Canon B200 Printer Error: Možni vzroki in rešitve

Če pri vsakdanjem delu ne uporabljajo vsi uporabniki, ki uporabljajo Canonovo večnamensko napravo (MFD), mnogi pogosto vidijo videz napake tiskalnika Canon B200. Ta koda, seveda, lahko kaže na probleme fizičnega načrta (s tem, kar je v resnici običajno povezano s tovrstnimi napakami). Vendar to ni vedno tako. Tudi programski del se ne sme zanemariti. Do napake tiskalnika Canon B200 lahko pride tudi zaradi nepravilno nameščenih gonilnikov in s tem povezane programske opreme. Ta problem je mogoče odpraviti na več načinov, vključno s fizičnimi motnjami, in programskimi rešitvami. Prvo možnost lahko uporabite le, če vaša programska orodja, nameščena med namestitvijo gonilnika, ne delujejo.


Kaj je napaka B200 na tiskalniku Canon?

Splošno pravilo je, da vsak, ki naleti na takšno napako, na zaslonu računalniškega monitorja vidi sporočilo, ki kaže, da je prišlo do okvare in da tiskanje ni mogoče.
Tiskalnik sporočil (koda napake B200) se lahko izda v ruskem ali angleškem jeziku. To je najpogosteje posledica fizične poškodbe tiskalne glave ali nepakiranih kartuš.

Glavna zmota

Nekateri lastniki te vrste tehnologij verjamejo, da se tiskalnik Canon MP550 (napaka B200) zruši samo zaradi dejstva, da je fizično sam po sebi in je zelo napačen. Programske opreme tudi ni mogoče diskontirati. Vsaj vozniki so tako natančni.

Prvo pravno sredstvoproblemi

V najenostavnejšem primeru lahko za vse naprave tega proizvajalca uporabite standardno in univerzalno rešitev problema. Če na primer poskusite tiskati, je prišlo do napake pri kodi B200 (prišlo je do napake tiskalnika Canon MG5340). Mimogrede, kot pri vseh tiskalnikih, je standardna rešitev za to stanje čiščenje čakalne vrste za tiskanje.


To je enostavno storiti, če odprete razdelek za datoteko tiskalnika, potem ko pokličete meni sistemske vrstice. Tukaj lahko uporabite vrstico, da počistite čakalno vrsto za tiskanje. Res je, da ta metoda ne pomaga vedno. Mogoče je tudi, da se napaka B200 (tiskalnik Canon MG5340 včasih izdaja) opazi tudi po tem. V tem primeru, tudi če je naprava povezana v omrežje, lahko preprosto znova zaženete računalniški terminal. Ko se tiskanje znova zažene, se tiskalnik samodejno zažene (pod pogojem, da je računalnik, na katerem je naprava neposredno priključena, vklopljen).

Zamenjava tiskalnih kartuš

Glavna težava s tiskalnimi kartušami, ko se prikaže napaka tiskalnika Canon B200, je lahko posledica dejstva, da je uporabljena originalna kartuša in kitajska.
Posledično se lahko tiskalna glava pregreje. Lahko se preprosto izgori (ali razprši). Zato je treba zamenjavo kartuš sprejeti vnaprej.

Wash

Če se potem pojavi sporočilo, da B200 ni uspelo (prišlo je do napake tiskalnika Canon), pomislite na pranje.
To se naredi popolnoma elementalno in celo brez uporabe specializiranih sredstev inorodja lahko uporabljajo nadzor programske opreme, ki je bila nameščena med namestitvijo gonilnikov).

Kako shraniti optični bralnik?

Dejstvo, da na prvem mestu pri takšnih napakah trpi tiskalnik - celo razpolovna doba. Pravzaprav je večina Canonovih naprav izbirne večfunkcijske naprave. Praviloma je drugi najpomembnejši skener. In tukaj je samo in se lahko uporablja tudi, če pečat ne deluje. Samo vstaviti morate nekaj stikov na ploščo. Ni priporočljivo uporabljati prosojnega ali prosojnega traku, ker bo diagnostično orodje zaznalo sistem kot nedelujoč (glede na povratne informacije kontaktov).
Vse stike je treba izolirati z oznako 2k in 5k. V drugem primeru lahko uporabite vezje 4k /5k. Vsaj uporabnikova mnenja na spletu kažejo, da taka dejanja pomagajo v skoraj 99 odstotkih primerov s 100. Vendar pa bo za izvajanje takšnih operacij treba poklicati na lastno odgovornost in ker lahko privede do okvare MFI. In potem, kot pravijo, se greh ne bo obrnil.

