Midland GXT 1050: Navodila in specifikacije

Veliko presenečenja je skomignilo z rameni: zakaj res potrebujete te pripomočke, ko lahko kupite nekaj preprostih znamk s pametnim telefonom, ki bo za to vsilil znesek, ki je približno enak povprečnemu pregledu v kavarni? Mnenje je več kot pravično, vendar obstaja nekaj odtenkov, ki jih ni mogoče diskontirati.

Po eni strani, da, današnji pametni telefon je celo v otroku, po drugi strani pa so ruske regije kljub široki uporabi telefonije v populaciji polne krajev, kjer kakovost mobilne komunikacije pušča veliko možnosti za željo (ali želijo njeno prisotnost načeloma). Seveda, obroki ne morejo nekako globalno pomagati s tem problemom, toda kljub temu je očitno še prezgodaj, da bi jih skrili.

Argumenti za

Vse čare posedovanja radia se počutite v celoti po nekaj dneh uporabe. Prvi argument je avtonomija, kar pomeni, da komunikacija med sogovorniki ne zahteva dodatne infrastrukture: ker takih klicev ni in poraba denarja za povezavo ni potrebna - pritisnite gumb in govorite. Druga stvar, na katero je potrebno biti pozoren, je cena paketa, kjer je najbogatejši komplet mogoče kupiti po ceni preprostega pametnega telefona.

In zadnja stvar, ki jo je treba upoštevati, je specifičnost pripomočka. Veliko primerov lahko navedemo, ko razmerje bistveno olajša življenje. Tu govorimo predvsem o lovu, ribolovu, športnem orientiranju in paintballu, pa tudi o pohodniških gobah, ekstremnem kolesarjenju in drugih, nič manj zanimivih zabavah.

Veljavnost nakupa

Zgleda pravna splošno in ob upoštevanju cene in razpoložljivosti pripomočka lahko rečemo, da je bolje imeti in uporabiti od primera do primera, kot da ga sploh nimamo. Še več, če veste, da bi lahko bile vsakdanje stvari veliko bolj zanimive in nekje lažje, hitrejše in boljše, bi imeli takšno komunikacijo. Tema današnjega pregleda je prenosna radijska postaja Midland GXT 1050. V članku bomo obravnavali značilnosti modela, njegove prednosti in slabosti ter preglede uporabnikov.

Vsebina paketa

Par pripomočkov je na voljo v svetli škatli iz kartona srednje-gostote oranžno-črne barve. Paket temelji na vrsti vitrine, kjer se apartma nahaja v osrednjem delu, skrivni oddelki pa skrivajo druge dodatke. Na sprednji strani so najpomembnejše lastnosti naprav, na hrbtni strani pa je podrobnejša specifikacija.

Popolnost:
 • Midland GXT 1050;
 • navodila za uporabo;
 • dve polnilni bateriji;
 • ključavnice za pritrditev na trak;
 • dva kompleta slušalk in mikrofona;
 • priklopna postaja za dva mesta;
 • omrežni polnilec;
 • avtomobilski adapter v 12. stoletju.
 • Paket se lahko imenuje bogat, še posebej s podobnimi konkurenčnimi napravami drugih proizvajalcev, kjer bomo videli polprazne škatle. Zlasti lastniki so bili zadovoljni z razpoložljivostjo pametne priklopne postaje, kjer lahko naenkrat polnite dva pripomočka. Priročnik za Midland GXT 1050 je torej več kot podroben in razumljivtežave z delovanjem ne bi smelo biti (razen če ga seveda pozorno preberete). Adapterji, kot tudi ožičenje, so videti precej zanesljivi in ​​niso podobni tistemu, kar smo videli v kitajskih potrošniških izdelkih. Polnjenje avtomobila se precej tesno drži v vžigalniku in se ne trudi izskočiti ali se upogniti. Enako lahko rečemo za omrežni adapter.

  Videz

  Midland GXT 1050 izgleda kot običajen obrok, ki je na policah trgovin na stotine. Proizvajalec se je osredotočil na barvne hokeje in listnate teksture. Posamezne serije se lahko razlikujejo po obsegu, vendar rahlo.
  Če boste uporabljali Midland GXT 1050 v mestnih razmerah, potem ne bo nobenih težav, barva je jasno vidna na stoli, betonu, klopi ali drugih atributih metropole. Ampak tukaj v naravi, bodite pripravljeni, da boste padli v pripomoček za jesenske liste in ga boste iskali; s tako svetlo rumeno ali oranžno barvo ne bi bilo takšnih težav.

