Hkey Local Machine - Kako do? Hkey lokalni stroj na Windows, kjer se nahaja?

Pogosto lahko vidite situacijo, ko pri namestitvi nekaterih programov ali za povečanje hitrosti operacijskega sistema Windows je treba posegati v delo tako imenovanega registra sistema, vendar ne s spremembo nastavitev in z urejanjem HKEY_LOCAL_MACHINE. Še naprej bomo upoštevali, kako priti na "Windsor 8" v tej veji ali v katerem koli drugem sistemu. Takoj bomo uredili: urejanje parametrov je potrebno le z jasnim razumevanjem, da lahko povzroči nepopravljivo škodo celotnemu operacijskemu sistemu.


Kaj je register?

Na splošno, ob upoštevanju vprašanja, kako se prijaviti v sistem HKEY_LOCAL_MACHINE) ali druge enote, je treba omeniti, da je register registra Windows posebna registracijska tabela za vse nameščene komponente in nastavitve.
Shrani podatke ne samo o lastnih sistemskih orodjih, ampak tudi o vseh gonilnikih naprav za aplikacije po meri. Grobo rečeno, noben program ne more delovati, če ni registriran, pa tudi sistemske storitve same. Podobno ni mogoče odpreti nobene datoteke, informacije o tem, kateri register ni vnesen.

Zakaj potrebujem register Windows?

Problem pri vnosu podružnice registra HKEY_LOCAL_MACHINE je preprost. Celoten proces lahko postavimo v eno vrstico. Ampak, da bi bilo razumevanje bolj popolno, se pogovorimo, zakaj je vse to potrebno.
Grobo rečeno, vsi programi ali podatki (kakršne koli informacije),predstavljeni v obliki datotek, na nek način bi jih moral prepoznati sam operacijski sistem, da ne omenjamo, da bi morale vse "železne" naprave pravilno uporabljati z gonilniki, ki so bili nameščeni zanje. Kako jih lahko OS identificira? Primarni sistem BIOS deluje samo na samem začetku zagona računalnika, operacijski sistem se zažene šele po tem.


In podatki za prenos so vzeti iz sistemskega registra. Mimogrede, če ste posvečali pozornost procesom obnovitve sistema Windows, najprej obnovite register iz vnaprej izdelane varnostne kopije. V tem primeru naj ne bi vplivale na datoteke. To je razumljivo, prioriteta obnovitve je določena za zmogljivost programske opreme, ki je bila v času nekaterih nepredvidenih napak morda že izbrisana. In tako - brez težav! Zaradi obnovitve sistemskega registra lahko obnovite tudi tiste programe, ki trenutno niso v sistemu. Opomba: aplikacijske datoteke niso fizično izbrisane s trdega diska, temveč se preimenujejo, prvi znak pa je zamenjan z neprebranimi (običajno $ ali ~ $) v imenih. Na ta način je enostavno prepoznati vse datoteke, označene s takšnimi atributi, da znova zaženete kateri koli program. Mimogrede, mimogrede, in praktično vsi znani pripomočki trenutno delujejo, kar omogoča obnovitev izgubljenih podatkov na vseh vrstah medijev, vključno ne le s trdimi diski, ampak tudi z bliskovnimi napravami, zunanjimi trdi diski USB ali celo s pomnilniškimi karticami. Jaz semnajbolj priljubljenih standardov.

Kateri podatki so shranjeni v podružnici HKLM?

Vendar pa se vrnimo k sami veji registra. Še enkrat, preden se odločite, kako se prijaviti v Windows 8.1 na HKEY_LOCAL_MACHINE, se morate zavedati, kateri podatki so shranjeni tukaj. V bistvu se nanašajo na sistemske nastavitve, s parametri, ki morajo biti zelo previdni pri urejanju.
Odvisno od različice operacijskega sistema, so lahko odseki različni. Toda glavne točke so SOFTWARE in HARDWARE in SYSTEM. Kot je jasno, ustrezajo programski opremi, "železu" in sistemskemu delu. Z drugimi besedami, prvi del vsebuje informacije o nameščenih programih, drugi pa je odgovoren za gonilnike in strojno opremo, tretji pa za sam operacijski sistem.

Kako do HKEY_LOCAL_MACHINE na "Winds 7" ali katerem koli drugem sistemu na najhitrejši način?

