MSI ZH77A G43: Funkcije, funkcije, uporaba, prilagajanje in povratne informacije

Vsi vemo, da noben računalnik ne bo deloval brez matične plošče. Na njem se nahajajo vse druge komponente sistema. Od tega je odvisno, kako močne in napredne bodo te komponente. Sodobne visokotehnološke matične plošče (zlasti za potrebe igralcev) so precej drage naprave. Vendar pa nihče ne posega v uporabo tehnologije prejšnje generacije. Še posebej zato, ker je do sedaj veliko plošč pomembno. Tako kot na primer MSI ZH77A-G43. Za to "matično ploščo" so značilne dobre tehnične lastnosti in prisotnost naprednih tehnologij. Vsekakor bomo upoštevali vse funkcije te sistemske plošče. Najprej pa poglejmo proizvajalca. To podjetje je zelo zanimivo. O čem se nekaj govori.


O MSI

Polno ime podjetja Micro-Star International. Presenetljivo je, da je bila ustanovljena leta 1989, kot ASUS, in je bila vključena tudi v sprostitev različnih računalniške elektronike. Nato so bile matične plošče, grafične kartice in druge komponente. Sčasoma so se v linijo izdelkov proizvajalca pojavili prenosni računalniki (vključno z igranjem), monobloki in tablice. Razmeroma nedavno je podjetje začelo proizvajati in medicinsko opremo. Takšna množica se je igrala le na rokah proizvajalca, kar jim omogoča, da zasedajo različne tržne niše. Toda MSI še vedno izdaja matične plošče. Zelo zanimivo z vidika funkcij in niza tehnologij njihove izdaje MSI ZH77A-G432013.
Mimogrede, MSI je morda edina računalniška družba, ki proizvajasestavnih delov, se ukvarja tudi s proizvodnjo medicinske opreme. Obstaja, seveda, Philips, vendar nimajo računalnikov na prvem mestu, ampak druge elektronike. In tako je MSI edinstven v svoji obliki. To ne preprečuje proizvajalcu, da sprosti kakovostne prenosne računalnike in monobloke. Vendar pa je prednostni sektor v podjetju še vedno računalniške komponente. Vrhunske grafične kartice MSI so vedno priljubljene med igralci. Kot matična plošča. Matična plošča MSI ZH77A-G43-MS-7758 je odlična rešitev za overclocking. Čeprav je bila izdana leta 2013. In zdaj razmislite o matični plošči bolj podrobno.


Vsebina paketa

Začnimo z dostavo. Matična plošča MSI ZH77A-G43, ki jo začenjamo pregledovati, je na voljo v škatli debelega kartona z lepimi ilustracijami. Res je, da na škatli ni slike same matične plošče. Toda skoraj ves prostor na embalaži je pisana ilustracija s sporočilom, da ima izdelek vojaški razred III. To je verjetno najpomembnejša stvar. Na hrbtni strani so nekatere specifikacije izdelka. Vendar tam ni povedano nič konkretnega. Samo splošne informacije o komponenti. Čas je, da odprete škatlo. Znotraj je matična plošča MSI ZH77A-G43 sama uporabniški priročnik (mimogrede, precej poln in celo v ruskem jeziku), disk z potrebno programsko opremo, ohišje za škatlo (z barvnimi in simbolnimi vrati), dva kabla SATA III, komplet adapterjev za povezavo z matično ploščo različnih zunanjih naprav (ventilatorji, napajalni kabli itd.). No, kompletdobava tega izdelka je zelo vredna. Kaj pa tehnične lastnosti? Poglejmo zdaj možnosti matične plošče.

Glavne specifikacije

Tako je matična plošča MSI ZH77A-G43 izdelana z vtičnico LGA1115. Format plošče - ATX. Je polne velikosti. Brez "obrezanih" možnosti. To pomeni, da ta komponenta ne bo ustrezala nobenemu primeru. Sistemska plošča podpira Core i7 Core i5 procesorje Pentium, Celeron (Sandy Bridge in Ivy Bridge). To je, izključno "kamni" iz Intel. Tu ni nič nenavadnega, saj je čipovska matična plošča tudi iz modre znamke. Plošča podpira pomnilnik DDR3 z največ 32 gigabajti. Največja delovna frekvenca pnevmatike je 2800 MHz. In ta parameter je dosegljiv šele po overclockingu. Tudi na matični čipov je vgrajeno grafično jedro, kot je Intel HD Graphics. Ta grafični podsistem se ne razlikuje posebej po zmogljivosti, zato bo moral kupiti diskretno grafično kartico.

