Korejski avtomobili: blagovne znamke, cene, značke

Korejski avtomobili (znamke so predstavljeni spodaj) so v zadnjih letih priljubljeni po vsem svetu. Zahvaljujoč tehnološkemu izboljšanju izdelkov, široki paleti izdelkov in dostopnih cenah, je država med petimi vodilnimi v proizvodnji osebnih avtomobilov različnih razredov. Hkrati pa proizvajalci vsako leto povečujejo kakovost in varnost avtomobilov ter uvajajo najnovejše rešitve na tem področju. Glavne blagovne znamke so:

 • Hyundai (Hyundai).
 • Kia Motors (KIA Motors).
 • Renault-Samsung (Renault-Samsung Motors).
 • "Ssang Yong" (Ssang Young).
 • "Daewoo" (Daewoo).
 • Oglejmo si več o teh blagovnih znamkah in njihovih značilnostih.

  Zgodovina razvoja avtomobilske industrije v Koreji

  Nov val razvoja avtomobilske industrije v Koreji se je začel šele dve desetletji po drugi svetovni vojni. Zdaj so korejski avtomobili med najboljšimi na svetu.

  Blagovna znamka Hyundai je vodilna. Že nekaj časa je bila družba del skupine Ford, vendar je kmalu vlada prenehala delati s tujci, začela proizvajati avtomobile pod znamko Hyundai, pri čemer je uporabila modele minimalnega števila tujih sestavnih delov. Korejski avtomobili znamke KIA imajo svojo zgodovino. Postati podjetje je zahtevalo veliko truda in dolgo obdobje. Podjetje je bilo ves čas pod nadzorom drugih avtomobilskih velikanov (Mazda, Peugeot, Fiat). Po združitvi s podjetjem Hyundai, Kia Motors začne proizvajati avtomobile pod svojo blagovno znamko z uporabo naprednih tehnologij. Zdaj avto pod to blagovno znamkoeno najvarnejših vozil na svetu. Slavni koncern "Daewoo" se je v času krize zrušil, zdaj pa je na področju avtomobilske tehnike samo majhna podružnica v lasti General Motorsa. Blagovna znamka "Ssang Yong" je v 70-odstotni lasti Mahindre, proizvodnja avtomobilov pod to blagovno znamko pa je bila izvedena šele v osemdesetih letih prejšnjega stoletja, zdaj pa je podjetje specializirano za minibuse, terenske avtomobile in avtobuse.

  Hyundai

  Hyundai korejski avtomobili so nesporni vodilni med tekmeci ne samo v državi, temveč tudi na svetu. Izdanih približno dva milijona izvodov na leto. Znak na pokrovu označuje ne le prvo črko blagovne znamke, temveč simbolizira tudi dve osebi, ki se držita za roke in tako odražata načelo delovanja podjetja (vzajemno koristno partnerstvo in prijateljski odnosi). V seriji tega proizvajalca so zastopani skoraj vsi razredi avtomobilov. Kratek pregled bomo začeli s terenskimi terenci in križišči:
 • Ix35 je kompaktni mestni SUV. V osnovni konfiguraciji je avto opremljen z dvolitrskim bencinskim agregatom z zmogljivostjo 150 "konj", pogonom na prednja kolesa in mehanskim menjalnikom. Cena avtomobila se začne pri milijon rubljih.
 • Korejski avtomobili znamke Hyundai Santa Fe so vrhunski SUV. Avtomobil je opremljen z bencinskim motorjem s 24 litri prostornine 175 litrov. z Pogon na vsa kolesa in avtomatski menjalnik sta na voljo. Izboljšane so dizelske razlike.Cena modela se začne od 17 milijonov rubljev.
 • Grand Santa Fe je različica z podaljšanim podstavkom in motorjem s 33 litri.
 • Premijski in ekonomski razred

  V tem segmentu je treba opozoriti na naslednje spremembe:
 • Grandeur - poslovna limuzina, izdelana v treh različicah, ki se razlikujejo po moči in prostornini pogonskega sklopa. Cena se giblje od 16 do 19 milijonov rubljev.
 • Genesis je športna limuzina razreda E, izdelana s polnim ali zadnjim pogonom, z močjo 249 konjskih moči pri prostornini 3 litre. Stroški - od 19 milijonov rubljev.
 • Luksuzni Hyundai Sedan Equus je vodilni v svojem segmentu. Z dolžino karoserije 516 m je medosna razdalja 304 m. Vse spremembe te blagovne znamke so opremljene z avtomatskim strojem v 8 območjih. Cena se začne od treh milijonov rubljev.
 • Proračunski korejski avtomobili (blagovne znamke, cene, ki jih je treba upoštevati v članku) iz Hyundaia imajo široko paleto: Elantra, Solaris, Veloster in druge. Stroški gospodarstva se gibljejo od 600 tisoč do enega milijona rubljev.

