Kaj pomeni "snemanje": neologizem

V dobi razvoja interneta se je v ruskem jeziku pojavilo veliko neologizmov - nove besede, morda celo iz drugih jezikov. Na primer: bloger (blogger), tekstopisec (oseba, ki piše poslovna besedila), hashtag (poseben znak za socialna omrežja), račun (račun) Seveda vsak od teh in podobnih neologizmov zasluži osebno pozornost. V tem članku se pogovorimo o besedi "račun". Kaj pomeni "račun"?

Kaj je "račun"?

Izraz "račun" smo prej opredelili kot "račun". Res ni jasno. S preprostimi besedami je račun nekaj podobnega osebnemu dokumentu, vendar na internetu. Imate lahko račun v družabni mreži - vašo osebno stran, kjer nihče razen vas nima dostopa, samo če ne dovolite sami sebi in če se prevaranti ne razbijejo.


Lahko imate račun za vročanje e-pošte. Račun na spletnem mestu za oglase ali na spletnem mestu za zmenke ali na spletni strani za svobodne poklice - kjerkoli. Pomembna opomba: "račun" je povsem internetni koncept. Zato je vaš račun v naslednjem hotelu ali najbližji trgovini ni in ne more biti. Toda "VKontakte", "sošolci" ali "Myl.ru" - to je enostavno.

Od kod izvira?

Razstavljeno s tem, kar pomeni račun. Zdaj, vprašanja iz otroštva: od kod odhajaš, ne otrok in računov. Ko se prijavite na nekatera spletna mesta, se lahko prikaže izraz »Ustvari račun«. Kaj pomeni "ustvariti račun" je enostavno razumeti: to pomeni - preprostoprijavite na spletno stran in jo aktivirajte (potrdite dejstvo registracije na način, naveden na spletnem mestu).


Opozoriti je treba, da ima beseda "račun" veliko sinonimov. Še posebej, internet pogosto pravi "moj profil", "moja stran" ali celo "moj potni list" - vse to je še vedno račun. Za aktivacijo računa običajno uporabite:
 • E-pošta. Prihaja pismo, ki vsebuje povezavo ali aktivacijsko kodo. Morate klikniti na povezavo ali kopirati kodo in jo prilepiti v določen del spletnega mesta.
 • Sporočilo SMS. Navedena številka vsebuje SMS sporočilo s kodo, ki ga morate vnesti v razdelek, ki je določen na spletnem mestu.
 • Telefonski klic. Robot pokliče vašo številko, ki govori v kodi. Kaj storiti s kodo, že veste.
 • Kaj je "prijavljen v vaš račun"? Ko se registrirate in aktivirate, se lahko prijavite v svoj račun. To pomeni, da lahko spletno mesto zdaj uporabljate v polni meri, saj številna spletna mesta nekoga omejujejo na neregistrirane uporabnike.

  Kako ga uporabljati

  Kaj pomeni "vaš račun" pomeni, da ste že razumeli: to je vaš profil je vaša osebna stran na katerem koli spletnem mestu na internetu. Računi so na voljo tudi drugim uporabnikom. Veliko jih je, zato je mesto življenje in razvoj. Račun predpostavlja uporabo vseh vaših osebnih podatkov, vendar v razumnih mejah: ime ali priimek, ki ste ga vnesli na stran, datum rojstva, fotografijo itd. Socialne mreže omogočajo komunikacijo s prijatelji, programi,branje javnosti, objavljanje fotografij in še veliko več. Informacijska spletna mesta, ki ponujajo ustvarjanje računa, ne bodo samo prebrala člankov, temveč jim bodo pustila komentarje in jih podala. Snemanje po e-pošti omogoča prejemanje in pošiljanje e-pošte. V primeru Googlovega računa obstajajo širše možnosti: sledenje statistiki obiskov spletnega mesta, ko je na voljo, in povezovanje z njim z ustreznim Googlovim orodjem, z uporabo internetne različice zbirke Microsoft Office, shranjevanjem podatkov na Google Drive in še več.

  Kako se odjaviti

  Za odjavo iz računa morate najti gumb "izhod". Na različnih lokacijah se nahaja na različnih mestih. Pogosto jo lahko najdete v meniju ali blizu ikone »vaš račun« (različice: »moj račun«, »moj profil«, »moj račun«, »vaš račun«, »vaš profil« itd.). Izhodni gumb lahko uredite tudi v obliki slike, ki nam je znana. Kliknite na ta gumb in izhod je dokončan. Če ste shranili svoje geslo in se prijavili v brskalnik, se boste naslednjič lažje prijavili.

  Kako izbrisati račun

  Obstajajo situacije, ko je treba račun deaktivirati. Kaj pomeni deaktivirati račun? To je brisanje računa. Različna spletna mesta imajo različne zahteve, za nekatere pa ni mogoče deaktivirati računa. Na primer, na "VKontakte" dovolj, da gredo na "Nastavitve" in izberite "izbrisati stran". To je socialna mrežaboste celo predlagali nekaj smešnih razlogov, zakaj se odločite za deaktiviranje strani, med katerimi lahko izberete eno ali napišete svoje in se postavite na oddaljeno stran, da jo lahko vidijo prijatelji. Prav tako lahko pustite komentarje. Stran bo nekaj časa na voljo, tako da jo lahko obnovite. Potem se za vedno izbriše skupaj z vsemi podatki.
  Račun je skoraj nemogoče izbrisati po e-pošti. Lahko pa odvzamete vse podatke in prenehate uporabljati ta poštni predal, ga spremenite v drugega ali pa se preprosto odjavite od e-poštnih storitev. V nekaterih primerih bodo morali pisati tehničnemu podpornemu osebju. Ne bojte se tega: morda celo, če na spletnem mestu ni nobenega gumba ali povezave, kot je "izbrisati račun", ga lahko uprava samodejno deaktivira.

  Zaključek

  Ugotovili smo ne samo, kaj pomeni snemanje, temveč tudi, kako ga pravilno uporabiti in kako ga deaktivirati v primeru nepotrebnega. Račun je potreben skoraj vsem, ki aktivno uporabljajo internet, vključno s socialnimi omrežji in e-pošto.

  Sorodne publikacije