Zakaj se ne preklopi na angleško tipkovnico in postavitev: razlogi in popravki

Uporabniki operacijskega sistema Windows pogosto menijo, da je zelo neprijetno hitro spremeniti jezik vnosa (na primer pri tipkanju pomišljaja), vendar se tipkovnica ne preklopi v angleščino. V čem je težava? Kako sami popraviti to vrsto okvare? To bo obravnavano v članku.

Zakaj ne preklopite na vrstico za angleški jezik?

Razlogi za ta pojav so lahko precej: od kratkotrajnih okvar do samega preloma tipkovnice. Poglejmo vse skupaj.
Če se tipkovnica ne preklopi v angleščino, se kot glavni dejavniki, ki vplivajo na pojav takšne okvare, štejejo naslednji dejavniki:
 • kratkotrajna okvara v sistemu;
 • ni potrebe po zamenjavi jezika;
 • nepravilne nastavitve vklopa;
 • brez stalne postavitve tipkovnice;
 • prekinjena storitev, odgovorna za postavitev in preklapljanje;
 • okvara naprave.
 • Pravzaprav je v najenostavnejšem primeru včasih zelo enostavno ponovno zagnati računalniški terminal ali prenosni računalnik. Možno je, da bo ta težava med ponovnim zagonom izginila. Toda v situaciji, ko se ne preusmeri na rusko, je na splošno kriv drugih razlogov. O njih zdaj in bodo razpravljali.


  Tipkovnica se ne preklopi v angleščino: dodatek jezika

  Najbolj razširjen pojav se šteje za situacijo, ko je bil iz nekega razloga izbrisan drugi jezik ali je bil sprva odsoten (čeprav vje privzeto standardno privzeto okno omogočeno). Da bi rešili vprašanje, zakaj ne bi preklopili na vrstico za angleški jezik in posledično tipkovnico, morate preveriti, ali je v sistemu nameščen drugi jezik.
  Zato pojdite na standardno "Nadzorno ploščo" in se obrnite na jezikovni oddelek in regionalne standarde. Nato v oknu z nastavitvami pojdite na jeziček za jezik in tipkovnico. Za prikaz vseh jezikov, nameščenih v sistemu, uporabljamo gumb za spremembe tipkovnice.


  Bodite pozorni na zavihek splošnih parametrov (na sredini okna). Tam so prikazani jeziki. Če je določen samo en ruski jezik, je treba dodati drugi jezik. V ta namen uporabite ustrezen gumb, ki se nahaja na desni.
  Nato izberite angleščino, razširite meni tipkovnice, nastavite vrednost postavitve »ZDA«. Prepričajte se, da ste shranili spremembe. Po zamisli, se bo po ukrepih, ki so bili izvedeni v prejšnjem seznamu, takoj pojavil drugi jezik.

  Spremembe v bližnjicah na tipkovnici

  Vendar se zgodi, da je jezik v sistemu prisoten ali, kot v prejšnjem seznamu, je nastavitev opravljena pravilno, vendar učinek ne. Torej, zakaj se tipkovnica privzeto preklopi na angleščino in ni ruskega jezika? Morda je problem v tem, da tako imenovani "vroči" ključi, ki so odgovorni za hitro preklapljanje, niso konfigurirani. V standardnih nastavitvah sistema se kombinacija Alt + Shift najprej uporabi. Če uporabnikMisli, da lahko takoj preklopite z uporabo Ctrl + Shift, to je globoko napačno. Najprej poskusite standardno različico. Če to ne pomaga, morate v spustnem meniju nad zavihkom preklopiti, da nastavite to kombinacijo.
  Nato se tipka za bližnjico na tipkovnici nahaja spodaj desno, nato pa je ena od predlaganih možnosti nastavljena tako, da spremeni jezik ali postavitev. Toda z vprašanjem, zakaj se ustrezna postavitev ne preklopi na angleščino, morate paziti na še eno pomembno točko. V prejšnjem oknu, po nastavitvi glavne kombinacije, poskusite izbrati vrstico, ki ustreza vključitvi angleškega jezika v spustnem meniju, in nastavite svojo kombinacijo (na primer Ctrl + 1), shranite spremembe in preverite, ali stikalo deluje. Verjetno je napaka povezana z okvaro gumbov in nova kombinacija bo dala želeni učinek.

  Nastavitev prikaza govorne plošče

  Hitro preklapljanje ni mogoče iz enega razloga. Zakaj ne bi preklopili na angleško tipkovnico? Včasih je to posledica le dejstva, da jezikovna vrstica sama ni pritrjena na pladnju. Ni znano, zakaj, ampak to je lahko tudi.
  V zgornjem razdelku se pomaknite do zavihka jezikovne vrstice in se prepričajte, da je potrditveno polje nastavljeno v opravilni vrstici pred črto. Če iz kakršnega koli razloga preklopni gumbi ne delujejo, lahko z miško izdelate neposredno iz ustrezne plošče (ikona blizu ure v sistemskem pladnju).

  Preverjanje funkcionalnosti gumbov

  Nazadnje, najbolj neprijetna situacija je povezana z okvaro same tipkovnice. Učinkovitost lahko preverite v vsakem urejevalniku besedila (vendar samo za ključe s črkami, številkami in posebnimi znaki). In tukaj je kaj narediti, da preverite druge gumbe, kot so Ctrl, Alt, Shift, itd.?
  Če želite to narediti, morate v glavnem meniju poklicati zaslonsko tipkovnico (razdelek s posebnimi značilnostmi) in jo nato preizkusiti s pomočjo. To storite tako, da zaporedno pritisnete na zahtevane gumbe. Spreminjanje barve na virtualni tipkovnici bo pokazalo njihovo sposobnost za delo. Če se spremembe barv ne pojavijo, ste lahko prepričani, da ključ ne deluje. Kot veste, boste v tem primeru morali nositi tipkovnico za popravila ali (za primere s prenosnimi računalniki) kupiti novo. Toda v najenostavnejšem primeru lahko sami poskušate narediti nekaj dejanj, na primer, odstranite gumbe in očistite stike iz zbrane umazanije (ki se na žalost pojavlja zelo pogosto).

  Napredne akcije

  Če nič ne deluje, pojdite v ukaz za zagon z ukazom msconfig iz ukazne mize Zaženi in preverite, ali je storitev ctfmon odgovorna za postavitev in jezik.
  Če je onemogočen, samo potrdite polje ob njem in ga znova zaženite.

  Če zaključimo

  , lahko ugotovimo, da so bile najpogostejše situacije opisane zgoraj. Če nič ne pomaga, poskusite povezati drugo tipkovnico. Verjetno napakaLeži točno v napravi, ki je bila prej uporabljena. Mimogrede, preverite, ali program, ki ni nameščen na sistemski strani, ni odgovoren za spreminjanje jezika in postavitve. In seveda poskusite preveriti, ali je v računalniku virus.

  Sorodne publikacije