RunDLL32: Kaj je to in kako popraviti napako, povezano s to datoteko?

Večina uporabnikov verjame, da jo morate za zagon igre ali programa namestiti v računalnik. Toda žal ni. Poleg datotek, ki se izvajajo v distribucijskem programu, morajo biti nameščene tudi komponente drugih izdelovalcev, ki jih bodo izvajale. Imenujejo se "dinamične knjižnice", večina uporabnikov jih pozna s širitvijo DLL-jev. Toda tudi če obstajajo programske datoteke in knjižnice, se igra ne bo zagnala, če programa RunDLL32 nimate ali poškodujete. Kaj je ta vloga, kaj počne in kako popraviti napake, povezane s tem programom, bomo govorili v tem članku.


Kakšno vlogo ima RunDLL32.exe v sistemu?

Kot smo že omenili, bomo v članku podrobno preučili, kaj potrebuje program RunDLL32.exe. Mnogi uporabniki se niti ne zavedajo obstoja te aplikacije, dokler z njo ne pride do napake. Nekateri bi to opazili v procesih sistema. RunDLL32 - Kaj je ta proces?
On je odgovoren za vodenje dinamičnih knjižnic v sistemu, ki ga lahko razume program sam. Dejstvo je, da je vsaka igra ali program napisana tako, da so za njeno pravilno delo potrebne dodatne sistemske komponente. Ko dvokliknete aplikacijo, zaženete ne samo datoteke, temveč tudi vrsto knjižnic, ki so potrebne za prikaz posameznih elementov. Vendar jih sam program ne more zagnati, ampak le posreduje seznam potrebnih DLL-jev programu RunDLL.exe in ta program odpre potreben programknjižnic. Tako deluje.


Zdaj veste, da je RunDLL32 pomemben proces za operacijski sistem in brez njega ne more.

Zakaj so se pojavile napake RunDLL.exe?

Toda tudi znanje, da je RunDLL32 program za zagon dinamičnih knjižnic, ne omogoča razumevanja, zakaj pri tem nastanejo napake. Najpogostejši od njih je "RunDLL.exe ni mogoče najti". To se lahko zgodi iz treh razlogov:
 • Aplikacija je bila odstranjena iz računalnika.
 • Program je bil poškodovan zaradi virusov.
 • Programska datoteka je bila premaknjena v drug imenik.
 • Na srečo je mogoče vse tri težave odpraviti. Kako to narediti, bomo pogledali nekoliko nižje, zdaj pa je vredno posvetiti pozornost prejšnjim pripravam.

  Kaj storiti pred odpravo napake?

  Za začetek morate razumeti, da je RunDLL32 nujen sestavni del katerega koli operacijskega sistema Windows. Če pa je pri tem prišlo do napake, se morate resno ukvarjati s tem, tako da sledite vsakemu odstavku tega priročnika. Zato je bilo zgoraj navedeno o virusih - pogosto so vzrok vseh težav. Slaba stvar je, da če so napadli vašo datoteko, potem metoda popravljanja napake, ki bo prikazana spodaj, ni primerna, saj se bodo virusi po zamenjavi datoteke še vedno "razbili". Zato je potrebno odstraniti sam virus. Kako je to storjeno, vsi vedo. Zaženite protivirusni program in skenirajte vsak vogal trdega diska. Če ugotovite težavo, takoj odstranite okužene datoteke. Po okrevanju bodo lažjeposkusite popraviti na tej stopnji.
  Šele po odstranitvi vseh virusov boste lahko začeli popravljati napako.

  Kako popraviti napako?

  No, zdaj, končno, pojdimo naravnost na metodo, kako rešiti problem, povezan z datoteko RunDLL32.exe. Mimogrede, pred začetkom je vredno reči, da je RunDLL32 v samodejni varnostni kopiji normalen. Tam je in bi moral biti, in če ga ne najdete tam, ga vzemite sami. Morda je ravno to razlog za napako. Torej, najlažji način, da se znebite težave, je zamenjava datoteke. Najprej morate najti pravo možnost, ker je omrežje polno vsiljivcev, ki širijo virus na ta način. Najboljša možnost je, da od prijatelja zahtevate, da prekopira datoteko RunDLL32.exe in jo spusti na vas. Potem ga morate premakniti vzdolž C: WindowsSystem32.
  Če vam prijatelj ne more pomagati, poskusite poiskati datoteko na internetu, vendar, da se prepričate, da ni okužen, jo pred premikanjem preverite za viruse.

  Sorodne publikacije