Pospešek miške v CS: Kako onemogočiti?

Vsak poklicni igralec v Counter-Strikeu dobro ve, da pospešek miške preprečuje normalno ciljanje in da lahko igra v zlobni šali v najpomembnejšem trenutku bitke. Sami bi lahko vstopili v situacijo, ko se pogled na to ne začne vrteti, in vaš junak ne strelja tam, kjer želite.

V tem primeru ta izjava velja za vsako različico priljubljenega strelca (1,6 Source, GO). Torej, če želite uporabiti svojo ekipo, boste morali izklopiti motečo možnost. Najprej pa poskusimo ugotoviti, kaj je pospešek in zakaj negativno vpliva na igranje.


Namen pospeševanja

Pospešek miške je potreben za nadzor hitrosti premikanja kazalca preko zaslona. Z drugimi besedami, hitreje ko premikate miško nad mizo, hitreje se premakne kazalec. Ta funkcija je privzeto omogočena v sistemu Windows, tako da v večini primerov povprečni uporabnik le tega ne posveča pozornosti. Kar zadeva računalniške igre, je za mnoge od njih pospeševanje celo koristno. Na primer, v strategijah lahko hitro premaknete kazalec preko zaslona in ustrezno upravljate svoje enote. Ampak tukaj s strelci se stvari dogajajo drugače. Predstavljajte si, da sovražnik pride k vam vstran in se morate hitro vrniti. V tem trenutku deluje pospešek in vaš lik, namesto da se usmeri proti sovražniku, se začne vrteti okoli svoje osi. Strinjam se, dokaj neprijetna situacija, ki, mimogrede,precej pogosto najdemo v Counter-Strike. Zato nimate drugega, kot da izklopite pospešek miške, sicer boste nenehno izgubljali.


Onemogočanje pospeševanja v operacijskem sistemu Windows

Kot je bilo že omenjeno, je pospešek prvotno vključen v Windows. Razvijalci so menili, da bi na ta način povečali udobje za uporabnike, vendar ne bi razmišljali o igranju strelcev zaradi tega neudobnega. Zato morate pred izklopom pospeševanja miške v CS: GO (dobro ali katerokoli drugo različico igre) izklopiti v nastavitvah operacijskega sistema. In za to:
 • Pojdite na nadzorno ploščo in v zavihku »Pogled« nastavite možnost »Velike ikone«.
 • Odprite kategorijo »Miška« in odprite razdelek »Možnosti indeksa«.
 • Tukaj morate najti možnost "Vključi povečano natančnost kazalca" in jo prekličite (počistite jo).
 • Potem potrdite spremembe in zaprite nadzorno ploščo.
 • To je vse, izklopili ste pospešek miške. Hkrati pa pri delu z operacijskim sistemom ne boste opazili posebne razlike, vendar bo igra veliko bolj priročna. Res je, da pred nadaljevanjem v drugo bitko v CS, boste morali izključiti pospešek tudi v sami igri, vendar bo to obravnavano spodaj.

  Pospešek v CS 1.6

  Staro dobro Counter-Strike 1.6 je še vedno priljubljeno, kljub dejstvu, da je bilo izdano že zdavnaj. Nenavadno je, da se problem v tem delu igre pospeši z miško. KS 1.6 na žalost ni v izobilju nastavitev, zato izklopite neprijetno možnost, ki jo potrebujetenastavitve bližnjic. To lahko storite takole:
 • Kliknite z bližnjico z desnim gumbom miške in pojdite na "Lastnosti".
 • Privzeto morate imeti odprt zavihek "Bližnjica". Če ni tako, morate ročno preklopiti nanj.
 • Zdaj bodite pozorni na vrstico "Predmet", ker jo morate le urejati. Samo dodajte vrstico «-noforcemaccel -noforcemparms -noforcemspd» (brez narekovajev) in shranite spremembe tukaj.
 • Vstopiti morate samo v igro in se prepričati, da so spremembe začele veljati. Če želite to narediti, preprosto zaženite katero koli kartico, in če je vse narejeno pravilno, boste razliko opazili v nekaj minutah.

  Pospešek v CS: Vir

  Razvijalci Counter-Strike: Source so naredili ogromno delo pri napakah. Tukaj imate posodobljeno grafiko in izboljšano fiziko ter razširjen arzenal orožja. Na splošno, igrody poskušal slavo in dal ljubitelji strelci res kakovosten projekt. Še vedno pa je bil eden od problemov premik od prejšnje različice igre. In seveda, to je pospešek miške. CS: Vir, kot prejšnji del, vam ne bo omogočil, da onemogočite to funkcijo v nastavitvah, zato boste morali tukaj urediti bližnjico. To se izvede na enak način kot v različici 1.6.
  Tukaj je treba omeniti, da so igralci, ki niso igralci iger, ustvarili številne programe, ki vam omogočajo, da izklopite pospeševanje v nekaj klikih. Njihova bistvo je v tem, da se ti programi samodejno spreminjajo in vam ni treba storiti skoraj ničesar. Torej, če si leno kopati v nastavitvah bližnjice, lahko prenesete enega od teh programov inrešiti problem na ta način.

  Pospešek v CS: GO

  No, zdaj je čas, da govorimo o CS: GO, ki je že postal kibernetsko-športna disciplina in svojim razvijalcem prinaša še večjo popularnost. Toda pospeševanje miške je tukaj dolgočasno za igralce nič manj kot v prejšnjih delih. Na srečo so ustvarjalci končno uganili, da dodajo možnost, da onemogočijo to možnost v nastavitvah. To storite tako:
 • Zaženite igro in pojdite na nastavitve.
 • Pojdite na zavihek "Tipkovnica /miška" in se pomaknite navzdol po zaslonu.
 • Poiščite vrstico "Mišje pospeševanje" in nastavite stikalo v položaj "Izklop".
 • Potrdite spremembe in uživajte v udobni igri.
 • Mimogrede, kljub temu, da je pospešek mogoče izklopiti v nastavitvah, včasih še vedno deluje. To se zgodi redko, vendar prinaša resne težave. Torej ne pozabite, da onemogočite pospeševalnik vnaprej neposredno v operacijskem sistemu, in potem v igri. To vas bo rešilo od nepotrebnega glavobola.

  Nasveti

  Po izklopu pospeška miške morate prilagoditi tudi občutljivost. To se izvede v igralni konzoli z ukazom "občutljivost X", kjer je X število, ki je odgovorno za hitrost opazovanja. Ta možnost je individualna za vsakega igralca, zato ne bodite preveč leni, da bi jo osebno prevzeli. Poleg tega, če ste že navajeni na igranje s pospeševanjem, se morate ponovno naučiti. Torej se bo sprva zdelo nerodno, vendar se boste prilagodili, razumeli boste, kako natančni so postali posnetki.
  Tudi po izklopu pospeševanja bo lepo imeti nekaj treningov s prijatelji in se naučiti ciljati sovražnika. Tako lahko čutite vse spremembe in se prepričajte, da so koristne.

  Sorodne publikacije