3D simulacija: Pregled najboljših programov

Za izdelavo računalniške grafike in 3D modelov se uporablja veliko število različnih urednikov in celotnih kompleksov. Dobra polovica pojasnjevalnih izdelkov je izostrena, da bi lahko izpolnila določene naloge, vendar obstajajo izjeme glede univerzalnih rešitev. Skoraj vse programe za 3D-modeliranje lahko razdelimo v več skupin. Nekateri programi so se močno pokazali v kiparstvu, drugi pa so potrebni za visoko specializirana področja kot vzorec fluidne animacije, drugi pa so igralni motorji, obstajajo pa tudi univerzalni. Na koncu se bomo ustavili. Takoj je treba opozoriti, da gre za resne izdelke, ki zahtevajo vsaj nekaj prtljage znanja v 3D-simulaciji.


Pri vzorčenju peresa lahko najdemo veliko preprostih programov z nizkim vstopnim pragom, kjer je uporabniku potrebno samo vnaprej pripraviti predloge v vnaprej izbrani postavitvi in ​​spremeniti barvo in velikost. V tem primeru lahko pazite na preproste programe za modeliranje: "Compass 3D", SketchUp, LEGO Digital Designer itd. Razvoj podobnih izdelkov bo trajal najmanj časa. Poleg tega je njihov referenčni sistem namenjen začetnikom. Predstavimo vam pregled najboljših programov za 3D-modeliranje. Poglejmo si njihove glavne priložnosti, prednosti in slabosti, pa tudi primernost dela z njimi v teh ali drugih primerih.

3Ds Max

To je ena izmed najmočnejših aplikacij za 3D modeliranje v ruskem jeziku. Izdelek je pionir na svojem področju in ves ta čas se še naprej razvijaOdraščati z novimi možnostmi in funkcionalnostjo.

Modeliranje v 3D Maxu izberejo tako začetniki kot strokovnjaki njihovega poslovanja. Izdelek zaseda vodilne položaje v arhitekturi in igralništvu, s čimer se ustvarjajo številni resni projekti. Prav tako je treba omeniti, da je program prerasel z veliko količino ur usposabljanja o 3D-simulaciji. V istem "Utube" lahko najdete veliko valjev v postavitvi te aplikacije, tako da ne bi smelo biti težav pri razvoju.

Programske funkcije

Program odlično deluje s 3D-simulacijo na podlagi poligonov, zlepkov in NURBS (generiranje krivulj in površin). Tukaj se izvaja eden izmed najmočnejših sistemov delcev: lase, volna, sneg, dež itd. Izdelek v celoti podpira najnovejše senčila in napredne mehanizme svetlobne svetlobe in Mental ray.
Ena od pomembnih značilnosti programa je animacija množice, kjer dinamika vsakega posameznega statistika in celo skupine ni potrebna. Za vas bo naredil niz posebnih pripomočkov. Opazimo lahko tudi kvalitativno integracijo sestavljanja in naprednih orodij za kompetenten izvoz vizualnih elementov. Med očitnimi prednostmi je preprosto ogromna funkcionalnost izdelka, obilnost vseh vrst vtičnikov, pa tudi množica informacij za učenje, ne glede na raven uporabnika. Kot žlico katrana obstaja precej visok vstopni prag. Nekateri novinci v tem primeru vrnejo to aplikacijo čez dan ali dva in gredo v mrežo, da poiščejo nekaj svetlobe inbrezplačno za 3D simulacijo. Ampak, če boste morali obvladati izdelek, bo postalo jasno, da ne boste našli najboljše in tako učinkovito orodje.

Autodesk Maya

Mayo lahko imenujemo industrijski standard 3D vizualizacije v kinematografih in na televiziji. Soft uživa popularnost med kinematografi, oglaševalci in igralniško industrijo. Strokovnjaki svoje afere govorijo o programu kot o odličnem produktu za ustvarjanje animacije.
Tako kot v primeru 3D-Maxa, materiali za usposabljanje v samem programu in o zunanjih virih mase. Na Uttube, lahko najdete veliko število valjev na postavitev v tej aplikaciji za uporabnike vseh ravneh. In na uradni spletni strani razvijalca obstaja veliko pameten in razporejenih nasvete za vsak proces s priročno iskanje.