Zdaj neposredno do vhoda. Vprašanje, kako se prijaviti v HKEY_LOCAL_MACHINE, v katerem koli od zdaj znanih Windows-sistemov, je rešeno preprosto.
V tem primeru govorimo o uporabi Run Console in Run Console, ki predpisuje standardni ukaz regedit, ki ustreza izvedljivi datoteki EXE. Ko se prijavite, preprosto razširite vejo v drevesu imenikov na levi.

Kot na vetru 7, pojdite v HKEY_LOCAL_MACHINE iz Explorerja

. Vendar zgornja metoda ni edina. Podobno je preprost način za prijavo v HKEY_LOCAL_MACHINE mogoče rešiti z ročnim zagonom programske datoteke.
Imenuje se regedit.exe in se nahaja v mapi System32. V tem primeruTudi zagon ni potreben kot skrbnik, ker bo sistem še vedno zahteval potrditev pravic za posredovanje. Druga stvar je, ko morate združiti z zagonom datoteke REG. In tukaj je potreben pravi administrator, ker sistem ne bo naredil sprememb v registru.

Urejanje registra

Z urejanjem, kot je že bilo omenjeno, morate biti zelo previdni. Cena vprašanje - uspešnost celotnega sistema. Ta težava je posledica dejstva, da za razliko od drugih programov in nastavitev sistema Windows, ki uporabniku omogočajo shranjevanje sprememb v urejevalniku registra, v registru ni mogoče najti ničesar podobnega (če je nekaj popravljeno, tudi če je urejevalnik zaprt) spremembe bodo začele veljati samodejno). Torej, preprosto s spremembo enega ključa, lahko celoten sistem povlečete v polno barvo. Bolje je, da se ta podružnica ne dotika brez posebnih potreb.

Defragmentacija in čiščenje nepotrebnih podatkov

Torej, kako dostopati do HKEY_LOCAL_MACHINE, bolj ali manj razumljiv. Tudi težave z urejanjem ne bi smele biti problem. Zdaj nekaj besed o defragmentiranju registra. Mnogi ljudje, milo rečeno, podcenjujejo ta problem. In zaman, kajti ravno zaradi logičnega sklepanja v registru sistemskih težav lahko nalagalni sistem postane precej dolg. Kot je že jasno, to je podobno trdega diska, vendar razlika ni samo v naročanju shranjenih v njem zapisov in ključev, ampak tudi odstranitev nepotrebnih. Kaj je smisel? Ob zagonu operacijski sistem skenira register, in več ključev je v njem, več časa trajaje naložen. Sklep se sklicuje: register je treba občasno očistiti. Ampak kako to storiti?
Najlažji način je, da uporabite posebne optimizatorje programske opreme, ki vam omogočajo samodejno čiščenje in defragmentiranje uporabnikov brez večjega sodelovanja uporabnikov. Med najbolj priljubljenimi orodji so CCleaner, Advanced SystemCare, Glary Utilities in mnogi drugi. V paketu njihovih orodij obstaja kar nekaj modulov za vse priložnosti, vključno z akcijami s sistemskim registrom. Lahko pa uporabite in ozko usmerjene pripomočke, namesto programov za kompleksno nego sistema. Prav tako trpijo zaradi presežka. Če pa razumete, je bolje uporabiti integrirano oskrbo, saj programi, ki so vključeni v programe, zagotavljajo dodatno čiščenje in pospeševanje.

Ali moram sam spremeniti ključe?

Končno sem skoraj prosil za odgovor na najpomembnejše vprašanje o tem, kako smotrno in nevarno je bilo spremeniti vrednosti registrskih ključev. Medalja ima dve strani. Zdi se, da ni zaželeno spreminjati teh parametrov, po drugi strani pa nekaterih nastavitev sistemskih komponent ni mogoče omogočiti ali onemogočiti brez vmešavanja v register, zlasti zgoraj omenjenega odseka konfiguracije. Če želite preprosto optimizacijo zagona operacijskega sistema, so brez dvoma najbolj primerni optimizacijski programi. Če pa morate omogočiti določene storitve ali aktivirati nekatere komponente sistema, brez motenj pri uporabi načina ročnega nastavljanja ne morete storiti. In tako moraš biti ekstremenBodite previdni, da ne boste povzročili škode na sistemu, da bo prenehala delovati in da ne bo niti pokazala znakov življenja. Po tem se lahko včasih celo popolnoma ponovno namesti. V vsakem primeru je treba pristopiti k vprašanjem spreminjanja parametrov, kolikor je mogoče, premisliti, vendar brez razumevanja bistva dejanj, ki se izvajajo na določeni točki brez potrebe po sistemskem registru, je bolje, da se sploh ne vzpenjamo.

Sorodne publikacije