Tiskalnik HP Photosmart 5510: Pregled, specifikacije in pregledi

Proizvodnja visoko kakovostnih domačih večnamenskih naprav se je znatno povečala, kar je povzročilo močno znižanje cen teh naprav. Navsezadnje vsak proizvajalec poskuša prodati največjo količino proizvedene tehnologije. Vendar pa MFU ne prodaja prihodkov, temveč za potrošni material. V boju za kupca je HP zamislil, kako privabiti več ljudi in razširiti funkcionalnost tiskalnika. Tehnologija HP ​​ePrint je bila uvedena v HP Photosmart 5510, zahvaljujoč kateri se naprava neposredno poveže z internetom, je zdaj mogoče tiskati slike, ne da bi jih shranili v računalnik.

Treba je omeniti, da ta tehnologija ni inovativna, je bila vse prej, toda samo iz tega modela je HP ePrint resnično koristen za običajnega potrošnika MFP.

Dodatna oprema

Ta naprava ni opremljena z velikim številom vseh vrst pripomočkov, vključno s HP Photosmart 5510 MFP:
 • MFP.
 • Za delovanje potrebujete disk, ki vsebuje navodila za uporabo naprave, gonilnik in različne dodatne aplikacije HP Photosmart 5510.
 • Omrežni kabel za priključitev naprave.
 • Polje.
 • Programi na CD-ju so morda zastareli, zato je priporočljivo, da obiščete uradno stran podjetja in v tem trenutku prenesete vse trenutne aplikacije.

  Specifikacije

  Večina potrošnikov običajne domače uporabe izbere HP Photosmart 5510. Značilnosti naprave:
 • največja ločljivost tiskanja 1200 x 4800 (če želite shraniti proizvajalca, to funkcijo zmanjša z zmanjšanjem nakupne cene naprave);
 • tiskarska tehnologija - jet;
 • število barv - 4 (za običajno tiskanje domačih fotografij je dovolj in število barv v kartušah);
 • Dodatne funkcije - Wi-Fi;
 • Največja velikost papirja je A4.
 • Naprava lahko deluje na operacijskih sistemih, ki niso nižji od Windows 7. Ima hitrost tiskanja 11 strani na minuto črno-belega besedila, kar je precej dober pokazatelj za model tiskalnika s proračunom.

  Povezava

  Tiskalnik HP Photosmart 5510 lahko povežete na dva načina: prek kabla USB na osebni računalnik (klasičen način) ali prek brezžičnega omrežja. Če želite konfigurirati večnamensko napravo, je dovolj preprosta, morate namestiti samo gonilnike, ki so na disku, in priti v komplet, nato pa izberite želeno vrsto povezave.

  V prihodnje, če je potrebno, je mogoče preklopiti z USB na brezžično preklapljanje in obratno. Prav tako lahko preprosto naredite kopijo tiskalnika v nastavitvah OS in preklopite, odvisno od situacije.
  Če nameravate povezati svojo napravo prek povezave Wi-Fi, morate najprej konfigurirati zahtevani omrežni tiskalnik. To lahko storite ročno ali uporabite samodejne nastavitve. Ker ima naprava lasten spletni vmesnik, lahko uporabnik opazuje stanje svoje povezave in nadzoruje raven črnila v kartuši, število natisnjenih listov. TudiLahko neposredno konfigurirate tiskanje in skeniranje dokumentov.

  Tiskanje na tej napravi

  Tiskalnik HP Photosmart 5510 je zelo resna linija modelov, specializiranih za tiskanje visokokakovostnih fotografij, vendar za tiskanje fotografij ni posebne črne ali svetle magente. To je klasičen model s štirimi standardnimi barvami. BFP ima samo en pladenj za papir, v drugih modelih tega ravnila pa je tudi ločen fotopapir, ne pa tudi 5510. Toda glavna prednost sprejemnika listov je, da jih je mogoče previdno vgraditi v pladenj ali upogniti na koncih in to vam ne preprečuje. natisnite Prav tako je treba omeniti, da če se papir še vedno spominja in ostane v notranjosti naprave, potem pridobivanje ne bo delo. Potrebno je samo dvigniti telo optičnega bralnika in odstraniti pokvarjen list.

