Pametni telefon Alcatel One Touch 5020D: opis, značilnosti, pregledi

Telefoni Alcatel so domačemu kupcu znani zelo dolgo. Vendar se je njihova priljubljenost v zadnjih letih hitro zmanjšala. Pripomočki te družbe so manj redki na policah trgovin. Vendar pa je v prodaji, nekateri modeli še vedno prihajajo, na primer, pametni telefon Alcatel One Touch 5020D. Ta naprava spada v kategorijo naprav ekonomskega razreda. Kaj točno lahko preseneča kupec? Kakšno strojno opremo je uporabil proizvajalec? Ali bo ta model lahko tekmoval z drugimi pametnimi telefoni v proračunskem segmentu?

Paket

Alcatel One Touch 5020D je v škatli z belo barvo. Narejen je iz nezadostnega gostega kartona. Okrašena je nevsiljivo, vendar privlačna. Na sprednji plošči je fotografija samega telefona. Imena modela in proizvajalca so prikazana zgoraj in spodaj. Na škatli je tudi kratek opis tehničnih značilnosti.

Zdaj poglejte v embalažo. V njej, proizvajalec, poleg telefona sam, zagotavlja kabel z microUSB priključek, polnilnik, stereo slušalke. Poleg tega obstaja certifikat, garancijski list in navodila za Alcatel One Touch 5020D. V kompletu ni drugih dodatkov. Poleg tega bo kupec moral kupiti eksterni nosilec, kot je microSD, pokrov in zaščitni film za zaslon. Ti elementi niso potrebni, vendar pa bodo pomagali odkriti potencial pametnega telefona, kot tudi preprečiti praske in žetone.

Oblikovanje

Opis Alcatel One Touch 5020Dzačeti morate s pregledom načrta. Zunanja zasnova primera lahko imenujemo tipična, kot za večino naprav v segmentu proračuna. Niti na sprednji niti na hrbtni strani ni opaznih elementov. Presenetljivo je, da proizvajalec ni posvetil veliko pozornosti zasnovi primera. Po mnenju uporabnikov lahko tudi med napravami v ekonomskem razredu najdete modele, ki so veliko lepši. Prva stvar, ki močno pokvari videz je poceni plastika. Vendar pa razvijalci prišel z ustrezno pozornost na montažo. Zadnja plošča ne škripi, se ne pritiska na upogib. Vse vrzeli so minimalne. V roki je naprava udobna. Višina ohišja doseže 1215 mm, širina je 64 mm. Debelina je precej velika - 118 mm Teža je tudi težko poimenovati majhna, enaka 136 p.

Oblika prednje plošče ni bila presenetljiva. Ima zaslon in nadzorno ploščo na dotik, sestavljeno iz treh gumbov. Na vrhu strani je logotip podjetja. Nad njim je prikazana luknja za zvočnik in leča kamere. Ime ravnila je prikazano na zadnjem pokrovu v sredini. V zgornjem delu leve strani proizvajalec najde luknjo prvotnega zvočnika. Ob njem je glavni modul kamere. To je malo za celotnim območjem zadnje plošče. To lahko povzroči, da se steklo stekla hitro opraska. Obstajajo informacije o ločljivosti kamere poleg njega. Gumb za vključitev so določili razvijalci na zgornjem koncu. Načeloma uporabniki nimajo nobenih pripomb k temu. Ob njem je priključek za zvok. Glasnost "QA" je nana desni strani telefona Alcatel One Touch 5020D. Uporabljajte jo udobno, brez težav. Priključek microUSB je na spodnjem koncu.
Za prodajo sta bili na voljo dve barvni možnosti. Oba klasika - črna in bela. Na žalost razvijalci niso upoštevali telesa svetlih barv, ki so tako prijetne za mlade.

Zaslon

Alcatel One Touch 5020D El Pop ima 4-palčni zaslon. Za poceni napravo je takšna diagonala povsem sprejemljiva. Pri izdelavi zaslona je proizvajalec uporabil tehnologijo TFT. Takšna matrika žal žal že dolgo ni pritegnila. Uporabniki morajo biti pripravljeni na dejstvo, da bodo informacije na ulici praktično nečitljive. Vidni koti, milo rečeno, so grozni. Tudi z najmanjšim naklonom se barva in kontrast bistveno razlikujeta. Ločljivost zaslona tudi ni mogoče pripisati koristim. Je le 800 x 480 px. Informacije, prikazane na zaslonu, niso jasne, tudi s hitrim pogledom lahko vidite sliko.