Značilnosti programa

Tukaj imamo polno izvedbo poligonalnega modeliranja in široko paleto orodij za NURBS. Pomembno je omeniti tudi zmogljive funkcije za lik in druge animacije. Obstaja tudi razvit sistem delcev, ustvarjanje krzna, rastlinstvo, modeliranje tekočin, atmosferski pojavi in ​​druga dinamika trdnih in mehkih teles. Očitne prednosti Maya so široka paleta funkcionalnosti in številne priložnosti za praktično vse ideje, kot tudi veliko število izobraževalnih materialov. Iz minusov lahko opazimo precej visok prag vstopa, dostojne licenčnine in visoke zahteve za sistemske vire računalnika. Za normalno delovanje programa je potreben procesor nivoja Risen, grafična karticaRX-570/580 in 16 GB RAM-a. V nasprotnem primeru bo postavitev celo najpreprostejših projektov odvzela veliko časa in živcev.

Cinema 4D

Ta program lahko imenujemo eden najbolj primernih in razumljivih paketov za 3D modeliranje. Soft zagotavlja uporabniku zavidljivo funkcionalnost za reševanje praktično vseh specifičnih nalog, od najpreprostejše animacije do zapletenih vzorcev z učinkom modeliranja.
Program je bil uporabljen tudi v filmski industriji, oglaševanju in iplopromu. Ena od glavnih prednosti te programske opreme je nizek vstopni prag in enostavnost delovanja. Seveda, da bi začeli obvladovati mojstrovine, bo moral zdraviti ne le en volumen precej dolgočasnega priročnika, temveč je mogoče obvladati izvajanje preprostih nalog in za nekaj ur usposabljanja.

Značilnosti programa

Aplikacija podpira popolno NURBS - in poligonalno modeliranje, kot tudi možno delo z BodyPaint 3D za ustvarjanje teksturnih zemljevidov in UV širjenja. Obstaja ločena inteligentna animacija znakov, dinamična postavitev trdih in mehkih teles, skupaj s priljubljenim modulom za ustvarjanje realističnih las. Slednje odlično deluje v tandemu z nVidia HairWorks, tako da lahko zagotovi vse naloge, ki so tako ali drugače povezane z lasmi. Posebej je treba omeniti podporo za delce sistema Thinking Particles, ki se izvaja ne slabše od istega Unreal Engine 4. Poleg tega programska oprema ponuja zelo dober vgrajen vizualizator, kjer lahko sledite vsem fazam postavitve na vseh ravneh.
Kot očitne prednosti je mogoče opazitiučinkovitost programa, njegovo razmeroma hitro delo, jasen vmesnik, veliko število funkcionalnosti, pa tudi odlično sinergijo s starim Adobe After Effectsom. Sodeč po povratnih informacijah uporabnikov, preprosto ni kritičnih pomanjkljivosti.

Modo

To je popoln program za 3D modeliranje, risanje in ustvarjanje posebnih animacij. Poleg tega ima aplikacijski vmesnik vsa potrebna orodja za slikanje teksture in kiparstvo, zaradi česar je vsestranski.
Ena od najlepših značilnosti programa je njegova visoka zmogljivost. V primerjavi z drugimi podobnimi programi, "Modo" obdeluje podatke veliko hitreje. Prav tako uporabniki opažajo bolj ali manj razumljivo funkcijo, ki jo lahko razumemo, tako imenovano, na kolenu, ne da bi preučevali spremenljivke z več volumni. Programsko opremo lahko pogosto vidimo na računalnikih oglaševalcev, arhitektov in razvijalcev igralnih aplikacij.

