Kakšne so skrivne kode Samsunga?

Skrivne kode "Samsunhe" večini običajnih uporabnikov ne potrebujejo, saj so namenjene predvsem inženirjem in razvijalcem. Delati morajo s podatki o pripomočkih, ki niso vključeni v dokumentacijo ali spletne priročnike na spletnem mestu. To lahko določi tudi svetovalec servisnega centra. Nekatere od njih so na voljo v nastavitvah telefona, ostalo - z vnosom številk na tipkovnici. Skrivne kode "Samsung" so zaporedje številk. Običajno se začnejo s tonsko oznako - zvezdicami, ki se končajo z zvezdastimi rešetkami. Med njimi so številke in ponavljajoči se pritiski tipk * ali #. Veliko pametnih telefonov Android, vključno s Samsungom, podpira enako število številk, vendar obstajajo tudi tiste z edinstvenimi kodami. Lahko ugotovite, kateri so na voljo za ta model tabličnega računalnika ali pametnega telefona s programi drugih ponudnikov.


Sledi seznam skrivnih kod za "Samsung". Nekateri od njih so podprti izključno z najnovejšimi modeli, drugi pa so namenjeni le za pretekle različice telefonov.

IMEI

Eden od skupnih parametrov, ki jih je treba preveriti na ta način, je mednarodni identifikator za mobilno opremo.
Sestavljen je iz 15 številk v decimalnem prikazu. Vsak model ima svoj edinstven IMEI. Vendar obstaja možnost neodvisne spremembe IMEI. Uporablja se v mobilnih telefonih GSM omrežja, WCDMA, IDEN in nekaterih satelitskih telefonih. V skladu s tem vse moderne priljubljeneTelefoni so IMEI. Danes ta parameter dodeljujejo ustrezne organizacije: pomaga pri popravljanju naprave v omrežju. Na pametnem telefonu je prikazan na več mestih, kar pomaga ugotoviti, ali je ta telefon zakonito kupljen. Najdi IMEI lahko:


 • z združevanjem številk * # 06 #;
 • pod baterijo;
 • na embalaži;
 • v garancijskem listu.
 • En IMEI ustreza samo eni sim kartici. V skladu s tem, če pametni telefon podpira dva sedem, potem ima dva IMEI. Prvih 8 številk je model telefona, ostalo je serijska koda.

  Stanje baterije

  Pametni telefoni delujejo v redkih primerih več kot tri ali štiri dni. Pogosto - ne več kot en dan, odvisno od pogostosti uporabe.
  Stanje baterije je najlažji način za iskanje - informacije so na vrhu ali na dnu zaslona. Trgovine aplikacij ponujajo veliko število programov za preverjanje stanja baterije. Z njihovo pomočjo lahko ugotovite ne le zmogljivost in predvideni čas delovanja pametnega telefona, temveč tudi napetost, temperaturo itd. Enake informacije je mogoče zlahka preveriti s pomočjo tajne kode "Samsung". To je lahko potrebno, če obstaja verjetnost napačnega prikaza podatkov. Če želite izvedeti stanje baterije, morate vnesti zaporedje * # 9998 * 228 # ali * # 9998 * 246 #.

  Spreminjanje kontrasta zaslona

  Pri spreminjanju vremena ali dneva za bolj priročno uporabo pametnega telefona je treba spremeniti svetlost in kontrast zaslona. To se izvede v nastavitvah menija v ustreznih delih.
  Spreminjanje teh parametrov vpliva na hitrost polnega praznjenja telefona. Če želite na primer podaljšati čas pripomočka, lahko uporabnik zmanjša nasičenost. Če ne želite kopirati v konfiguracijah pripomočkov, lahko uporabite skrivno kodo. Za Samsung Galaxy je videti tako: * # 9998 * 523 #.

  Zmogljivost kartice SIM

  Razumevanje, koliko mosta se uporablja za SIM kartico, je že nepomembno. Stiki v imeniku so v "oblaku", pomnilniku telefona itd.
  SIM kartica se uporablja neposredno v omrežjih GSM. Obstajajo tudi drugi zemljevidi, ki so vizualno podobni sedmim. Uporabljajo se v omrežjih UMTS (USIM-card), CDMA (R-UIM). Glavni namen sedmih - shranjevanje podatkov o naročnikih, ki jih uporabnik pametnega telefona podpira. Vsebuje:
 • telefonski imenik;
 • seznam telefonskih klicev;
 • SMS.
 • Sedem se stalno zmanjšuje. Trenutno ima najmanjše območje nano-SIM, ki se je pojavil leta 2012. Naslednja je mikro-SIM (3FF), nato pa mini-SIM (2FF). Največji so SIM kartice polne velikosti 1FF. Sodobni sedem so zasnovani v skladu s skupnimi standardi. Namenjeni so za največ 200 kontaktnih številk, odvisno od modela telefona. Zmogljivost sedmih se lahko naučite s pomočjo tajne kode za telefone Samsung * # 9998 * 746 #.

  Preskus vibracij

  Če lastnik pripomočka še ni navaden na funkcije pametnega telefona ali je začasen uporabnik, je mogoče zvonjenje vibracij preskusiti s pomočjo tajne kode. Za Samsung GT-i8350 hka je: * # 9998 * 842 #.
  To bo pomagalo zapomniti vrsto vibracij inSčasoma odgovorite na dohodni klic, ko je telefon v tihem načinu.

  Različica za

  Informacije o različici programske opreme lahko najdete tudi s pomočjo tajne kode. Za »Samsung Galaxy C4« vnesemo naslednjo kombinacijo: * # 9999 # ali * # 0837 #. Na ta način deluje enako na vseh modelih "Samsung". Morda bo to potrebno, ko boste ponovno utripali pripomoček ali našli pravo programsko opremo.

  Serijske nastavitve

  Vsaka mobilna naprava ima edinstveno serijsko številko.
  Njegov pomen je odvračilen od kraje, ker lahko serijska številka prepozna napravo. To pomeni, da mobilna naprava nima samo edinstvenega IMEI, ampak tudi serijsko številko. V nekaterih pametnih telefonih je mogoče te možnosti spremeniti. Na primer prek * 0001 * s * f * t #.

  Ponastavitev nastavitev

  Pri pripravi za nadaljnjo prodajo ali dajanje telefona ponavadi izbrišete vse podatke: fotografije, skladbe, programsko opremo, stike. To je enostavno: meni vsebuje poseben razdelek "Ponastavitev na tovarniške nastavitve". To traja nekaj časa (običajno 15 minut), po katerem bo telefon vseboval samo informacije, ki so bile konfigurirane pred prodajo. To naredite z uporabo serijske kode * 2767 * 2878 #. Pomembno je, da bodite pozorni: metoda ne bo pomagala odkleniti telefona v primeru izgube kode PIN.

  Sorodne publikacije