Napaka ssl error rx record too long: vzrok

Po namestitvi potrdila SSL pri povezovanju s strežnikom prek brskalnika se lahko prikaže naslednje sporočilo o napaki: "Ni bilo mogoče vzpostaviti varne povezave. Napaka pri povezovanju z. SSL je prejel zapis, ki je presegel največjo dovoljeno dolžino. SSL_error_rx_record_too_long. "

Vzrok

Spletni strežnik pošilja nevarne podatke HTTP, v katerih se pričakujejo varni podatki HTTPS. To lahko preverite z "http: //ime-strežnika: 443" namesto "https: //ime-strežnika". Pravilno spletno usmerjanje je zelo pomembno.SSL_error_rx_record_too_long: nastavitve dovoljenj

Preverite konfiguracijo strežnika in se prepričajte, da je SSL pravilno konfiguriran. To se najpogosteje zgodi pri uporabi Apache Tomcat kot spletnega strežnika, čeprav se to lahko zgodi tudi pri drugih vrstah strežnikov.
Vprašanja, ki jih je treba upoštevati pri reševanju te napake v Apache Tomcat-ju:
 • V Apache-u se prepričajte, da direktiva Poslušanje ustreza številki vrat v direktivi VirtualHost za varno spletno mesto in da so navodila za orodje Engine On (CertificateFile) prikazana v direktivi VirtualHost za splet. ali v konfiguracijski datoteki strežnika.
 • V Tomcat-u se prepričajte, da je konektor server.xml konfiguriran za uporabo SSL-ja (mora obstajati vezje = "https" secure = "true", kot tudi operaterji keystoreFile in keystorePass) in številka vrat, določena v Pričakujejo se priključki. Če uporabljate privzeta vrata (8443), jih morate podati kot del URL-ja ali ga preusmeriti na strežnik. Tomcat lahko gre tudi v nevarni način zapriključek, kjer je poškodovan shramba ključev Poskusite ustvariti novo skladišče ključev in zamenjajte potrdilo. • Napaka ssl error rx record too long. Različne možnosti

  Ogledate si lahko tudi ssl_error_rx_record_too_long v brskalniku, ko obiščete spletno mesto prek protokola HTTPS. To se zmanjša na napako izvajanja na strežniku. Če želite odpraviti to težavo, morate kot pogoj skrbno preučiti naslednje možnosti:
 • Vrata 443 morajo biti odprta in dostopna na spletnem strežniku.
 • Firefox 3 lahko prikaže to napako, če uporablja pristanišče, ki ni 443.
 • Apache 2.x mora biti konfiguriran za uporabo vrat 443.
 • Vsako mesto, ki uporablja SSL , mora imeti svoj IP naslov ali uporabljati SNI.
 • Sporočilo ssl_error_rx_record_too_long se lahko pojavi, če uporabljate strežnik proxy, ki je nepravilno konfiguriran.

  Sorodne publikacije