Runtime Broker - Kaj je to in kako ga onemogočiti?

Vsi sistemski procesi, ki lahko delujejo na vašem računalniku, niso enako koristni in potrebni. Pogosto obstajajo situacije, ko zmogljivost računalnika nenadoma pade, in to je lahko posledica zrušitev v operacijskem sistemu, zaradi česar na videz neškodljivi procesi začnejo motiti normalno delo uporabnika. Uporabniki sistema Windows 10 se na primer pogosto pritožujejo nad pojavom procesa posrednika izvajanja. Kaj je to? V članku bomo analizirali to situacijo in se naučili vplivati ​​na procese na več načinov.

Kako preveriti potekajoče procese

Če želite uporabljati Windows 10 Task Manager, morate uporabiti kombinacijo tipk Ctrl + Alt + Delete. Ta kombinacija je primerna za "Windows" družine, ki delujejo in je standardna.
Upravitelj opravil je sistemski pripomoček, ki vam omogoča prikazovanje tekočih aplikacij in procesov v vašem operacijskem sistemu in sledenje porabi sredstev. Poleg tega lahko določi datoteko, ki je klicala ta postopek, in dokonča zadnji.

Katere procese ne bi smeli zaključiti?

Če nenadoma opazite nenavaden proces, katerega izvor je neznan, se ne mudi, da dokonča svoje delo, lahko vpliva na delovanje sistema kot celote. Prvič, prebiti ime procesa v iskalnikih, in nato odločitev. Za primer, razmislite o postopku izvajalnega posrednika - kaj je to?

Ali potrebujete ta postopek?

Postopek posrednika izvajanja v operacijskem sistemu Windows 10 je izvedljiva datoteka, ki služi za prikazSporočila v slogu metroja, kot tudi nekatere funkcije za zbiranje uporabnikov, ki so po drugi strani celo v tej različici operacijskega sistema Microsoft. Poleg tega nadzoruje varnostna vprašanja in zagone pri zagonu vseh aplikacij metroja. Kot lahko vidite, obstaja toliko odgovornosti, ki niso povezane z delovanjem sistema v Runtime Brokerju, kar verjetno ne bo vplivalo na njegovo pravilno delovanje. Dokončate lahko postopek urejanja podatkov registra. Za vstop v register morate:
  • Pritisnite kombinacijo tipk Win + R.
  • V oknu "Run" v vrstici "open" vnesite ukaz regedit.
  • Nato v [HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesTimeBroker] kliknite "Start" = dword: 00000003, da spremenite vrednost od 3 do 4.
  • Upoštevajte, da ima vrsta zagonskega postopka naslednje vrednosti: 2 - avtomatsko, 3 - ročno, 4 - onemogočeno. Po ponovnem zagonu računalnika vas ta proces ne bo več motil. Vendar pa bo njegova zaustavitev vplivala na delo metro aplikacij. V preostalem delu sistema delo ostaja nespremenjeno.

    Zaključek

    Zdaj ste spoznali Runtime Broker: kaj je to in kako ga izklopite. Spretnosti za urejanje registra bodo zelo koristne, vendar ne smete spreminjati svojih neznanih odsekov. Bodite previdni, da ne motite operacijskega sistema, če niste prepričani o svojih dejanjih.

    Sorodne publikacije