  Po tiskanju HP Photosmart 5510 ne bo naredil papirja zelo gladkega, potem ko ste končali postopek, morate vzeti celoten sveženj in ga poravnati ročno. Ko je način tiskanja črnila vklopljen, lahko tiskalnik vrgel listo precej dlje, kot je potrebno. Toda hitrost tiskanja enega lista je zelo impresivna - približno 3 sekunde. Ko je naprava v načinu mirovanja, traja približno 20 sekund, da se zbudi, kar je precej dober čas, velika večina brizgalnih tiskalnikov se prebudi veliko dlje.

  Funkcija kopiranja

  Kopiranje dokumentov je sestavni del vseh mednarodnih finančnih institucij, vendar v večini primerov modeli, ki so namenjeni za domačo uporabo, neštevilne nastavitve za to funkcijo. HP Photosmart 5510 ni izjema, v tem primeru lahko prilagodite samo kakovost tiskanja in prilagodite skenirani dokument. Vendar pa je prijetno in hitro obdelavo skeniranih črno-belih dokumentov. Pri visokokakovostnem barvnem skeniranju rezultati niso veliki. Če pa se tiskalnik uporablja za domače namene in ni potrebno pregledovati tisoče različnih črk podnevi, potem so to zelo sprejemljivi kazalniki.

  Aplikacije in druge funkcije

  Ta naprava ima tako uporabno funkcijo kot HP ePrint. Zahvaljujoč temu lahko uporabnik pošilja slike za tiskanje preko interneta. Pomembno je razumeti, da lahko sliko pošljete prek katere koli naprave:
 • osebni računalnik;
 • zvezek;
 • pametne telefone Android;
 • Apple-pametni telefoni;
 • tablete.
 • Postopek tiskanja je zelo enostaven, od izbrane naprave morate poslati sporočilo na naslov tiskalnika, ko ga prejmete, se samodejno začne tiskati. Mnogi se bodo vprašali: "Zakaj je to potrebno?" Ampak to je res koristna stvar, saj ni treba posebej namestiti gonilnika, ali pa ga lahko takoj posnamete na telefon, ne pa na računalnik in šele nato na tiskalnik. Prav tako je treba omeniti spletne aplikacije, ki omogočajo tiskanje različnih vrst slik, od običajnih barv, do kartic. Ti programi se nenehno posodabljajo, baza podatkov slik se nenehno širi.

  Kartuše za večnamensko napravo


  Za tiskalnik HP Photosmart 5510 obstajata dve različni vrsti kartuš, ki so označene kot HP 178 in HP 178 XL, prvi model je priložen tiskalniku in ima dokaj majhen črnilni vir. Model z napisom XL sama po sebi govori, da je črnilo tukaj več in da je zato vir tiskanja znatno povečan. V smislu prihrankov je bolje kupiti velike kartuše, tudi če so malo dražje, vendar imajo veliko več črnila. HP Photosmart 5510 ekonomično porabi dovolj črnila, manjka pa dolgo časa.