Fotoaparat

Alcatel One Touch 5020D je vsekakor prednost, glavna kamera. Temelji na modulu 5 Mp. Uporablja fotografije z največjo ločljivostjo 2592 x 1944 px. Če je potrebno, lahko uporabnik zmanjša HD kakovost. Proizvajalec ima možnost prilagajanja načinov fotografiranja. Naprava ima naslednje možnosti:

 • Identifikacija osebe in nasmeh.
 • Samodejno ostrenje.
 • Ravnovesje beline.
 • Učinki.
 • Izbira barve.
 • Z glavno kamero lahko snemate videoposnetke. Snemanje poteka s hitrostjo 30 sličic na sekundosekundo Največja ločljivost posnetka je 1280 x 720 slikovnih pik. Ta model je opremljen s sprednjo kamero, ki temelji na modulu s 3 milijoni slikovnih pik. Kakovost slik te matrike je odveč. Največja zmogljivost je fotografija velikosti 730 x 411 px. Uporabite lahko tudi video način, vendar bo slika slabo obarvana in osvetljena. Priporočamo, da sprednjo kamero uporabljate samo za video klice.

  Strojna oprema

  Alcatel One Touch 5020D El Metal je zaskrbljujoč za večino uporabnikov v smislu zmogljivosti. Temelji na proračunskem procesorju MediaTek. Temelji na modelu MT6575. Deluje na enem računalniškem modulu, ki lahko pospeši do 1.000 MHz. Vzporedno z glavnim čipom se uporablja grafični pospeševalnik. Model Power SG SGX531 omogoča prikaz slik. Seveda, povpraševanje po visoki kakovosti iz takšne strojne opreme nima smisla. Vse je razmeroma skromno, zlasti po sodobnih standardih.
  Razvijalci tega modela telefona so uporabljali samo 512 MB RAM-a. Izvorni pomnilnik je samo 14 GB. Takšni kazalniki se zdaj štejejo za kritično nizke. Vendar pa je položaj shranjen zaradi zunanje reže za shranjevanje. Podpira pomnilniške kartice do 32 GB. Prednost, po mnenju uporabnikov, je možnost vroče zamenjave.

  Specifikacije baterij

  Večina kupcev izbere svoj pripomoček v skladu z določenimi kriteriji. Ena glavnih stvari jeavtonomnega dela. Baterija Alcatel One Touch 5020D ima relativno majhno zmogljivost 1400 mAh. Pri proizvodnji baterije se litij-ionski akumulira kemična sestava. Zaradi te tehnologije se lastnikom ni treba bati polnjenja ali drugih napak pri delu. Po mnenju proizvajalca lahko naprava deluje v stanju pripravljenosti približno 400 ur. Če se nenehno pogovarjate po telefonu, bo življenjska doba baterije dovolj velika za največ 13 ur. Lastniki tega modela zagotovijo, da bo med intenzivnim nalaganjem pametni telefon napolnil po 10 urah, če pa zmanjšate aktivnost uporabe, lahko trajanje baterije podaljšate na 12-14 ur . Na žalost lahko delovanje pametnega telefona povečate le s pomočjo zunanje baterije (Power Bank).

  Cena vprašanja

  Alcatel One Touch 5020D je vsekakor tipičen proračun. Kupce so pritegnili s kritično nizkimi stroški. Kupite lahko približno 3000 rubljev. Za tako ceno se lahko njegova strojna oprema šteje za zelo vredno.

  Pregledi lastnikov

  V mreži je mogoče najti negativne in pozitivne ocene. Najprej razmislite, kaj točno so razočarali kupci. Najbolj opazen razlog je bila življenjska doba baterije. Po mnenju vseh lastnikov brez izjeme je kritično majhna. Prav tako je treba omeniti, da se originalna firmware pogosto dvigne. Zamenjati ga je mogoče le po koncu garancijske dobe. Strojna oprema je povzročila tudi veliko ogorčenja. Trenutno tako majhna količina naravnega pomnilnika ne omogoča polnegapametni telefon
  Zdaj pa govorimo o prednostih tega modela. Prva stvar, ki jo je treba poudariti, je strošek. Prav tako ne morete spregledati prisotnosti dveh slotov za sim kartice. Iskanje analognega po enaki ceni je praktično nemogoče. Mnogi kupci verjamejo, da je prednosti naprave mogoče pripisati njeni ergonomiji. Vse kontrole so na priročnem mestu in udobne za uporabo. Edina stvar, ki je frustrirajuča glede tega, je kakovost uporabljenega materiala. Da bi ga zaščitili pred praskami in deformacijami, je potrebno pobrati torbice za Alcatel One Touch 5020D.

  Sorodne publikacije