Matična plošča AM3: Značilnosti in sorte.

Matične plošče AM3 so zasnovane samo za procesorje z AMD čipom. Včasih se zgodi, da lahko priključki nove generacije sprejemajo procesorje iz prejšnjih serij. Tukaj je nekaj matičnih plošč in procesorjev, ki jih bodo pripravili.

Sorte matičnih plošč AM3

Prvi član seznama je ASrock 960GM, katerega velikost je označena kot mikro-ATX. Lahko podpira do 8 gigabajtov RAM-a, ki je dodeljen dvema formatoma DDR3. Obstaja integriran grafični procesor Radeon HD3000.
Naslednja vtičnica AM3 Gigabyte GA-770T ima standardno polno velikost, ki ima veliko priključkov za različne potrebe. Največja delovna frekvenca ne presega 1666 megahertzov. Reže pomnilnika kot tudi v prejšnji kartici - 2 kosa. Obstaja tudi podpora za nastavitve po meri v bios, ki vam omogoča, da prilagodite nastavitve po vaših željah.


Spodaj je mini-ITX matična plošča z imenom Pegatron APX85, ki ima tudi dve reži za RAM, vendar je frekvenca veliko nižja - samo 1333 megahertzov. Vgrajena grafična kartica Radeon HD 4200. Četrti član seznama je MSI GF615M, katerega velikost se imenuje mikro-ATX. Za razliko od prejšnjih predstavnikov, to ne stane čipov iz "rdeče", ampak iz INVIDIA, označenega z GeForce 6150 SE. MSI 740GM je še en lastnik matične plošče AM3, ki ustreza faktorju mikro-ATX. Ta matična plošča lahko podpira tehnologijo Hybrid CrossFireX, ki omogoča povezavo do štirih grafičnih kartic Radeon, zpovečanje produktivnosti pri zahtevnih igrah.


Zadnji na seznamu je matična plošča Tyan S8005, ki je označena kot velikost ATX. Zasnovan je na čipu AMD SR5650 in je za razliko od prejšnjih matičnih plošč sposoben sprejeti štiri reže RAM-a. Vgrajena grafična kartica se imenuje Aspeed AST 2050.

Ustrezni procesorji

Ker je vtičnica v matični plošči AM3, je procesor primeren le za proizvajalca AMD. Procesorji so lahko eni kot tudi dva in štiri-sindrom. Na primer, procesor Athlon ll X2245 ima dve jedri, katerih frekvenca je 2900 MHz. Predpomnilnik druge ravni deluje na 2048 kilobajtov. Jedro procesorja se imenuje Regor in ima 45-nanometrski proces. CPU AM3 matične plošče se imenuje Sempron 130 Sargas, ki deluje na frekvenci do 2600 MHz. Prostornina predpomnilnika druge ravni je 512 kilobajtov. AMD FX-4320 je zasnovan za vtičnico AM3 +, lahko pa deluje tudi na vtičnici AM3. Chetyrehyadnym procesor ima predpomnilnika druge in tretje ravni, s frekvenco do 4096 megahertz. Procesor tega procesorja je veliko manjši - 32 nanometrov, kar zagotavlja boljše delovanje in zmogljivost. Jedro procesorja se imenuje Vishera.
Drug procesor za matične plošče z AM3 je Phenom ll X4, katerega jedro se imenuje Deneb. Štiri jedra zagotavljajo predpomnilnik druge ravni 2048 kilobajtov, tretji pa 6144 kb. Procesorska frekvenca je 3000 megahertz, proces pa je enak 45 nanometrom.

Opombe

Matične plošče AM3 zahtevajo dobro hlajenje, toliko uporabnikovopozoril na močno segrevanje južnega mostu in drugih delov plošče. Večina plošč s to velikostjo priključka je primerna le za primere velikosti mikro in mini PBX.

Sorodne publikacije