  Tehnične značilnosti

  Kot že omenjeno, ta model ima samo štiri standardne barve, vendar to ne pomeni, da naprava proizvaja fotografije slabe kakovosti. Za domačo uporabo je to precej dober model za majhno količino denarja. Tiskalna glava HP Photosmart 5510 zagotavlja zelo dobre padce črnila na 1,3 str. Ob izdaji modela so se na to pojavili mnogi kritiki zaradi poenostavljenega tiskanja slik. Toda v resnici je za običajno osebo dovolj 4800 x 1200, če ljudje ne ustvarjajo profesionalnih fotografij, potem nihče ne bo opazil razlike v kakovosti slike, na primer s tiskalnikom z ločljivostjo 9600 x 4800. Kartuše uporabljajo HP Photosmart 5510 zelo visoke kakovosti. se imenujejo HP Vivera. Po mnenju proizvajalca barva 82 let ne izgubi svojih lastnosti. Ni vsako podjetje barvnega črnila lahko pohvali tako veličastne rezultate. Vendar pa je cena teh dobrih črnil precej velika.Standard za HP Photosmart 5510 vložek stane približno 350 rubljev, in XL bo moral plačati približno 600-650 rubljev, ponavadi bolj ekonomično, vendar je cena še vedno dostojno. Proizvajalec je poskušal zagotoviti, da ima ta model dober tisk. Moramo mu počastiti - uspel je razviti hitrost praktično laserskega tiskalnika, 21 strani /min, vendar le v inkjet tiskanju. To je povsem dovolj za ustvarjanje notranjih pisarniških dokumentov. Če je kakovost veliko višja, se hitrost zmanjša na 11 strani na minuto. Kadar je potreben barvni pisarniški tisk, v tem primeru MFP proizvede 75 strani /min, hitrost tiskanja barvnih fotografij v velikosti 10 x 15 cm pa je prav tako prijetno impresivna - 3 kom /min.

  Možne napake

  Zakaj HP Photosmart 5510 ne tiska? Najprej morate zagotoviti, da je naprava priključena na električno omrežje, da je papir v pladnju in da je pravilno vstavljen. Če se tiskanje še vedno ne zažene, lahko uporabite standardno aplikacijo HP, ki odpravlja težave (samo Windows). Ta program izvaja diagnostiko naprave in njeno združljivost z operacijskim sistemom, prav tako pa skuša najti standardne probleme, ki onemogočajo tiskanje. Najdete ga:
 • Meni Start.
 • Vsi programi.
 • HP.
 • HP Photosmart 5510 series.
 • Tudi, včasih s preprintom, oseba ni mogla opaziti, kako je tiskalnik praskal papir in je ostal v notranjosti naprave, v tem primeru se tiskanje še ne bo začelo. V ta namen dvignite pokrov, ki je pod optičnim bralnikom, in ga nežno izvlecitelist To je potrebno storiti s posebno pozornostjo, da ne bi zlomili papirja, v tem primeru pa ga bo veliko težje izvleči. Neveljaven tisk. Če je kakovost tiskanja še daleč od želenega, lahko poskusite sami rešiti težavo. Ko natisnete dokument, se prikaže meni, v katerem morate klikniti na gumb "Nastavitve" in nato na "Orodja". V meniju, ki se prikaže, morate izbrati meni »Print Quality Report« (Poročilo o kakovosti tiskanja), v katerem primeru bo tiskalnik naredil testni izpis. Če na kosu papirja vidite neravne črte, ga poravnajte. Ponovno se vrnite v Nastavitve in nato v meniju Orodja izberite gumb »Izenačevanje tiskalnika HP Photosmart 5510«. Glava naprave bo prišla v pravilen položaj, normalno tiskanje bo ponovno vzpostavljeno. Če se pri tiskanju pojavijo nepotrebne oznake za črnilo, se v istem meniju nahaja gumb "Izpusti brisanje".
  Vsak potrošnik bi moral jasno razumeti, da je treba, če se te težave ne rešijo, napravo odpeljati v servisni center, kjer bodo zasedli tiste, ki poznajo tiskalnik od A do I. Prepovedano je razstavljati izdelek in samostojno izvajati popravila, sicer se naprava lahko razstavlja in izvaja samostojno popravljanje, sicer se naprava lahko razstavlja in samostojno izvaja popravila. Poškodba je tako huda, da se ne bo popravila.

