Kako onemogočiti geslo za iphone: navodila po korakih, nastavitve, nasveti

Iphone še vedno ostaja najbolj priljubljen pametni telefon. Vsako leto vojska njenih občudovalcev narašča, saj mnogi menijo, da je prestižno imeti podoben model. 12. septembra 2018 je potekala še ena predstavitev novega modela iPhone. Kljub dejstvu, da nič super-naravnih gledalci niso pokazali, na tisoče Apple navijači se pripravljajo, da bi za novost 25.000 dolarjev (170.000 rubljev.). S povečevanjem števila uporabnikov se pojavljajo številna vprašanja. Na primer, kako onemogočiti geslo v napravi iPhone.

Varnost

Če oseba razmišlja o tem, kako onemogočiti geslo na iPhoneu, morate razumeti vsa tveganja. Vedeti morate, kaj se lahko zgodi z vašimi osebnimi podatki, če niso zaščiteni s šifro. Zato je pomembno, da vnos prstnih odtisov ali ID obraza nastavite po izklopu gesla.


Obravnavajte, kako onemogočite geslo na iPhoneu, najpogosteje tiste, ki se odločijo prodati svoj telefon. To storite tako, da zbrišete vse podatke in odstranite šifriranje z zaslona, ​​tako da lahko novi lastnik varno uporablja napravo. Tudi izklop gesla bo morda potreben tistim, ki ne uporabljajo številk, ampak preprosto pritrdite prst na gumb. V tem primeru lahko odstranite šifro, vendar je ne delajte bolje, saj lahko pametni telefon ne uspe in preneha jemati prstne odtise. V tem primeru boste potrebovali nadomestni izhod in imeli boste geslo.

Načini izklopa gesla

Ni vprašanj o tem, kako onemogočiti geslo v napravi iPhone.nič zapletenega. Glavna stvar - sledite navodilom in se odločite za eno od možnosti. Lahko jo onemogočite s programsko opremo, brez uporabe dodatnih pripomočkov. Lahko se tudi znebite šifre z iTunes ali iCloud. Vsaka od teh možnosti je primerna za izključitev gesla ne samo za iPhone, ampak tudi za iPad.


Najlažja pot

Najbolje je preprosto uporabiti nastavitveni meni, da bi sledili različnim programom. Kako onemogočiti kodno geslo za iPhone? Pri tej metodi je pomembno, da si zapomnite geslo, ki je bilo nameščeno prej.
 • Odprite meni za nastavitve pametnega telefona.
 • Našli smo niz "Code-Password". Odvisno od modela lahko iščete tudi »ID dotika in geslo«.
 • Nato morate izbrati, da onemogočite geslo.
 • Pametni telefon bo zahteval geslo, ki se že uporablja za zaklepanje naprave. Dovolj je, da vnesete, da onemogočite šifro.
 • Če je bil postopek uspešen, bo sistem potrdil zahtevano dejanje.
 • Tako s takšnim zaklepanjem naprave uporabniku ni treba vnesti kode. Vendar ne pozabite, da je pomembno, da napravo zaščitite na druge načine, zlasti če hrani pomembne osebne podatke.
  Če se uporabnik ne spomni svojega gesla, vendar želite ugotoviti, kako onemogočiti geslo za iPhone 6, morate uporabiti druge načine.

  Onemogočanje z iTunes.

  Uporabnik iPhone se mora povezati z računi, ki uporabljajo Apple. Večina jih takoj ustvari račun iTunes in iCloud.Aplikacije pomagajo obnoviti ali onemogočiti geslo v pametnem telefonu, tudi če ste ga pozabili.
  iTunes je spletna trgovina, kjer lahko kupite zabavne vsebine: zvok, video, knjige, igre itd. Zahvaljujoč njemu lahko poskusite obnoviti in nato spremeniti ali onemogočiti geslo. Pomembno pa je, da se spomnite, da vam bodo na ta način prihranili vse datoteke po meri.

