonu. Tipka Home se ni spremenila, vendar ima še dodaten Touch ID, ki je, mimogrede, v napravah jabolka potreben ne samo za odklepanje, ampak tudi za nakupovanje v trgovini z igrami.

Zaslon

V Air iPad 2 in iPad Air se ne zdi potrebno, da bi primerjali zaslon, saj so zunanji znaki nevidni. Diagonala je 97 palcev, ločljivost je 2048 x 1536 slikovnih pik. Toda drugi pripomoček je dobil poseben zaslon na dotik, ki je bil razvit v parih s tehnologijo laminiranja. Proizvajalec je dosegel, da je plast med steklom in matriko izginila. To je tisto, kar je pripomoglo k temu, da je naprava tanka. Tudi takšna tehnologija je privedla do nekakšne iluzije, da je podoba kot tablica s paro. Druga različica ima prevleko proti bleščanju, ki izboljša vizualni učinek, tudi pri najsvetlejši svetlobi.

Tehnična oprema

Primerjava iPad mini 2 - iPad Air v izvedbi, načeloma ne bo naredil ničesar. V obeh modelih je procesor A7 na dveh jedrih s frekvenco 1300 MHz. Grafika ustreza različici PowerVR modela G6430. 1 GB RAM-a, notranji lahko segajo od 16GB do 128GB. Lahko trdite, da je strojna oprema isti pripomočki.
Toda primer z Air iPad 2 je nekoliko boljši. To je privzeti OS OS 8. Procesor je izboljšan -A8X, ki deluje na dveh jedrih pri frekvenci 15 GHz. PowerVR je dobil tudi vrh glave - GXA6850 - in deluje na osmih jedrih. RAM je dobil tudi več - 2GB. Vgrajena izbira je lahko od 16 GB do 128 GB. Če primerjate iPad 4 in iPad Air 2, je novi model veliko boljši od četrte generacije. IPad 4 ima nekoliko slabši procesor - A6X s frekvenco 14 GHz. Grafični procesor je mlajši - PowerVR SGX 554MP4. RAM, kot je iPad Air, je samo 1 GB. Mimogrede, tablični računalnik ne podpira 128 GB pomnilniških kartic.

Giant

Omenite lahko tudi drug model, iz katerega lahko naredite še en par - to je Air iPad 2 in iPad Pro. Čeprav primerjava teh tablet ni povsem upravičena, so še vedno "bratje" v trgovini, zato se lahko nasprotujejo. Prva in očitna razlika je videz. IPad Pro ima diagonalo 129 palcev, kar je skoraj primerljivo z nekaterimi "jabolkimi" prenosniki. Ta velikan deluje tudi na iOS 9.x. Tu je bil procesor višja generacija. Deluje A9x v parih z M9 pri 22 GHz. RAM v pro verziji je 4GB, kar je zdaj zelo dragoceno. Toda vse te izboljšane lastnosti znatno povečajo stroške.

Kamera

Če se vrnete na Air iPad 2 in iPad Air, je treba primerjavo nadaljevati, pri tem pa bodite pozorni na fotoaparat. V primerjavi s starejšim modelom se je bistveno spremenila. V drugi različici tablice je glavni prejel 8 MP, prva sprememba pa je bila le 5 MP. Prav tako je bila nova kamera opremljena s posebno tehnologijo s senzorjem in izboljšano optiko, kar je bistveno vplivalo na kakovost slik. Obstajajo nove funkcije, kot je Slow Motion. Zdaj se je upočasnilaSnemanje ne boste presenetili, potem pa je bil odličen dodatek novemu objektivu. Posledično so vse inovacije naredile fotografije visoke kakovosti z izboljšanim prenosom barv, podrobnostmi itd. Sprednja kamera je dodala še malo - namesto 03 Mp je dobila 12 MP. Seveda ta možnost ni zelo dobra, še posebej za leto 2017.

Zvok

S to značilnostjo ni bilo tako presenetljivih sprememb. Vsaka generacija iPad ima odličen zvočnik. Toda Air iPad 2 je postal precej glasnejši, zdaj je enostavno gledati filme in poslušati glasbo skupaj. Navzven so se zvočniki spremenili v dveh modelih. IPad Air je imel dva zvočnika v dveh vrstah lukenj, zdaj pa sta v prid tankemu ohišju naredila dve vrsti stereo zvočnikov na obeh straneh priključka za polnilnik.

Avtonomija

Obstaja tudi sprememba v življenjski dobi baterije. Še enkrat, zaradi želje, da bi primer tanjši baterijo drugega modela prejel 7184 čarovnik. Medtem ko prvi model ima 8827 čarovnikov. Kot rezultat, neprekinjeno iskanje na internetu, gledanje video posnetkov in poslušanje zvoka izprazni iPad Air za 12-13 ur, in Air iPad 2 v 10 urah. Naj te spremembe ne bodo pozitivne, vendar je Apple skoraj edini, ki je tako močni bateriji uspel postaviti v tanko telo. Poleg tega se je izkazalo, da je kompromis med avtonomijo in težo pripomočka proizvajalca uspešen.

Sklepi

Seveda, zdaj za Air iPad 2 in iPad Air primerjave niso pomembne, saj sta oba modela na trgu več kot dve ali tri leta. Kljub temu še vedno obstajajo tisti, ki dvomijo v izbiro med obematablet
Nato razmislite o dveh situacijah: če imate iPad Air ali če se odločite za nakup pripomočka Apple. Takoj razmislite o drugi možnosti. Če se odločite samo za nakup tablet Apple in izbirate med temi modeli, je primerjava iPad Air vs Air iPad 2 odveč, zmagovalec v vsakem primeru postane novejša naprava. Razlaga je preprosta: kako ne premagati, ampak Air iPad 2 je veliko boljši od svojega predhodnika. Je tanjša, bolj simpatična, znotraj je posodobljen procesor in nova različica grafičnega adapterja. Dobil je več RAM-a, kot tudi izboljšano kamero. Na splošno je vse na svojem starejšem modelu. Ampak, če ste lastnik iPad Air, potem nakup druge različice je lahko nesmiselna. Seveda so spremembe visoke in opazne, vendar je skoraj enak model. Smiselno je pogledati nove naprave. Po izdaji iPad Air 2, je iPad iPad že omenjen in kompaktni iPad mini 4 se je že pojavil na trgu, leta 2016 pa so predstavili različico iPad Pro, vendar z nekoliko manjšim zaslonom 97 palcev.
Mimogrede, najnovejši model je zdaj najbolj priljubljen. Izhajalo je nekoliko drugače kot prejšnje, ne samo po tehničnih značilnostih, ampak tudi od zunaj. Poleg tega ima ta tableta odlične specifikacije, podporo za pisalo podjetja in način Split View.

Sorodne publikacije