Nadzorna plošča NVIDIA se ne zažene: Kako odpraviti težavo v sistemih Windows?

Na žalost se nadzorna plošča NVIDIA ne zažene, ko je v sistemu močna grafična kartica NVIDIA in njeni upravljalni viri. Windows 7 ali 10 nameščen - ni tako pomembno. Glavni problem ni v sistemu, ampak v sami programski opremi. Toda določitev situacije je mogoče narediti na nekaj preprostih načinov, če razumemo razlog za ta pojav.

Nadzorna plošča NVIDIA se ne zažene: kaj je razlog?

Napaka z nadzornimi komponentami se lahko pojavi zaradi različnih razlogov, ki segajo od običajnih napak samega operacijskega sistema in končajo z izpostavljenostjo virusu.
Če pa se nadzorna plošča NVIDIA ne zažene (Windows 10 ali kateri koli drug nameščen sistem ni tako pomemben), so naslednji simptomi glavni simptomi:
 • podporne storitve, ki se ne izvajajo;
 • nepravilno nameščenih gonilnikov grafične kartice;
 • zastarele različice multimedijskih platform;
 • nepravilna ali nepopolna namestitev plošče;
 • Neaktivno strojno pospeševanje;
 • Vpliv virusnih programov in izvršljivih kod.
 • Na podlagi vsega zgoraj navedenega lahko uporabite več rešitev, ki v večini primerov odpravljajo težavo.

  Nadzorna plošča NVIDIA se ne zažene: kaj storiti?

  Torej, prva stvar, ki jo je treba storiti, je, da se prijavite v oddelek Storitve s pomočjo ukazne vrstice Run, v katero je vnesena vrstica services.msc.

  Tukajpoiskati morate dve komponenti, ki sta odgovorni za delovanje nadzorne orodne vrstice grafične kartice - prikazovalnik LS (če je na voljo) in storitev Display Driver. Ko vnesete nastavitve za vsako storitev z dvojnim klikom, se prepričajte, da je nameščen tip samodejnega zagona in da so storitve trenutno aktivne. Druga možnost je, da uporabite gumb za zaustavitev servisa in ponovno zaženete sistem ter nato ponovno zaženete sistem.

  Namestitev gonilnikov in dodatnih platform

  Če se po ponovnem zagonu nadzorna plošča NVIDIA ne zažene, je treba iskati vzrok v gonilnikih. Ko pokličete Upravitelja naprav (devmgmt.msc), morate iti do lastnosti video čipa in znova namestiti gonilnike ali jih posodobiti.

  V nekaterih primerih, če se nadzorna plošča NVIDIA ne zažene, pomagajte pri povrnitvi gonilnikov. V vsakem primeru morate najprej uporabiti originalni disk, ki ga je treba v teoriji dostaviti ob nakupu računalnika ali prenosnega računalnika. Za rešitev problema je tudi zaželeno, da obiščete uradno Microsoftovo spletno mesto, kjer v razdelku za prenos morate izbrati najnovejše različice platforme DirectX .NET Framework in MS Visual C ++ in jih nato namestiti.

  Najučinkovitejše metode

  Vendar zgoraj opisana dejanja, čeprav univerzalna, morda ne bodo učinkovala. V tem primeru morate za urejanje uporabiti registrske ključe (regedit). V urejevalniku morate uporabiti podružnico HKLM in prek razdelka programske opreme (SOFTWARE), da se pomaknete v imenikNVTweak Parametri NoPages in NoMenus, katerih vrednosti je treba nastaviti na nič, bodo prikazani na desni.
  Če in potem se nadzorna plošča NVIDIA ne zažene, jo lahko preprosto uporabite z aplikacijo Display Driver Uninstaller in nato znova namestite gonilnik. Lahko pa najprej namestite pripomoček GeForce Experience Utility.
  Ni treba posebej poudarjati, da lahko nekateri virusi povzročajo take težave. Zato ne pozabite na preverjanje sistema, ampak uporabite kakšen prenosni skener, kot je Dr. Web CureIt! ali KVRT podjetja Kaspersky Lab. Toda optimalna možnost bo zagon s pomočjo programa Disk Antivirus Secure Disk Utility in poglobljene naloge skeniranja, ki lahko zazna tudi tiste viruse in izvršljivo kodo, ki so globoko vdelani v RAM. Poleg tega lahko preverite aktiviranje strojnega pospeševanja, vendar bo verjetno omogočeno (te nastavitve se privzeto uporabljajo po namestitvi gonilnika). Pravzaprav je to najbolj osnovna odločitev za rešitev problema. Kot je jasno, jih je treba uporabiti v kompleksu, saj je nemogoče takoj ugotoviti, kakšen je razlog za neuspeh. Zato bo treba slediti določenemu vrstnemu redu, vendar bo vsaj ena od predlaganih metod še vedno pomagala. Če ne želite, da bi se posebej poslabšali z namestitvijo gonilnikov, uporabite samodejne posodobitve (na primer Driver Booster). In še bolje - takojodstranite ploščo in jo poskusite znova namestiti.

  Sorodne publikacije