Kaj storiti, če VKsaver ne deluje: navodila korak za korakom

Prenos glasbe in videov iz VKontakte z VKsaver je zelo priročen. Brez dodatnih oken in zavihkov - preprosto kliknite gumb s sličico zraven vnosa. Ampak včasih iz neznanega razloga nenadoma izgine. Zakaj ne deluje VKsaver in kako popraviti situacijo?

Preverite različico razširitve in vaš brskalnik

Če je bil program prej deloval normalno, vendar se je na neki točki ustavil, verjetno uporabite zastarelo različico. To še posebej velja za navijače, ki onemogočajo samodejne posodobitve.


Delo VKsaverja je tesno povezano s kodno stranjo VKontakte. Če pride do sprememb na samem spletnem mestu (tudi če jih ne vidimo), program morda ne bo pravilno deloval. Če želite prenesti glasbo in video brez težav, morate v računalnik namestiti najnovejšo različico programa. Drug pogost razlog, zakaj VKsaver ne deluje, je zastarela različica samega brskalnika. Razlog je, da stari brskalnik morda ne prepozna določenih oznak in ukazov.

Spremenite nastavitve protivirusnega in požarnega zidu

Drug pogost razlog, zakaj VKsaver ne deluje. Sodobni programi za zaščito sistema pred virusi se včasih obnašajo zelo agresivno in zaznavajo vtičnik za prenos glasbe iz VKontakte kot potencialno grožnjo z blokiranjem njegovega dela. Požarnega zidu sploh ni treba popolnoma izklopiti, saj preprosto zapustite sistem brez zaščite. Namesto tega je najbolje, da dodate izjeme za VKsaver, tako da ročno dovolite, da tečejo inuporabo vseh komponent. To storite tako, da na nadzorni plošči poiščete požarni zid Windows in odprete zavihek "Dovoljenje". Zanima nas "Dovoli drug program". Poiščite in pustite VKsaver uporabljati vtičnik v računalniku.


Včasih morate spremeniti tudi nastavitve protivirusnega programa.

Onemogoči druge razširitve

Ker je ta aplikacija vgrajena v brskalnik, je lahko v navzkrižju z drugimi nameščenimi dodatki, zaradi česar VKsaver ne deluje. Kaj storiti? Najprej morate natančno določiti, kaj razširitev brskalnika ovira normalno delo programa. Odprite seznam dodatkov v meniju brskalnika ali s pritiskom na Ctrl + Shift + E. Izklopite vse razširitve, znova zaženite brskalnik in preverite, ali deluje VKsaver. Če je tako, začnite dodajati dodatke enega po enega, dokler ne najdete tistega, ki povzroča težavo. Obstajata dve možnosti: ali odstranite razširitev težave ali uporabite nadomestno aplikacijo za prenos glasbe namesto VKsaver (odvisno od tega, kaj potrebujete več). Navzkrižja se pogosto pojavljajo zaradi blokatorjev oglasov, kot je AdBlock.

Preverite sistem za viruse

Če program VKsaver ni zagnan, je vzrok lahko okužba. Večina sodobnih virusov vpliva na delo brskalnikov, saj so namenjeni prikazovanju oglasov ali zbiranju in prenosu informacij o uporabnikih. To običajno vpliva na delovanje vseh programov in razširitev.
Če se želite znebiti zlonamerne programske opreme, morate dokončati celoten pregledtrdi disk in odstranite vse okužene datoteke. Tukaj je nekaj trikov, ki vam bodo pomagali, da bo zdravljenje učinkovitejše:
 • Le pajkanje v "varnem načinu" (s podporo za omrežne povezave). Za prijavo v računalnik morate znova zagnati računalnik in na samem začetku klikniti F8. Tako bo antivirus lahko natančneje preveril vse datoteke.
 • Za iskanje virusov uporabite 2 programa: standard (Avast, Kaspersky Anti-Virus, ESET NOD32) in poseben protivirusni skener (Dr.Web, McAfee, SpyHunter itd.).
 • Pred čiščenjem obvezno posodobite program tako, da prenesete ustrezne baze podatkov.
 • Na splošno je treba čiščenje izvajati redno - vsaj enkrat mesečno. Tudi "šibki" virusi znatno upočasnijo vaš računalnik in ovirajo normalno delo številnih programov.

  Prepričajte se, da je VKsaver pravilno nameščen

  Čeprav je na prvi pogled celo otrok obvladljiv, ni tako enostavno. Toda v praksi se pogosto pojavijo situacije, ko VKsaver ne deluje preprosto zato, ker je uporabnik napačno namestil program. Kaj morate vedeti?
 • Prvič, namestitveni program lahko prenesete samo na uradni strani vksaver.com. Zaradi priljubljenosti programa se v omrežju pogosto pojavljajo spremembe zlonamerne kode. Poleg tega boste prepričani, da uporabljate najnovejšo različico vtičnika.
 • Drugič, da bi vse delovalo pravilno, morajo biti vsi brskalniki zaprti, preden se začne namestitev.
 • Tretjič, preverite, ali ste prijavljeni z računomSkrbnik računalnika in lahko pluginu da vsa potrebna dovoljenja in dostopa.
 • Pred prenosom namestitvenega programa odstranite prejšnjo nerazvito različico VKsaverja, tako da namestite in odstranite programe Windows.

  Drugi razlogi

  Treba je razumeti, da gre za neformalno podaljšanje (poleg tega "VKontakte" ne spodbuja zlasti uporabe takih programov). Zato ni presenetljivo, da je med njegovim delom veliko napak. Kaj še lahko povzroči težave z VKsaver?
 • Windows 8. Vtičnik za to različico operacijskega sistema ne deluje preveč pogosto. Iz neznanega razloga je VKsaver slabo optimiziran za delo na osem, kar lahko privede do različnih napak in težav v programu. Program najbolje deluje pri starejših operacijskih sistemih - Windows XP, Vista in 7.
 • Browser. Kljub dejstvu, da bi ideja o vtičniku delovala v kateremkoli brskalniku, je v praksi aplikacija stabilna le v Google Chrome in Opera. V drugih brskalnikih, Mozilla Firefox in zlasti Internet Explorer, se pogosto zgodi, da VKsaver ne deluje. Kaj storiti? Poskusite namestiti drug brskalnik, po možnosti na podlagi Chromiuma.
 • Sistemske nastavitve niso uspele. Delo vsakega programa v sistemu Windows ustreza številnim datotekam. Da bi aplikacija prenehala delovati, je prišlo do ene napake. Najboljša rešitev v tem primeru je, da zaženete obnovitev sistema in vrnete nastavitve, s katerimi je VKsaver deloval normalno.
 • Kaj storiti, če nič ne pomaga? V tem primeru lahko svetujete le eno stvar - poiščite in namestite alternativni program za prenos glasbe in videovVKontakte.

  Sorodne publikacije