  Kia Motors

  Ta proizvajalec je na drugem mestu v Koreji in sedmi na svetu. Linija izdelkov je prav tako precej raznolika. Oglejmo si najbolj priljubljene modele:
 • Picanto ("Picanto") - to je hatchback razreda A. Izdelan je z motorjem velikosti 1 ali 12 litrov z mehansko škatlo petih razponov ali štiristopenjskim avtomatskim strojem. Stroški - od 600 tisoč rubljev.
 • "Rio" (Rio) je izdelan kot limuzina ali hatchback, opremljen z bencinskim motorjem s 14 ali 16 litri. Stroški se razlikujejo v pol milijona rubljev.
 • Cerato -To je svetel predstavnik pregledane znamke korejskih avtomobilov. Značke z logotipom se nahajajo na pokrovu, nad rešetko radiatorja. Stroj spada v srednji razred, opremljen je z močjo 16 ali 20 litrov. Prenosna enota je sestavljena iz stikalne omarice s šestimi razponi (mehanski ali avtomatski stroj).
 • SUV "Kia"

  Začnimo s pregledom iz mestnega parka "Duša". Avto ima značilne kotne oblike. Opremljen je z bencinskim motorjem s 16 litri ali dizelskim analogom. Povprečna cena je 1 milijon 200 tisoč rubljev.

  Model Sportage je priljubljen crossover s pogonom na prednja kolesa in 2-litrsko bencinsko-dizelsko elektrarno z zmogljivostjo 150 "konj". Obstaja več sprememb, ki se razlikujejo glede vrste prenosa in razpoložljivosti dodatnih možnosti. Cena se giblje od 950 tisoč do 1 milijon 200 tisoč rubljev. Različica Sorrento (Sorrento) je vredna predstavitve na svetovnem trgu srednje velikih korejskih avtomobilov. Poštne znamke, seznam vseh predstavnikov se bo obravnaval spodaj. Ta crossover ima povečano prepustnost, 24-litrski bencinski motor, polni pogon, avtomatski ali mehanski prenos. Osnovna različica bo morala plačati vsaj 14 milijonov rubljev.

  Še naprej se seznanjamo z modelno paleto "Kia".

  Med predstavniki te blagovne znamke lahko opazimo naslednje spremembe:
 • vesoljski čoln Mohave. SUV je narejen z eno različico bencinskega motorja in dvema dizelskima analogoma. Kapaciteta se giblje od 250 do 275konjskih moči S pogonom na vsa kolesa agregati avtomatski menjalnik za 5 ali 8 območij. Cena - 19 milijonov rubljev.
 • "Kia Optima" - korejski avtomobili, katerih blagovne znamke govorijo zase, predstavljajo sedan srednje velikosti poslovnega razreda. Avto je na voljo v štirih kompletih, opremljenih z bencinskimi motorji (2/24 litra, 150/180 konjskih moči). Motor sodeluje s šeststopenjskim ročnim menjalnikom, stroški pa se začnejo z milijonom rubljev.
 • Quoris in Quoris Novi - izvedbeni avtomobili tipa, opremljeni z zadnjim vodilnim mostom, imajo močan 38-litrski 334 konjskih moči. CPR - avtomatski stroj za 8 razponov, cena - od 2 milijona rubljev.
 • Drugi avtomobili s korejsko blagovno znamko z značkami

  Ni žalostno, vendar je avto koncern "Deu" spremenil svojo zgodovino v zgodovini več lastnikov. V Koreji je podjetje na tretjem mestu v proizvodnji osebnih avtomobilov. Sedaj je podjetje del družbe General Motors in proizvaja modele "Chevrolet", "Pontiac", "Beyek", "Opel" in druge. Priljubljena na domačem trgu modelov "Matiz", "Nexia", "Lanos", "Spark" se večinoma proizvajajo v Uzbekistanu pod okriljem vseh enakih "General Motors". "SsangYong" - korejski avtomobili (blagovne znamke, navedene spodaj), ki so crossoverji in SUV. Najbolj priljubljena med njimi so:
 • "Akcija" (Actyon) - 1-12 milijonov rubljev.
 • ​​
 • "Rexon New" (Rexton New) - 16–21 milijonov rubljev.
 • Kyron II ("Kairon") - strošek je približno milijon rubljev.
 • Stavic (SsangYong Stavic) - 15-2 milijonov rubljev.
 • Prav tako blagovne znamke korejskih avtomobilov z ikonami in imeni Renault-Samsung Motors ("Renault-Samsung Motors") proizvajajo v objektih v državi, za tuje korporacije "Renault" in "Nissan".

  Na koncu

  se je korejska avtomobilska industrija z leti razvijala in dosegla svetovno raven. Čeprav v celotnem proizvodnem ciklu ni tako veliko podjetij, so avtomobilska podjetja vodilnih podjetij razširjena po vsem svetu in so na vodilnih položajih. Korejski avtomobili (blagovne znamke, cene, o katerih smo govorili v našem članku) so prepričani, da imajo visok standard kakovosti in varnosti. Ta vozila so zelo razširjena v Rusiji in v post-sovjetskih državah.

  Sorodne publikacije