  Nekateri nasveti o uporabi naprave

  Če želite delati z večnamensko napravo, je dobro, da upoštevate nekaj preprostih smernic:
 • Potrebujete samo originalne HP-jeve tiskalne kartuše. To podjetje uporablja samo najboljše črnilo, tako da je najboljši rezultat dosežen.Poleg tega lahko neoriginalni potrošni material resno poškoduje napravo MFU, katere popravila bodo stala veliko več kot originalni vložki.
 • Vedno spremljajte raven črnila. Na začetni strani morate izbrati ustrezen gumb, ki prikazuje, koliko barve je ostalo za trenutek.
 • Najbolje je, da se listi naložijo brez kosov, ampak samo v sklad. Prav tako je zelo priporočljivo, da v pladenj ne vstavljate listov različne gostote.
 • Širino listov je treba pravilno prilagoditi, ne smejo biti veliko večje, prav tako pa je nesprejemljivo tudi upogibanje papirja.
 • Uporaba potrošnega materiala slabe kakovosti lahko privede do poslabšanja kakovosti naprave, v nekaterih primerih pa do okvar naprave, zato je treba večkrat razmisliti, preden uporabite cenejše in slabe kakovosti tiskalnih kartuš.
 • HP Photosmart 5510: pregledi

  Med uporabniki tega priljubljenega modela je veliko pozitivnih ocen. V večini primerov ljudje pohvalijo kakovost in hitrost tiskanja naprave, moderno obliko, brezžično povezavo, enostavno nastavitev.
  Tisti, ki ne želijo kupiti originalnih materialov, poročajo o enostavnosti, da bi našli cenejše možnosti črnila in možnost nakupa kartuš, ki jih je mogoče ponovno napolniti. Poleg tega je treba opozoriti na zanesljivost uporabe, v prostranosti interneta, pogosto najdete preglede, ki poročajo, da se HP Photosmart 5510 izvaja že več kot pet let in z njim ni bilo težav. Nekateri brizgalnitiskalniki se lahko pohvali s tako resno kakovostjo. Kljub vsem pozitivnim vidikom ima ta model tudi svoje pomanjkljivosti. Večina potrošnikov se pritožuje zaradi pomanjkanja zgornjega podajalnika papirja. Ko večnamenska naprava vzame izpis iz kartona, se skoraj vedno zgodi napačno zajemanje črke, kar negativno vpliva na tiskanje. Telo materiala je tudi kritizirano, če ga drgnete z rahlo umazano krpo, na njem so praske, po določenem času pa njegov videz pušča veliko zaželenega. Prav tako sploh ni skeniranje debelih knjig, pokrov naprave preprosto ni namenjen za takšno uporabo MFU.

  Garancijsko obdobje in varnostni ukrepi, cena

  HP daje uradno garancijo v trajanju 12 mesecev in se zavezuje, da bo v primeru okvare naprave izvedel brezplačna popravila v garanciji. Vendar je treba razumeti, da mora biti okvara tovarniško napačna. Če je potrošnik spustil, razlil vodo ali razstavil MFU, bo servisni center prisiljen zavrniti brezplačno popravilo. Po nakupu tiskalnika je obvezno hraniti tovarniško polje, garancijski list in račun za 1 leto. Naprave ne uporabljajte:
 • če je temperatura zraka v prostoru večja od 40 stopinj;
 • pri previsoki vlažnosti več kot 80%;
 • Ni priporočljivo uporabljati kabla USB dolžine več kot tri metre;
 • v prisotnosti blizu naprave močnih elektromagnetnih polj.
 • Če želi oseba kupiti HPPhotosmart 5510 bo zadovoljil svojo ceno, saj danes ta model stane od 4000 do 6000 rubljev.

  Sklepna ugotovitev

  Iz zgoraj navedenega je mogoče razlikovati več glavnih točk:
 • poceni in zelo kakovostne večnamenske naprave za domačo uporabo.
 • Možnost povezovanja naprave prek kabla USB in brezžičnega omrežja.
 • Visoka hitrost tiskanja in prebujanje po spanju.
 • Lastni spletni vmesnik.
 • Sposobnost tiskanja fotografij, ki so bile poslane prek interneta.
 • Vse to kaže, da ima ta model pravico do obstoja, če ne bi bilo nekaj neprijetnih minusov, bi se lahko ta model varno imenoval najboljša proračunska možnost MFI. Toda tudi v tem primeru lahko ta tiskalnik varno dodeli oceno 8 od 10, kar je zelo visok indikator, kot za napravo pri tako prijetni povprečni ceni za potrošnika.

  Sorodne publikacije