Avto Mazda CX-7 - pregledi lastnikov, specifikacij in značilnosti

СХ-7 - to je povprečna velikost crossover japonskega koncerna "Mazda". Avtomobil je bil prvič predstavljen leta 2006 na avtomobilskem salonu v Los Angelesu. Avto je osredotočen na svetovni trg. Ta model je priljubljen ne samo v ZDA, ampak tudi v Rusiji. Crossover je bil narejen iz predprostora ali razporeda štirikolesnega pogona. Serijska izdaja modela je trajala do leta 2012. Toda avto je še vedno v povpraševanju na "sekundarni". Kaj je Mazda CX-7 crossover? Lastnik povratne informacije, poraba goriva, specifikacije in več, glejte naš članek.

Oblika

Videz avtomobila je zelo podoben Mazdi v tretji in šesti seriji, razen visokega karoserije in visokega odmika. V tej obliki je bil avto izdan do leta 2010.
Potem je bil model preoblikovan. Kot je zapisal lastnik, je bila "Mazda CX-7" bolj agresivna. Avto je kupil mišične loke in olajšavo. Optika se je spremenila. Žarometi in meglenke so postali objektivi. Spremenjen je bil tudi odbijač, ki je postal bolj podolgovat in je prejel stranske dovode zraka. Podvozje dodaja kromirane elemente. Toda ostaja nespremenjen nizek koeficient aerodinamičnega upora. Zahvaljujoč velikemu naklonu vetrobranskega stekla (66 stopinj) je ta parameter 034 CX.
Kaj še pravijo o pregledih SUV "Mazda CX-7"? Med pozitivnimi trenutki ugotavljajo stabilnost telesa proti koroziji. Stroj ni gnil in finVzdržuje cestne reagente. Navzven avtomobil izhaja že iz potoka - crossover ima svetlo in dinamično silhueto. Med pomanjkljivostmi je tudi drago popravilo telesa v primeru nesreče. Obstaja veliko oblik in linij, ki jih je težko postaviti v praznino.

Mere, zračnost

Ta križanka je ena največjih v svojem razredu. Torej, dolžina SUV je 468 metrov, širina - 187 višin - 165 metrov. Zelo velika in zračna razdalja pri Mazdi SH-7. Lastnikova povratna informacija pravi, da je 21-centimetrski cestni pas dovolj za vožnjo po zasneženih cestah in terenskih poteh. Ta avto je težko posaditi na "trebuh". Odbijači spredaj in zadaj so visoki in imajo minimalno trenje.

Avto salon

Premakni se znotraj SUV "Mazda CX-7". Mnenja lastnikov kažejo na udobno pristanek v SUV. Notranjost je izdelana v korporativnem slogu Mazde - kompakten tri-kraki volan, srebrni vložki in kotne oblike plošče. Na osrednji konzoli so trije zračni kanali, klimatska naprava in radio kasetofon. Dinamika - od podjetja "Bows". Lastnikova povratna informacija pravi, da govorci predvajajo glasbo na dostojni ravni. Sedeži imajo dobro ledveno in bočno podporo. Med naslanjači se nahaja naslanjač. To je tako široko, da voznik in sovoznik ne naletita na komolce. Tudi skladišča nad glavo so dovolj.
Instrumentna plošča izgleda čudovito - vsaka lestvica je "potopljena" v njenem vodnjaku. Ne glede na položaj volana so vsi dokazi zelo berljivi - o tempričevanja kažejo. Mimogrede, stolpec se lahko prilagodi tako na odhodu kot na nagibnem kotu. Sedeži so opremljeni z električnim krmiljenjem in ogrevanjem. Med slabostmi crossover "Mazda CX-7" 2,5 pregledi kažejo na slabo vidljivost. To je posledica tega, da je telo stojala predaleč. To je zelo široko - obstaja veliko "mrtvih" con. Ogledala v avtu so majhna. Tudi kamera za nazaj ne rešuje. Pozimi se hitro onesnaži in se vrne, da je praktično slepa. Da, in monitor s parktronicom ni zelo uspešen. Kljub velikim dimenzijam karoserije lahko zadnja vrsta v celoti sprejme le dve osebi. Prtljažni prostor je namenjen za 455 litrov.
Med slabostmi Mazde SH-7 so ocene preveč nakladalne višine in ozke luknje. Vendar pa se lahko prtljažnik poveča z zadnjimi sedeži.

Specifikacije

Mazda CX-7 se je na našem trgu prodajala v dveh različicah. To je turbo polnjenje in atmosferski motor (oba goriva). Začnimo z bazo. To je 25-litrski ICE z dvema odmičnima gredi in sistemom za menjavo faz za GGM. Največja moč te enote je 163 sil. Navor je 205 Nm. Ampak, kot je navedeno v pregledih, "Mazda CX-7" 2,5 litra nima sprejemljivo vlečno silo in dinamiko pospeševanja. Avto je opremljen s starim gidrotransformatornoy AKPP, ki je počasi preklapljanje orodja. Zaradi tega pospešek na sto traja vsaj 105 sekund. V mestnem toku se lahko navadite nanj. Vendar, ko vozite po poti, ki jo potrebujetevnaprej predvidite prehitevanje. Stroj je zelo težak in ta moč ji očitno ni dovolj. Poleg tega obstajajo "zvonci" z avtomatskim menjalnikom. Ko je pedal za plin pritisnjen v tla, škatla takoj ponastavi prenos, vendar se hitrost pokliče šele po eni ali dveh sekundah.
Bodite pozorni: ne zamenjajte z "viharjem" z udarci, ko preklapljate načine samodejnega menjalnika. V slednjem primeru so možne okvare z vodnim transformatorjem - to se ugotavlja s pregledi. Bolje je zavrniti nakup takšnega avtomobila. Med drugimi slabostmi je treba poudariti visoko porabo goriva pri Mazdi SH-7. Mnenja pravijo, da podatkovni stroj za potni list nikoli ne ustreza (kot da bi se občasno vozil z motorjem). Za sto kilometrov ceste v mestu avto porabi 14 litrov. V zimskem času se ta številka poveča za dodatnih deset odstotkov.