  Proces obnovitve z iTunes

  Torej, morate najprej pripraviti telefon za odklepanje. Nato na pametnem telefonu izberite način DFU. Če želite to narediti, morate uporabiti posebno kombinacijo, ki je priljubljena tudi na napravah z operacijskim sistemom Android. Pritisnite gumb za vklop telefona in gumb "Home". To storite približno 10 sekund, dokler se zaslon ne prižge ali če boste občutili vibracije stroja.
  Nato morate držati tipko "Home" in sprosti se lahko tipka za sprostitev. Zdaj lahko pametni telefon povežete z računalnikom s kablom, ki je priložen telefonu. Mimogrede, zaželeno je, da naprava ima dajatev 60%. Kako onemogočiti geslo za iPhone 5 ali drug model? V računalniku morate odpreti iTunes. Program bo takoj našel pametni telefon, priključen na sistem. Nadalje bo na voljo okrevanje. Ponovno pritisnite gumb, vendar tokrat na tipkovnici Shift. Hkrati morate klikniti "Nadaljuj". Sistem bo po namestitvi posodobitve začel iskati nove posodobitve. Takšna obnovitev bo iz telefona izbrisala vse osebne podatke, ki jim bo sledilo geslo. Potem pa lahko grešnastavite in namestite potrebno šifriranje v telefon.

  Delo z iCloudom

  Vprašanje, kako izklopiti geslo iPhone 4, lahko pomaga storitev iCloud. To je tudi blagovna znamka Apple. To je spletno skladišče. Poleg vaših fotografij, zvočnih in drugih osebnih podatkov lahko tukaj shranite gesla in druge pomembne informacije. V skladu s tem bo storitev pomagala obvladovati obnovo in zaustavitev šifre na pametnem telefonu. To storite tako, da napravo povežete z omrežjem Wi-Fi in v računalnik namestite internetno povezavo.

  Proces obnovitve z uporabo iCloud

  Za začetek obiščite spletno mesto storitve iCloud in vnesite podatke o računu. Nato pojdite na zavihek "Moje naprave" in se prepričajte, da je v omrežju prikazan iphone.
  Naslednji ukaz je, da izberete "Erase iPhone". Da pa to potrdite, potrebujete geslo Apple ID. V bistvu je to enaka operacija kot v primeru iTunes. Treba je razumeti, da ta možnost velja le, če ste pozabili šifro in ne veste, kako onemogočiti geslo na iPhone 5S. Na ta način boste uničili vse podatke iz pametnega telefona. Zažene se obnovitev in izbriše geslo, ki je blokiralo telefon. Če želite vrniti podatke, morate varnostno kopirati vnaprej, kar vam bo pomagalo vrniti konfiguracijo in konfiguracijo naprave.

  Nasveti

  Če morate spremeniti ali konfigurirati geslo, lahko to storite v nastavitvah pametnega telefona. Če želite to narediti, pojdite na razdelek »Dotaknite se ID-ja in gesla. Odvisno od modela, lahko ta meni imenujete drugače.

  Tukaj lahko prilagoditešifriranje Na primer, lahko onemogočite ali spremenite geslo kode. To bo zahtevalo uvedbo starega in pripravilo novo. Nastavitve gesel lahko konfigurirate tako, da uporabljajo štirimestno kodo, poljubno digitalno geslo ali alfanumerično šifriranje. Uporabnik lahko izbere dostop do nekaterih funkcij iz zaklenjene naprave. Lahko se na primer povežete s Siri, ne da bi morali vnesti geslo, si ogledati nedavna sporočila ali uporabiti možnost »Odgovori na sporočilo«. Spodaj lahko nastavite zaklepanje gesla, tako da bo sistem po 10 napačnih poskusih šifriranja izbrisal vse podatke iz naprave.

  Uporaba drugih šifriranih

  Če iz kakršnega koli razloga niste zadovoljni z geslom za kodo, lahko izkoristite nove funkcije, ki so na voljo v najnovejših različicah. To je Touch ID ali Face ID. Touch ID je čitalnik prstnih odtisov, ki se je pojavil v iPhone 5S leta 2013, kasneje pa se je začel aktivno uporabljati na vseh pametnih telefonih drugih proizvajalcev. Do leta 2018 so skoraj vse, vključno s proračunskimi napravami, dobile to možnost. Omogoča hiter dostop do uporabniških podatkov v telefonu.
  Face ID je možnost, ki je trenutno na voljo samo za iPhone X. Prvič je bila predstavljena 12. septembra 2017. To je skener, ki deluje s prostorsko obliko obraza osebe. Sprednja kamera bere obraz, nato omogoča dostop do podatkov ali zavrne.

  Sorodne publikacije