Kako naučiti računalnik pozdraviti: več izvirnih rešitev

Seveda bi mnogi od nas pri zagonu sistema Windows želeli, da sistem proizvaja neke vrste edinstvene pozdrave, naslovljene na strogo definiranega uporabnika, tako rekoč, v smislu samozavesti. Načeloma je problem, kako učiti računalnik dobrodošel, mogoče rešiti z nekaj preprostimi metodami. Ampak gremo ven iz tega, kakšne pozdrave je treba uporabiti.

Kako naučiti računalnik pozdraviti: spremenite zagonski ohranjevalnik zaslona

Začnimo z najpreprostejšim. Standardni zaslon, ki se pojavi na začetku sistema, je mogoče zamenjati z dejansko sliko, na kateri so pozdrave, kot je "Hello! Kako si?


Recimo, da ima uporabnik sistem sedme različice ali Windows 8. Kako naučiti računalnik pozdraviti? Osnovno! Če je le grafična, lahko najprej ustvarite novo datoteko v standardni aplikaciji Paint, ki je prisotna v katerem koli sistemu, ali pa uporabite urejanje, da se sliki zgleda z dodajanjem želenega besedila pozdravov, nato pa ga shranite kot privzeto. v formatu JPG (druge datoteke ne bodo nameščene kot začetni zaslon). Velikost datoteke ne sme presegati 245 KB, zato je bolje, da je ne privlači visoka ločljivost.
Naslednje v sistemskem registru (regedit) morate spremeniti vrednost ključa OEMBackground (najdete ga lahko z iskanjem po kombinaciji Ctrl + F) od nič do enega.
Nato morate v imeniku oobe v mapi ustvariti mapo z informacijamiSystem32 in v njem ustvarite imenik vdelanih ozadij. Premakniti mora ustvarjeno datoteko in ponovno zagnati sistem. Po ponovnem zagonu boste prejeli zaslon s pozdravi.


Kako naučiti računalnik, da vas pozdravi z glasom?

V zvezi s govornimi pozdravi, ki zagotovo izgleda veliko bolj impresivno, lahko uporabite orodje za sintezo jezika, ki je na voljo v samem operacijskem sistemu. Na primer, vzemimo Windows 7. Kako naučiti računalnik za uporabo jezika? Vse je preprosto! Če želite to narediti, boste morali v standardnem "Beležnici" ustvariti posebno datoteko z izvedljivo skripto, ki mora vsebovati naslednje besedilo: Set sapi = CreateObject ("sapi.spvoice") sapi.Speak "Privet" (namesto "Privet" lahko vnesete vse druge pozdrave) ) Dodate lahko dodatne možnosti, kot je prikazano na spodnji sliki.
Zdaj mora biti ustvarjen dokument shranjen z ročnim nameščanjem razširitve DOS (TXT). Na primer, morda je videti kot Privet.vbs. Po tem morate premakniti predmet iz zagonskega menija (lahko ga preprosto povlečete v zagon tako, da izberete ustrezen razdelek v meniju Start ali uporabite Raziskovalec, tako da se pomaknete do uporabniškega imenika, ki se nahaja v imeniku Uporabniki na sistemskem disku, prek map AppData in Lokalno v želeni del). Po tem morate ponovno zagnati sistem in po ponovnem zagonu boste slišali ustvarjene glasovne pozdrave.

Uporaba zamenjave standardnega zvonjenja ob zagonu: prejšnje akcije

Zdaj nekaj besed o metodi, o katerisploh ne pozna večine strokovnjakov. Vsakdo je navajen, da na začetku sistema igra prepoznavno melodijo. Ampak tukaj ne vsak uporabnik celo ve, da ga je mogoče zlahka spremeniti.
Kako naučiti računalnik pozdraviti s to tehniko? Za začetek uporabite lastno orodje za snemanje sistema ali katerikoli program za urejanje zvoka drugega proizvajalca (na primer Adobe Audition). Priključite mikrofon in izgovorite pozdravno besedilo po pritisku na gumb za snemanje (lahko uporabite vgrajeno napravo na prenosnih računalnikih).
Nato po potrebi prilagodite, odstranite zvoke tretjih oseb, dodate učinke in shranite datoteko v obliki WAV. Na tej pripravljalni stopnji lahko štejemo sprejeto.

Neposredna sprememba zvoka

Nato morate prenesti in namestiti pripomočke, kot sta Restorator ali PE Explorer, da odprete datoteko imageres.dll (v sistemu Windows 7 je v imeniku System32 in v spodnjih različicah iskati v mapi Media, neposredno v korenskem imeniku sistema Windows).
Preden odprete datoteko, morate v glavnem imeniku sistema (Windows) popolnoma počistiti vsebino imenika rescache. Zdaj je majhen: samo povlecite shranjeno datoteko WAV v vir 5080 ali jo uredite v meniju PCM (z desnim klikom) z dodatkom želenega predmeta. Po tem morate shraniti spremembe in ponovno zagnati sistem. Vendar pa ni nujno, da si sami poslušate pozdrave. Uporabite lahko že pripravljene ali podobne datoteke, ki so prej spremenile obliko zapisa(če je potrebno) v katerem koli programu za urejanje zvoka ali z uporabo običajnih pretvornikov.

Zaključek

To so osnovne metode, ki omogočajo preprosto nastavitev lastnih pozdravov v različnih različicah, namesto da bi se nabrale slike in zvočne sheme, ki se privzeto uporabljajo na sistemih Windows. Ostaja še dodati, da je glas motorja Windows v veliki meri pušča veliko za željo, in ko snemate svoj glas z naknadno zamenjavo zvonjenja, lahko dosežete neverjetno realizem.

Sorodne publikacije