  Sklop

  Material telesa obroka Midland GXT 1050 služi kot trpežna plastika z mat površino. Zasnova je dobila polprevodniško vezje in je bila sestavljena na monolitno vezje. Poleg tega je naprava opremljena z več razredov zaščite: naprava ni strašen spreji, kapljice in celo spadajo v vodo (kratkoročno). Razpoložljiva raven stabilnosti ne ustreza zahtevam IP67 in zgoraj, zato ni "potopitve za pol ure" in jezik ne more biti. Omogoča dober stik s čistilnimi sredstvi in ​​vlago pri pranju, vendar ne več.

  Ergonomija

  Gadget je prijeten taktilen in ergonomičen: odlahko jih uporabljate tako z levo kot desno roko z ustreznim udobjem. Še posebej velja omeniti značilnosti baterijskega predala, ki ima prepreden dizajn, kjer lahko lastnik uporablja ne le standardno baterijo Midland GXT 1050, ki je na voljo v kompletu, ampak tudi navadne AA baterije (4 kose). Uporabniki so večkrat pohvalili dobro besedo o takšni odločitvi. Ta trenutek lahko znatno podaljša življenjsko dobo baterije, saj ni vedno mogoče polniti baterije v naravi, prstni akumulatorji - najpogostejša vrsta hrane.
  Antena v Midland GXT 1050 se skoraj ne upogne, ne vrne se, ne izgine in se ne razgradi. Kontrolnikov ni vprašanj: dovolj velik "twist", preprost in nevsiljiv enobarvni zaslon z dobrimi koti gledanja, gumijastimi gumbi in oranžnim osvetljevanjem ob robu. Po ocenah Midland GXT 1050 je bil videz in občutek uporabnikov ocenjen na skoraj pet točk. Tukaj in delo v rokavicah, univerzalno oblikovanje in ohišja, odporna na udarce - na splošno, za reševanje težav, ki jih povzroča proizvajalec, je to praktično idealno orodje. Iskanje kritičnih napak v Midland GXT 1050 v smislu oblikovanja in videza je zelo težko.

  Vmesniki in enostavna uporaba

  Lahko rečemo, da so glavne kontrole v radiju le štiri - to so tiste, ki so potrebne za upravljanje menija na televizorju ali monitorju. Seveda, blagovna znamka podrobno in podrobno opisuje vse podrobnosti dela z radiem v navodilih za uporaboizkoriščanje, vendar se, kot se pogosto dogaja, v pravem trenutku ne prikaže blizu.
  Če priročnik držite pri roki, kot da je vse jasno, vendar morate samo odstraniti posteljico in si ogledati znake na zaslonu, kot je Ub, mnogi začnejo utrip. Obstaja torej nekaj različic: bodisi preučite navodila z ustrezno skrbnostjo in pozornostjo, bodite vedno pri roki. Uporabniki v svojih recenzijah so se večkrat pritoževali o specifičnosti menija in dobavi informacij na splošno, zato je točka uporabnosti v Midland GXT 1050 z velikim raztezkom treh točk.

  Nadzorne funkcije

  V dobri polovici vej greste le enkrat: pri prvi nastavitvi ali ko ugotovite, da so vse izpostavljene frekvence zasedene. Druga enota, kot na primer ton zvonjenja (15 kosov), vibracije in "brbljanje" po pošiljanju bip sporočila, bo morda potrebna enkrat letno ali pa bo popolnoma prekinjena. Informativnost zaslona Midland GXT 1050 je na dobri ravni. Ko pogledate zaslon (ne mimo), boste jasno določili, kateri kanal ste, kakšna je moč oddajnika, stanje klica, številka vaše skupine itd. Še en minus uporabnost je indikator akumulatorske baterije. Glede na povratne informacije je večina uporabnikov navajena videti napetost akumulatorjev, v našem primeru pa razpoložljivost trenutne porabe. To pomeni, da imate na primer 30% polnjenje in v načinu mirovanja je baterija polna, in ko začnete govoriti po radiu, bo indikator s senzorjem takoj spustil indikator na minimum. Na terenu lahko takšen trenutek igra slabo šalo.