Vmesniki in priključki

Matična plošča MSI ZH77A-G43, ki jo še naprej razstavljamo, ima zelo sodoben nabor vmesnikov in priključkov. Na primer, na plošči je na voljo 14 priključkov USB. Štiri izmed njih so tip 3.0. Tudi matična plošča v celoti podpira vmesnik SATA III. Ne pozabite na sprejemljivo število slotov PCI Express. Modul TPM je mogoče priključiti. Matična plošča podpira možnost ustvarjanja RAID nizov, kar je prav tako zelo dobro. Na to matično ploščo lahko priključite pet ventilatorjevhlajenje vseh komponent računalnika. Precej preudarno s strani proizvajalca. Poleg običajnih vseh konektorjev obstajajo tudi zastarela COM vrata in LTP konektorji. Zakaj so tu - ni jasno. Kljub temu pa so lahko mimogrede, če bo ta matična plošča uporabljena za izgradnjo pisarniškega računalnika v kateri koli instituciji.

Multimedijske zmogljivosti

Kot že omenjeno, ima matična plošča MSI ZH77A-G43, ki jo trenutno berete, vgrajeno grafično jedro (vključeno v čipset). Spada v Intel HD Graphics. Treba je opozoriti, da so multimedijske zmogljivosti tega čipa izredno slabe. Poleg tega potrebuje količino RAM-a kot trajni video pomnilnik iz RAM-a. Torej, brez namestitve polnopravne grafične kartice ne more storiti brez. Kar zadeva zvok, je Realtek ALC892 dokaj običajen nabor čipov za matično ploščo, ki zagotavlja visoko kakovost zvoka 7.1 HDA. Mimogrede, sama matična plošča ima vse ustrezne priključke za povezovanje centra, sprednjih, zadnjih zvočnikov in subwooferja. Na splošno lahko ta večkanalni zvok zagotavlja dobro. Imate tudi potrebne priključke za povezovanje video naprav: HDMI, DVI-D, D-Sub. Vse to kaže, da ima ta matična plošča precej široke multimedijske zmogljivosti.

Značilnosti BIOS-a

Matična plošča MSI ZH77A-G43 ima AMI BIOS, ki podpira najbolj varno tehnologijo UEFI. Treba je omeniti, da je grafični vmesnik BIOS-a popoln. Očitno se je končal čas za modre zaslone in "zbledele" pisavepoleti. Kaj ne more, ampak prosim. Kategorije so razumno razumne. Obstajajo vgrajeni profili za overclock nekaterih računalniških komponent. Na vrhu zaslona je temperatura procesorja in sistemskega vodila v realnem času. In to je resnična pomoč v primeru overclockinga. Temperaturo lahko preprosto nadzirate. Funkcionalni BIOS omogoča konfiguriranje skoraj vseh komponent za maksimalno učinkovitost. Takšna funkcionalnost ne spoštuje razvijalcev. Pomembno vlogo ima dejstvo, da je MSI ZH77A-G43 namenjen za overclocking. Zato je morda opremljen s tako naprednim BIOS-om.

Disk z gonilnikom in programsko opremo

CD z namestitveno in namestitveno programsko opremo je priložen matični plošči MSI ZH77A-G43. Gonilnik, nastavitve in ojačevalci zvoka, krmilnik zvočnih naprav, vgrajeni grafični čip in gonilnik USB 3.0 - tukaj je tisto, kar lahko najdete na tem disku. Na splošno je celotna zasnova programske opreme odlična. Kljub dejstvu, da so vse različice programske opreme in gonilnikov zastarele, delujejo odlično. Posodabljanje programske opreme ni priporočljivo, saj obstajajo informacije, da nove različice delujejo zelo slabo s komponentami te matične plošče. Vendar pa Windovs 10 ne zahteva posebej od uporabnikov in posodobitev gonilnikov po lastni presoji. Moraš jih odložiti. Torej, uporabniki morajo biti previdni glede "desetine".

