Svetilke Nikon SB 700: specifikacije

Nikonova bliskavica Dpeedlight SB-700, ki je bila napovedana septembra 2010, je bila še en dodatek k sistemu kreativne osvetlitve (CLS). Linija se je začela z uvedbo osnovnega modela SB-800 v letu 2003. Strojna oprema je najbolj vidna komponenta CLS, bliskavice pa imajo najvišjo vrednost. Čeprav se SB-700 imenuje nadomestni SB-600, prejšnji model Nikona ni bil odstranjen iz proizvodnje, kot je SB-900.

Združljivost

Nikonova bliskavica SB-700 utripa na štirih AA litijskih, alkalnih ali NiMH baterijah, vendar ogljik-cink ni priporočljiv. V celoti je združljiv s fotoaparati CLS, ki so vsi proizvajalci digitalnih zrcalnorefleksnih fotoaparatov (razen D100 in D1) in film F6. Morda omejeno delovanje modelov Coolpix E8400 E8800 P5000 P5000 in P7000. Če jih uporabljate z drugimi fotoaparati, številne funkcije ne bodo na voljo. Proizvajalec je določil maloprodajno ceno 330 $, za katero kupec dodatno prejme mehko torbico, stojalo, difuzijsko kupolo, filtre za žarnice in fluorescenčne sijalke ter navodila.

Nikon SB-700 je opremljen z vgrajenim odsevnikom in širokokotnim difuzorjem, ki se lahko vgradi ločeno ali skupaj.

Zgradba in oblikovanje

Nikon SB-700 ne ponuja nič novega v svoji obliki. Pravokotno telo naprave vključuje nagibno in obračalno glavo z bliskavico s kontrolnimi elementi in LCD zaslonom na hrbtni strani ter različne senzorje spredaj. Navzven je bliskavica podobna Vivitar 283, ki je bila izdana v sedemdesetih letih, čeprav je bila nekoliko bolj kompaktna. MaterialiPodobno, ker so bili prej uporabljeni plastični ali kompozitni materiali. Čeprav se glava Vivitar 283 ne vrača, je celotna postavitev ostala skoraj nespremenjena že 35 let. Vendar se skupna podobnost med starim in novim, s skrbnejšim upoštevanjem elementov nadzora, izgubi. Če je 283. model preprostost, potem ima Nikon SB-700 9 ločenih kontrol in LCD zaslon. Bliskavica je nekoliko drugačna od starejšega modela druge generacije SB-900. Izbirnik načina je zamenjal gumb, preklop svetlobnega vzorca pa je odpravil potrebo po klicanju te funkcije prek notranjega menija.

Značilnosti bliskavice za njihovo število ni mogoče določiti. Med bliskavicami SB-600700 in najstarejšimi 900 je SB-600 in 900 za 2 leti starejša od 700 let. Spremembe v krmilnih elementih SB-700 (in v manjši meri pri SB-900) so precej pomembne v primerjavi z modeli generacije 600-800 in več pomembno je, da so na bolje. Najprej mora biti stikalo za vklop in izklop Nikon SB-700 nastavljeno na oddaljeno in glavno enoto. Drugič, bliskavica je prejela izbirnik s posebnimi parametri, medtem ko je v modelu 800 imel gumb za izbiro načina. Kar se morda zdi kot zelo majhen dodatek, lahko zelo poenostavi življenje fotografa.

Funkcionalne značilnosti

Poleg vgrajene bele reflektorske kartice, širokokotne plošče in difuzijske kupole, bliskavica omogoča uporabo različnih dodatnih dodatkov. Ena od najbolj iskanih funkcij Nikona CLS je možnost upravljanja z več brezžičnimi bliskavicami. Nastavite lahko še dva kompleta in jih upravljate s fotoaparatom in SB-700 (3 kompleti v 900. modelu). SB-800 je moral držati gumb SELV dveh sekundah pojdite na zaslon menija, poiščite meni brezžičnega omrežja, pritisnite SEL, pomaknite se na Remote ali Master in ponovno pritisnite SEL, da izberete možnost. Ta postopek sem moral ponoviti za vsako bliskavico. V SB-700/900 je dovolj, da nastavite stikalo na oddaljeni ali glavni način. Če želite to narediti, kliknite gumb za zaklepanje v sredini, ki v majhnih velikostih, glede na povratne informacije uporabnikov, naredi ta postopek neprijeten. Izbirnik načina SB-700 je tudi bolj primeren kot SB-800, ki ga je treba pritisniti večkrat na želeno izbiro. Zgibna glava se zavrti za 360 °. Meni in operacije SB-700 so bolj intuitivne kot SB-800, uporabniški vmesnik pa je enostavnejši.
Zaščita pred pregrevanjem
Tako kot 900 model SB-700 je opremljen s funkcijo termičnega izklopa, ki sledi segrevanju zaradi delovanja bliskavice in upočasnjuje (in v skrajnih primerih izklopi) čas polnjenja, da se prepreči toplotno delovanje. poškodbe LCD ima ikono termometra, ki označuje stopnjo ogrevanja, in lahko služi kot opozorilo, da temperatura doseže kritične vrednosti, v praksi pa se pojavi po izklopu bliskavice. Po približno 5 minutah je naprava spet pripravljena za delovanje, vendar se je treba zavedati, da je programirana za blokiranje, da se ne poškoduje. Bolje je, da bliskavico prekinete, ne pa da jo razbijete in kupite novo.