Canon tiskalnik: B200 koda napake. Gonilniki za nameščanje

Gonilniki naprav imajo tudi vlogo. Če naletite na napako tiskalnika Canon B200, je včasih težava v nedejavnih, manjkajočih ali zastarelih gonilnikih naprav.
Najlažje se šteje, da je programska oprema tiskalnika posodobljena s standardnega "Upravljalnika naprav", tako da izberete ustrezno postavko v meniju PCM ali v razdelku lastnosti. Vendar pa namestite gonilnikebo izvedena iz lastne baze podatkov Windows, ki ne prispeva vedno k pravilnemu delovanju naprav tega proizvajalca. Zato je pri nameščanju ustreznega najbolje uporabiti alternativne vire: disk, ki je priložen tiskalniku, ali pa prenesli gonilnike s strani proizvajalca prek iskanja z identifikatorji DEV in VEN. V ID-ju opreme morate izbrati dolgo črto.
Na uradnem viru proizvajalca te opreme lahko najdete najnovejše različice programske opreme za upravljanje in gonilnike. Če ne želite ročno iskati, lahko uporabite orodja za samodejno posodabljanje gonilnikov. Odlične aplikacije, kot so Driver Booster, Slim Drivers, DriverPack Solution ali kaj drugega. Takšni programi so sposobni namestiti posodobitve gonilnikov brez večjega sodelovanja uporabnikov (po iskanju posodobitev je potrebna le potrditev namestitve). Res je, da bodo programi sami s svojimi instalaterji vedno v samodejnem nalaganju, vendar jih lahko onemogočite (morate jih ročno nadgraditi). V sistemih Windows se deseta različica uporablja za dostop do menija Run, ki predpisuje ukaz msconfig, v operacijskem sistemu Windows 10 pa lahko elemente AutoScreen onemogočite neposredno v upravitelju opravil (Win + R + taskmgr). Uporabite lahko tudi standardno kombinacijo treh prstov Ctrl + Alt + Del), ki je verjetno znana vsakemu uporabniku, ki je naletel na prisilno prekinitev programov in programov za mačka. V vsakem primeru je dostop dovolj velikenostavno je.

Ali se lahko znebim napake B200?

Načeloma se domneva, da je napako te vrste mogoče odpraviti v fazi njenega nastanka. Zelo pogosto mnenje o popravku situacije je dejstvo, da se vzpostavi normalna neprekinjena napajalna enota. Napake s kodami B200 ali 400 se lahko pojavijo zaradi banalnega pomanjkanja napetosti, da ne omenjamo presežka norme (ki na žalost nimamo redkosti). Pri izbiri UPS-a se je treba zanašati na zahtevane lastnosti, saj je 220-voltni AC popolnoma nezdružljiv s 110-voltnimi DC-ji, sprejetimi v Ameriki ali Evropi kot standard za zahodne države. Med drugim lahko uporabite ne le neprekinjeno napajanje. Kot eno izmed najučinkovitejših načinov je primerno namestiti regulator napetosti. Skoki in nihanja v našem električnem omrežju niso redki. Pogosto se lahko zgodi, da je zaradi tega prišlo do nesreče s kodo sporočila B200 ("napaka tiskalnika Canon").

Nekateri sklepi

Zato so Canonovi problemi s tiskalniki precej razširjeni in se ne nanašajo vedno le na fizične poškodbe naprav. Pomembno vlogo imajo tudi komponente programske opreme. Isti gonilniki ali dodatna programska oprema, ki zagotavlja pravilno delovanje naprave, je sestavni del delovanja katere koli vrste opreme. Na splošno, če je podobna napaka na tiskalnikih Canon, je to zelo slabo. Pravzaprav morate razmisliti o zamenjavi opreme. V najboljšem primeru lahkoposkusite se prijaviti v najbližji servisni center (tako je možno, da se zgodi z majhno krvjo). Po drugi strani pa, če to ni mogoče, lahko uporabite zgoraj navedene metode za odpravljanje napak, vendar boste morali ukrepati na lastno odgovornost. Za popolno zaupanje pa je še bolje, da ne tvegate in takoj stopite v stik s podpornim centrom. Menijo, da lahko ročno poseganje v delovanje naprave le poslabša že neprijetne razmere. Ni izključeno, da se tiskalnik nato lahko vrže na odlagališče. Toda oprema sama je precej draga. Torej, preden se odločite, kaj storiti, vzemite stokrat, da pomislite, da ročno vmešavanje ali katera koli druga nepravilna dejanja ne vodijo k še bolj uničujočim učinkom (in to se lahko zgodi, toda potem morate požeti sadove svoje neodločnosti v izbranih metodah).

Sorodne publikacije