Značilnosti izdelka

Program vam omogoča, da v celoti delate s SDS modeli in poligoni (hibridne površine). Obstaja podpora za dinamična trda in mehka telesa, trava, krzno, dlake in razpoložljiva orodja za modeliranje. Vgrajeni vizualni urejevalnik bo razdelil vse v ločene skupine, kjer bo vidna vsaka komponenta projekta. Med očitnimi prednostmi programa lahko opazite široko funkcionalnost, celo neizkušen uporabniški vmesnik z orodji ter visoko hitrost obdelave podatkov. Pomanjkljivost in za nekatere kritične je okorna lokalizacija izdelka. Problem je delno rešenpostavitev amaterskih dodatkov v osebi rusifierjev, vendar to še vedno ni rešitev.

AutoCAD

3D-modeliranje v programu AutoCAD se lahko imenuje pripravljalno delo za resne projekte, če gre za igralniško in filmsko industrijo. Številni strokovni obrtniki na tem področju uporabljajo ta izdelek kot podlago, nato pa v omenjene urednike postavijo zadnje trepalnice. Nekateri tudi popolnoma uporabljajo program za 3D-modeliranje hiš in nekaj posameznih objektov notranjosti.
Na splošno je programska oprema risarski paket za gradbeništvo, inženiring in industrijsko oblikovanje. Zato je v svojem arzenalu zelo močan funkcionalen ne samo za dvodimenzionalno risbo, temveč tudi za razvoj tridimenzionalnih delov kakršne koli kompleksnosti in namena. S tako kakovostno podlago je včasih poenostavljena nadaljnja /končna obdelava v drugih urednikih. Poleg tega je v dobri polovici primerov mogoče storiti brez slednjega. AutoCAD je samozadosten in izhod je lahko povsem pristen in popoln rezultat 3D modelov, ki smo jih videli v drugih urednikih.

Funkcije programske opreme

Uporabniki, ki so obvladali ta izdelek, bodo lahko oblikovali tudi najbolj zapletene površine, nekatere modele in druge podrobnosti materialnega sveta. Poleg tega vsak projekt spremlja podrobna risba dela, ki prikazuje vse spremembe. To vam omogoča, da popolnoma spremljate proces in spremljate vse faze postavitve. Prav tako je treba omeniti odlično lokalizacijo programa za ruski jezik in jasen vmesnik. Če z orodjemObstaja nekaj težav, nato pa za začetnike neposredno v aplikaciji je kompetenten pomočnik čarovnik, ki bo imel na vseh marginalnih mestih in bo svetoval v težkih situacijah.

Blender

To je popolnoma brezplačen 3D simulacijski program celotne skupine razvijalcev navdušencev, ki so na enem mestu zbrali vse, kar bi moralo biti po njihovem mnenju v aplikacijah takšnega načrta. Programska oprema je seveda v mnogih pogledih slabša od prej omenjenih, vendar s prvotno nalogo, tj.
Program podpira spline, poligone in krivulje NURBS. Obstaja način modeliranja, lasten sistem delcev, delo z dinamiko trdih in mehkih teles, animacija okostja, pa tudi glavni mehanizmi upodabljanja. Slednje imajo precej razumno integracijo z uredniki drugih proizvajalcev, kar je velik plus. Prav tako lahko opazite prisotnost lastnega video urejevalnika, ki ga bodo morali prevarati tisti, ki so utrujeni od izvoza in uvoza iz ene aplikacije v drugo. Poleg tega program podpira Game Blender razširitve za ustvarjanje iger in aplikacij, zaradi česar je še bolj vsestranski. Očitne prednosti izdelka so razpoložljivost, odprtokodna koda, interpretativni vmesnik, širok spekter orodij za reševanje različnih nalog in navzkrižna povezanost. Kot žlico katrana je tukaj porazdelitev proizvoda po načelu "kot je". To pomeni, da razvijalec ne prevzema nobene odgovornosti za zamude, zavore, napake in druge težave, tako ali drugače povezane s programsko opremo.

Sorodne publikacije