Delo s kamero

Z uporabo filtrov za različne vrste svetilk bliskavica prepozna njihovo prisotnost in prenaša informacije v fotoaparat, ki nato ustrezno prilagodi ravnotežje.bela Nikon SB-700 podpira počasno sinhronizacijo, sinhronizacijo zadnje zavese, počasno sinhronizacijo nazaj, zmanjšanje učinka rdečih oči in počasno sinhronizacijo učinka rdečih oči, vendar jih fotoaparat nastavi, ne pa utripa.
Odstranitev učinka rdečih oči se opravi s številnimi predhodnimi izbruhi, ki zmanjšujejo učence. Živali lahko to pogledajo, tako da je v tem primeru najboljša rešitev preprosto snemanje s poznejšo obdelavo okvirja. Če je predmet bolj osredotočen na sodelovanje, SB-700 ponuja precej dober rezultat. Bliskavica omogoča hitro nastavitev standardne, centralizirane ali enakomerne porazdelitve svetlobe s stikalom za izbiro ozadja na zadnji strani in lahko deluje kot osvetlitev AF. Vgrajeno programsko opremo za bliskavico lahko nadgradite s fotoaparati D3 ali D300, vendar široka paleta Nikonovih DSLR-jev ne ponuja takšne priložnosti.

Kompenzacija osvetlitve

Če želite spremeniti kompenzacijo osvetlitve, pritisnite SEL, obrnite obroč, pritisnite "OK" in upajte, da bo motiv ostal. V SB-600 je bilo dovolj, da uporabite gumba "+" in "-". Idealna možnost bi bila drsnik, kot je SB-30.

Remote in Master

V tem načinu bliskavica deluje kot podrejena naprava. Nastavitev skupin in kanalov je preprosta: pritisnite SEL, dokler se ne prikaže Group (Skupina) ali Channel (Kanal), zavrtite disk in kliknite OK (V redu). Naprava lahko deluje kot SU-4, če izberete nastavitev MENU & gt; REMOTE & gt; SU-4. V načinu Master SB-700Upravlja delo drugih utripov. Nastaviti morate kanal in svetlost pogonskih naprav s pritiskom na SEL, da izberete različne nastavitve in zavrtite disk, da jih spremenite.

Filtri

Ko nastavljate filter, ga zazna in identificira z majhnimi kontakti. Na novejših fotoaparatih, kot je D7000, tudi v načinu samodejnega uravnavanja beline fotoaparat bere prisotnost šobe in samodejno izbere potrebne parametre. Filtri SZ-3FL in SZ-3TN so posebej zasnovani za SB-700. Niso primerni za druge modele. V opcijskem gelu SJ-4 se uporablja nosilec SZ-3. Če je predvidena uporaba tega filtra, lahko v meniju bliskavice določite, katera barva je trenutno izbrana.

Lučka za pripravljenost

Če indikator pripravljenosti utripa 3 sekunde po fotografiranju, pomeni, da se je bliskavica sprožila pri polni moči in morda ne bo dovolj napolnjena. V tem primeru se približajte, odprite zaslonko ali uporabite višji ISO.

Povečava

Za razliko od objektiva, ko je bliskavica "povečana", spremeni svoj reflektor le rahlo ali manj razpršeno ali koncentrira svetlobo. Kljub dejstvu, da je Nikon namenjen različnim trženjskim trikom (in programira strojno-programsko opremo, ki bo uporabniku še bolj zmedla), SB-700 deluje popolnoma enako kot kateri koli drug model z motoriziranim zoomom iz leta 1986. Žalostno je, da je Nikon na tej funkciji zapravil stikalo na desni, namesto da bi ga uporabil, na primer, da bi nadomestilIzpostavljenost, kot v SB-30.

Učinkovitost

S svetlobno občutljivostjo ISO 100 je delovna razdalja bliskavice Nikon SB-700 28 m, kar je nekoliko manj od 30 m 600. modela. "Nekoliko manj močan" je ponavljajoči se motiv za drugo generacijo modela CLS - SB-800 presega SB-900 od 38 m do 34 m. Navodilo za Nikonsko bliskavico SB-700 označuje trajanje polnega polnjenja 25 za alkalne in NiMH baterije in za litij - 35 c. Ko ta čas doseže 10 c, je treba baterije zamenjati ali ponovno napolniti. Z uporabo Sanyo Eneloop AA po 75 posnetkih SB-700, D3 posname 9 sličic pri 9 sličic na sekundo za vsakogar, 10. brez, in naslednji utripa še enkrat. Vsaka operacija je dobro izpostavljena, 9 pa do 1/4-sekundnega polnjenja, kar ni tako slabo. Trajanje baterije je 330 slik za litijeve baterije, 260 za nikelj-metal hidrid z zmogljivostjo 2600 mAh in 160 za alkalne baterije.

Zaključek

Nikonova bliskavica SB-700 je svetlobna komponenta, ki je zamenjala SB-600. Uporabniški vmesnik je preprost, intuitiven, s hitrejšimi nastavitvami za možnosti fotografiranja, ki jih zahteva večina uporabnikov. Ponovno polnjenje poteka hitro - največ 25 sekund za večino napajalnikov, delni izpusti pa se izvedejo s hitrostjo 9 utripov na sekundo. Med slabostmi Nikonovega SB-700 pregleda je zmanjšanje delovne razdalje v primerjavi s SB-600, znatno povečanje stroškov in omejena podpora za filmske kamere. Naprava je popolnoma kompatibilna z večino zrcalnih komor japonskega proizvajalca in več Coolpixov, in popolnoma iz filmskih modelovPodprt je samo F6. Vendar pa se večletni uporabniki prve generacije bliskavic CLS (SB-800) strinjajo, da bodo plačali dodatne stroške. Uporabniku prijazen vmesnik je dovolj, da upraviči dodano vrednost.

Sorodne publikacije