Digitalni fotoaparat Canon PowerShot A3300 IS: funkcije, navodila, pregledi

Canon PowerShot A3300 IS je zamenjal top model A3100 cenovno ugodnega fotoaparata PowerShot. Canonova kamera s 16-milimetrsko matriko, 5-kratnim optičnim zoomom in stabilizatorjem slike ter 3-palčnim zaslonom vsebuje tanko in svetlo telo štirih barv. Druge pomembnejše funkcije so HD video 720p, 32 načinov fotografiranja, vključno z inteligentno pametno samodejno in preprosto s tehnologijo za prepoznavanje scene, 6 ustvarjalnih filtrov, zaznavanje obrazov, samodejno odpravljanje učinka rdečih oči in grafični procesor DIGIC 4. cena, ki v času nastopa ni presegla 179 $, je bila na voljo v rdeči, rožnati, srebrni in modri barvi.


Ključne lastnosti

Tisti, ki potrebujejo majhno in udobno kamero v času aktivnega večernega in dnevnega počitka ali počitnic, bodo pripravili poceni Canon PowerShot A3300 IS. Značilnosti enostavnega digitalnega kompaktnega fotoaparata določajo 16MP senzor, skromen 5-kratni optični zoom s širokokotnim goriščnikom 28 mm, 3-palčni LCD zaslon in optični stabilizator slike. Spredaj je ponosno izstopajoča leča, nekoliko nad katero je rahlo izbruh bliskavice. Ta lokacija, glede na povratne informacije lastnika, lahko povzroči težave z rdečimi učenci. Optika pokriva goriščne razdalje od 28 do 140 mm v ekvivalentih 35 milimetrov. Serija vključuje modele A3100 in A3200, od katerih je prednost A3300ima veliko funkcionalnosti. Kakovost izdelave je enaka kot pri mlajših modelih in ima enako funkcionalnost. Zgornja plošča je nastavljen gumb, ki omogoča dostop do načinov fotografiranja, kot so Video, Standard, Auto in Software, ki bo vse naredil sam, vendar bo odprl več možnosti v sistemskem meniju.


Canon PowerShot A3300 IS: Navodila za izbiro načina delovanja

Če izberete ikono z dvema križiščema, lahko izberete funkcijski meni in izberete enega od šestih posebnih učinkov. Vsi so tukaj za zabavo in vključujejo učinke plakatov, izboljšano svetlost, kamero za igrače, sličico in črno-belo sliko. Ampak najboljši med njimi je "ribje oko". Utripa središče okvirja in premakne drugo sliko na robove, kar na sefiju dobro izgleda. Še ena značilnost je način nadzora na zaslonu, ki povzroči, da trije drsniki prilagodijo kontrast, nasičenost in barvno temperaturo. Obstajajo primeri, ko so glasni škripci in brenčanje, ki spremljajo posnetek, nezaželeni, na primer pri fotografiranju živali, v knjižnici ali v muzeju. V tem primeru je Canon zagotovil ločen način. Hkrati se nič ne bo spremenilo, samo kamera bo veliko tišja. Edini zvočni izhod v tem primeru je svetlobni klik na odprtju in zapiranju zaklopa.

Zadnja plošča

LCD zaslon z diagonalo 3 palcev se nahaja na zadnji strani na levi strani, gumbi pa so premaknjeni v desno. Seveda imajo vsi sodobni digitalni fotoaparati podoben dizajn, vendar Canon ni pustil prostora za ničnepotrebno Obstaja prostor, kjer lahko palec postavite s tremi zavihki neposredno nad gumb za predvajanje. Ne glede na to, kako se sliši, je kamero lepo obdržati in delati z njo.