Turbomotor

V dragih enotah je bila vgrajena enota s 238 KM s turbopolnilnikom. Kaj je treba omeniti, je bil njegov obseg manjši, ker je osnova - 23 litrov. Ta enota je bila opremljena s šeststopenjskim avtomatskim menjalnikom. Kot kažejo ocene, je bila "Mazda CX-7" 2.3 precej bolj dinamična kot prejšnja različica. Pospešek do sto traja le 85 sekund. To ni presenetljivo, saj je vrtilni moment turbo motorja - kar 350 Nm. Med težavami povratne informacije so prisotnost elektronskega omejevalnika hitrosti. Zaradi tega maksimalna hitrost z motorjem s turbopolnilnikom ne presega 180 kilometrov na uro. Toda ta problem je rešen. S spremembo največje hitrosti se poveča na 200 kilometroveno uro
Ampak še vedno glavni minus crossover "Mazda CX-7" - strošek. Lastnikova povratna informacija pravi, da ima avto velik "apetit". Pri 100 kilometrih poti ta turbomotor porabi približno 20 litrov bencina. Kakovost goriva bi morala biti visoka, saj je motor opremljen s kompresorjem. Na cesti, avtomobil porabi veliko - od 15 litrov do 95 th. Pri dolgih potovanjih ta avto ni primeren, sicer boste v stečaju zaradi nakupa plina, kot je navedeno v pregledih. Na krajših razdaljah ta številka ni tako občutljiva.

Podvozje

Japonci so vzeli vzmetenje iz kombija "Mazda MPV". Od zadaj je reciklirano ohišje iz "treh". To na koncu daje avtomobilu odlično vodljivost. Visoka okretnost je glavna kobilica tega avtomobila. Mazda je absolutni vodja v primerjavi z Toyotou Prado in Volkswagen Touareg. Vendar pa je vzmet jame trd, kar dokazujejo pregledi. Na zunanji cesti se samodejno poveže celoten pogon.

O stroških

Ker je bila serijska proizvodnja avtomobilov v letu 2012 ukinjena, je mogoče na takem sekundarnem trgu najti le takšen prehod. Stroške Mazde lahko primerjamo z Audijem Q7 istega leta. Začetna cena za te avtomobile se začne pri osmih sto tisoč rubljih. Različica "Sport" s turbo motorjem je na voljo po ceni od enega milijona in pol.

Pravila nakupa

Pri nakupu morate biti previdni - turbina lahko doda olje. Tudi pred operacijo je priporočljivo opraviti računalniško diagnostiko. Hkrati lahko v blokih vidite prvotno kilometrino(brezvestni prodajalci ga lahko zavrtijo na plošči, vendar ostane v spominu na EBU). Telo je treba pregledati na temo ne-tovarniških šivov. Če so prisotni (na primer pod gumijastimi tesnili na stojalih), potem je vozilo utrpelo resen bočni učinek. Težko je najti celotno "Mazdo" takih let sprostitve. Toda "rezanje" je treba takoj izključiti, tudi če je cena dovolj "okusna". Bilo je veliko primerov, ko so ti crossoverji spremenili tablice z VIN številkami, zaradi česar je vozilo nemogoče registrirati.
V zvezi s popolnimi kompleti priporočamo nakup najrevnejših. In to ni zato, ker je najcenejši (celo nasprotno - obstajajo različice, ki so dražje od "maksimalne"). Z njim bo manj problemov z elektriko. Mimogrede, osnovna oprema "Turing" je že imela dobro raven opreme. Obstaja:
 • Osrednji grad.
 • Prednje zračne blazine.
 • Električna okna, ogledala.
 • Ogrevani sedeži na prednji vrsti.
 • Potovalni računalnik.
 • Klimatska naprava.
 • Enostavno tovarniško barvanje.
 • Teža pomožnih sistemov (ABS, krmiljenje tira in tako naprej).
 • Zaključek

  Tako smo ugotovili, kaj predstavlja japonski crossover Mazda CX-7. Naj kupim ta avto? Na to vprašanje ni enega samega odgovora. Stroj je dobro upravljan, ima privlačen dizajn, udobno notranjost, lahko je opremljen z zmogljivim motorjem. Ampak za vse to mora plačati visoko porabo goriva. V primeru popravila (to ni pomembno, ta vzmetenje ali agregatni del), lahko cenosamo plazil ven Zelo težko in drago je ohraniti desetletno crossover v dobrem stanju. Zato, kot poceni avto za vsak dan, ki "Mazda" ni primerna.

  Sorodne publikacije