Zmogljivosti z overclockingom

Tako je matična plošča MSI ZH77A-G43 primerna za overclocking nekaterih komponent računalnika. Toda tudi te komponente potrebujeteimela možnost overclockinga. Kako daleč se lahko procesor prekine? Intel Core i7 se je na primer pospešil brez težav z avtomatizacijo in vgrajenimi BIOS profili do 4.700 megahertzov. Odličen rezultat. In v ročnem načinu, seveda lahko dosežete več. V zvezi z RAM-om, potem ima za to ustrezne profile. Vendar je potrebno, da moduli "RAM" podpirajo takšne zmogljivosti. V vsakem primeru je bila frekvenca RAM-a zmanjšana na 2.400 megahertz (pri začetni frekvenci 1400 MHz). Precej dober rezultat. Vendar pa se je treba zavedati, da takšno razprševanje zahteva resen hladilni sistem. Tudi pri rahlem overclocku so standardni radiatorji vroči ali ne vroči. Zato brez kakovostnega hlajenja ne. Še posebej v tesnem ohišju.

Pozitivne povratne informacije o matični plošči

Torej upoštevajte pripombe lastnikov MSI ZH77A-G43. Povratne informacije uporabnikov so večinoma pozitivne. Lastniki ugotavljajo, da ima ta matična plošča zanesljivo zanesljivost. Toda takoj je določeno, da le, če obstaja dober hladilni sistem. Kljub temu pa so praktično vsi zadovoljni s svojo funkcionalnostjo, hitrostjo in širokimi možnostmi overclockinga. Pozitivni komentarji so tudi časti s precej sodobnimi vmesniki in dostojnim številom USB vrat. Pomemben plus je bila zanesljivost te matične plošče za uporabnike. Lastniki trdijo, da lahko tudi med pospeševanjem deluje več let. In to je res. Matična plošča MSI ZH77A-G43 je odlična stvar za ustvarjanje tako močnega kot domači računalnik. In zO tem se strinjajo skoraj vsi, ki so uspeli kupiti ta model. Seveda ne dosega vrhunskih matičnih plošč. Ampak s svojo pomočjo lahko zlahka igrajo sodobne mojstrovine. Da ne omenjam resnično bogatih multimedijskih zmogljivosti. Za tiste, ki so kupili to grafično kartico relativno pred kratkim, pomembno vlogo igra cena. Dejansko bo komponenta 2013 za sprostitev v vsakem primeru stala veliko manj kot trenutna (celo proračunska) možnost. In s tehničnimi lastnostmi ne bo nič slabše (če ne še boljše). Zato uporabniki pohvalijo to matično ploščo.

Negativne povratne informacije o matični plošči

O tej komponenti je zelo malo pregledov. Pripombe negativnih lastnosti so večinoma posledica dejstva, da se komponente matične plošče močno segrejejo. In zato brez dobrega hladilnega sistema ne more storiti brez. Toda tudi nezadovoljni s tem dejstvom ugotavljajo odlično delovanje komponente in njene neverjetne overclocking zmogljivosti. Toda večina ljudi v njej ima radi ceno. Res ni obremenjujoča. Nakup te matične plošče zagotovo ne bo povzročil oprijemljive luknje v družinskem proračunu. Skoraj popolna odsotnost negativnih ocen pomeni, da je izdelek res visoke kakovosti. MSI je pripravil edinstveno matično ploščo z vrhunskimi tehničnimi lastnostmi. In to ne more, ampak prosim.

Zaključek

Tako smo pregledali top matično ploščo iz preteklosti MSI ZH77A-G43. Ima tako napredne funkcije, ki se lahko uporabljajo v sodobnih igralnih sistemih. In jastane veliko manj kot dejanske matične plošče. Na njegovi podlagi je mogoče zgraditi dokaj dober računalnik. Zato je taka sistemska plošča do sedaj priljubljena med uporabniki.

Sorodne publikacije