Tipke za upravljanje

Na desni strani zaslona so gumbi, ki omogočajo dostop do glavnih kontrolnikov. Meni Menu je namenjen za klic glavnega menija, ki je obsežnejši od funkcionalnega. Omogoča spreminjanje osnovnih parametrov A3300, kot so točke izostritve, nastavitve povečave in bliskavice. V meniju sta dva zavihka z ikono fotoaparata za načine fotografiranja in tipka kladiva za spremembo datuma in časa, formatiranje pomnilniške kartice in izbiranje jezika. Za vsakodnevno snemanje v A3300 je meni osvetljene funkcije. Kliče se s pritiskom na gumb v sredini navigacijske vrstice. Meni vam omogoča spreminjanje standardnih nastavitev fotoaparata, kot je ISO, merilnik osvetlitve, nadaljevanje v način neprekinjenega fotografiranja in izbira velikosti datoteke. Po končanem postopku namestitve boste znova pritisnili gumb in shranili spremembe. Okoli funkcije je še štiri. Zgornji del omogoča dostop do nastavitev kompenzacije osvetlitve, ki povzročijo, da se zaslonka odpre ali zapre v dveh korakih, če je objekt presvetel ali temen. Z desno tipko miške kliknete nastavitve bliskavice, spodaj pa aktivirate časovni način. Izberete lahko zakasnitev 10 ali 2 sekund ali vnesete svoj časovni interval.

Pomnilniške kartice

Canon PowerShot A3300 IS je združljiv s katerokoli pomnilniško kartico MMC ali SD, ki je na voljo danes. Razlika med njimi je v temda na SD obstaja majhna gumb za zaklepanje zmogljivosti je veliko več. Podpira SDHC kartice do 32GB in SDXC s teoretično največjo zmogljivostjo 2TB (2048GB).

DIGIC

Ko se seznanijo z A3300, uporabniki morda ne poznajo terminologije, ki jo uporabljajo nekateri proizvajalci in ki opisuje njene značilnosti - kot sta procesor DIGIC in tehnologija iSAPS. Procesor je ustvaril Canon za digitalno slikanje. A3300 uporablja svojo četrto različico, ki se je pojavila leta 2008 in ima višje hitrosti, izboljšano tehnologijo za zmanjšanje šuma in možnost snemanja videa v polni visoki ločljivosti. Kamera ne doseže svoje ravni, zato je zmogljivost več kot dovolj. DIGIC je srce kamere. Ko uporabnik posname sliko, se informacije pred procesorjem shranijo na pomnilniško kartico. V tem času postane slika jasnejša, stisljivejša in potrebne barve zbledijo, da postane privlačnejša.

iSAPS

Danes ima vsaka kamera svoj sistem za prepoznavanje scene. Panasonic, na primer, ga imenuje Inteligentni samodejni, vendar vsi delajo enako. Sistem analizira sliko in izbere pravilen način fotografiranja za najboljšo fotografijo. Če je na primer oseba v okvirju, fotoaparat samodejno izbere nastavitve za portretno fotografijo, omogoči prepoznavanje obraza in, če je potrebno, pripravi izbruh. Delo sistema temelji na tisočih prizorih, shranjenih v pomnilniku naprave, zato je razumno inteligenten.

Zaključek

CanonPowerShot A3300 IS ponuja kakovostne preglede, ponuja kakovostne posnetke in zagotavlja odličen hrup s trenutnim dovoljenjem in majhnim senzorjem kamere. Prav tako vam omogoča, da domišljija fantazije, ki ponujajo takšne učinke, kot "miniaturni", "ribje oko" in "igrače fotoaparat". Canonovo kamero je enostavno uporabljati z enostavnim in lahko berljivim menijem ter intuitivnimi kontrolniki. Zasnova modela A3300 je dobra, čeprav po mnenju uporabnikov je način izbire pogona nekoliko neroden. Toda to ne poslabša kamere "Kenon". Cene za ta model so precej nizke in denar, ki je bil dan za to, ne bo zapravljen. Fotoaparat preseneča z nizkim nivojem hrupa pri nizkih in povprečnih ISO in hitrosti delovanja. Za tiste, ki iščejo ljubko kompaktno kamero za počitnice ali vikende, bo Canon PowerShot A3300 IS ena izmed možnosti, ki jih je treba upoštevati.

Sorodne publikacije