  Naprava, ki deluje

  \ tPrenosni radio Midland GXT 1050 deluje v klasičnem načinu Push-To-Talk za 5-7 kilometrov, kar pomeni, da pritisnete in govorite, nato pa vas na koncu poslušate. V času pošiljanja sporočil na zaslonu utripa prikaz TX in ob prejemu - RX. Poleg tega zaslon spremeni osvetlitev ozadja in opozori uporabnika na klic vibracij, če je nastavljen v meniju.
  Obstaja način VOX ali drugače "brez rok", kjer se zvok samodejno prenese na sogovornika na koncu, ko mikrofon ujame vaš jezik. To pomeni, da tu vidimo nekakšno podobnost z TeamSpeak'a: nekaj je bilo rečeno glasno - radio začne delati v TX formatu in prenaša podatke. Občutljivost mikrofona se lahko prilagodi v meniju, zato je na voljo devet stopenj. Edina stvar, ki jo mnogi uporabniki kritizirajo v svojih odzivih na eno odtenko, ki je dobesedno obremenjena z vsakim odborom takšnega načrta - to je prva beseda. Če želite vklopiti mikrofon, vključite način pošiljanja in nastavite stopnjo glasnosti približno eno sekundo, kar je ena beseda. Zato je bolje, da začnete s frazo "Sprejem!", Ampak šele nato pojdite neposredno na pogovor.

  Drugi načini

  Obstaja tudi način Whisper, ki neposredno vključuje visoko stopnjo občutljivosti mikrofona. Tukaj, brez pretiravanja, lahko šepeta posreduje informacije in sogovornik na tem koncu bo slišal glasno in jasno. V nekaterih primerih je to nepogrešljiv način. "Whisper" lahko dodate nabor slušalk, in to bo izkazalo precej spyware montažo. Midland GXT 1050 s standardom LPD je opremljen s funkcijo radiofrekvenčnega nadzora. To pomeni, da je pripomoček začasno onemogočensamodejni zaviralec ozadja, ki omogoča delo tudi z najšibkejšimi signali. Obstaja tudi možnost samodejnega skeniranja, ki preverja vse 69 kanalov za prisotnost signala. To je nekakšen magnetofon, ki išče želeno radijsko postajo: našel se je, ustavil, se spomnil in nadaljeval. V sinergiji z dvema prejšnjima funkcijama bo zelo koristno imeti način Dual Watch, to je možnost, da ostanejo v stiku hkrati na dveh kanalih. Vključite lahko tudi funkcijo skupine, kjer lahko dostopate do 142 vej, od katerih je lahko do 10 postaj, kar je nepogrešljivo za iskalne ekipe in ekipe za paintball.

  Samostojno

  Naprava je opremljena z nikelj-kovinsko-hidridno baterijsko enoto 700 mag
  . Kot je navedeno zgoraj, lahko kot alternativni vir energije uporabljate navadne peresne baterije.
  Baterija se polni približno 12 ur, ne glede na to, koliko baterij je nameščenih v priklopni postaji. V non-stop načinu polnjenje traja 11-13 ur, kar je zelo dobro tudi za takšen načrt. Občasno govorimo, da se lahko trajanje baterije podaljša do 3 dni.

  Če povzamemo

  Za začetnike obstoječih zmogljivosti bo radijska postaja dovolj za preveč, večja je verjetnost uporabe celotnega nabora funkcionalnosti. Za bolj občutljive uporabnike se lahko ta rešitev imenuje optimalna - razmerje "cena /kakovost" se upošteva kot potrebno. Komplet je odličen za tiste, ki radi igranje v naravi inželi biti vedno v stiku. Kar se tiče pogojev delovanja, so stvari tudi zelo dobre. V območju gozda ali parka boste dobili stabilen sprejem do 7 kilometrov. V urbani resničnosti bo signal seveda slabši. Veliko število stavb, ki niso najboljša radioaktivnost, omogočajo delo z napravami v enem do dveh kilometrih. Toda celo takšna razdalja je dovolj za reševanje večine nalog, ki so rešene prav s pomočjo radia. Mnenja o modelu so večinoma odobrena, vendar nekateri uporabniki kritike ne zapustijo, zato je pripomoček mogoče priporočiti vsem, ki si to želijo. Prednosti modela:
 • kvalitativna montaža z istimi materiali;
 • delo z dvema elementoma napajanja - popolno baterijo in baterijami AA (prstom);
 • priljubljena in široka razširjenost pasovne širine;
 • primerne kontrole;
 • zaščita pred vlago in kapljicami;
 • ​​
 • veliko uporabnih delovnih režimov;
 • Priključna postaja vam omogoča, da brez zamenjave naenkrat napolnite dva radia;
 • prisotnost slušalk in adapterja za vgradnjo v vozilo;
 • vsestranski in prijeten videz;
 • demokratična cena.
 • Slabosti:
 • Lastni in redki vmesnik za slušalke (potreben je zunanji vmesnik ali originalna dodatna oprema);
 • Pri hitrosti (kolo, avto) je kakovost sprejema signala opazno nižja;
 • nenavadno in neprijetno označevanje preostale napolnjenosti baterije;
 • zmedeno meni in kompleksne nastavitve.
 • Ocenjeni stroški - v območju 5000 rubljev.

  Sorodne publikacije