Parkirišče: pogledi, namestitev, cilj

Prebivalci velikih mest se že dolgo soočajo s tako težavo, kot je nezadosten prostor za parkiranje avtomobila. Za rešitev tega problema se pogosto uporablja praksa rezerviranja majhnega mesta z uporabo posebne opreme. Takšne ovire vam omogočajo, da ohranite priročno mesto za parkiranje v bližini vaše hiše, kavarne, majhne trgovine na ulici. V ta namen vozniki uporabljajo parkirni stolpec. Predstavljena naprava vam omogoča, da omejite dostop do parkirnega prostora, kot tudi, da organizirate prostor čim bolj učinkovito. Stebri vam omogočajo zaščito parkirnega prostora tako znotraj dvorišča vašega doma kot tudi na specializiranih javnih površinah. Predstavljenih je več vrst naprav.


Osnovne funkcije

Namestitev parkirnih stolpcev omogoča poceni in hitro rešitev problema s parkiriščem. Takšne ovire omogočajo omejitev vstopa in izstopa vozil na skoraj vseh področjih. Z uporabo predstavljenih izdelkov lahko voznik na kratko loči cono za pešce. Stolpce lahko uporabite tudi za prikaz lokacije popravila avtomobila, če je to potrebno. V stolpcih je dovoljeno razmejiti ozemlje in označiti na parkirišču.
S pomočjo parkirnih stebrov je označen prostor za različne dogodke, množična srečanja. Podobne so tudi ustrezne storitvevozila lahko ustrezno organizirajo promet. Voznik lahko na tak način zaščiti svoj kraj v bližini restavracije ali trgovine, pisarniškega prostora, servisnega centra itd. Uporabljajo se glede na vrsto in konfiguracijo za industrijske in gospodinjske namene za ločevanje pretoka prometa. Z njihovo pomočjo je mogoče jasno opredeliti območja za gibanje pešcev in avtomobilov. Tudi na parkiriščih je dovoljeno uporabljati takšne omejevalne naprave za usklajevanje prometa. Poleg tega predstavljena sredstva omogočajo neoviran prehod za reševalna vozila, gasilske in reševalne službe v nujnih primerih. V tem primeru je dostop drugih prevozov do teh območij omejen.
V industrijskih obratih so stebri priložnost za ločitev območij proizvodnje in skladiščenja blaga. Poleg vseh predvidenih omejevalnikov omogočajo označevanje cest na avtošolah in drugih objektih.
V bližini komercialnih, športnih, kulturnih kompleksov, velikih pisarn, zabaviščnih centrov lahko najdete različne vrste parkirnih stolpcev. Prav tako se pogosto uporabljajo za omejevanje parkiranja v bližini kavarn in restavracij, bolnišnic, vladnih agencij. Takšni omejevalniki so nameščeni za varnost pešcev na dvoriščih in pločnikih.

Glavne vrste

Predstavljeni sta dve glavni vrsti opreme. Parkirni stebri so odstranljivi in ​​stacionarni. V prvemPrednost zasnove je enostavnost shranjevanja in uporabe izdelka. Mobilnost ohradytelya omogoča začasno ograjo parkiranje v parkih, na ulicah in trgih.
Če želite zaščititi prostor za dalj časa, kot je parkiranje avtomobila na dvorišču svoje hiše, ki se uporablja stacionarni modela. Prav tako so uporablja za označevanje pešce, zavarovana območja, tla in podzemno parkirišče.


v stolpcu dodeljen parkirno odstranljivo zlaganje, prenosni in prožnih podskupin. V kategoriji nepremičnih razlikujejo betonske in sidrne sorte ograjnih struktur.

sorte ovire

predstavljeni tipi stolpcev imajo svoje značilnosti. Najbolj radikalne se štejejo za stacionarne konstrukcije. Pritrjeni so s sidrom ali betonom za dolgo ograjo določenih območij.
Fleksibilni parkirni stebrički lahko ustvarijo obliko, da če slučajno tepe njen avto ni otsarapaet kovinsko površino. Vendar pa so bolj zanesljivi priznani izmenljivi stolpci. Ne bodo ovirali gibanja pešcev ali drugih vozil. Takšne naprave so opremljene s ključavnico. Zasnova popolnoma izključuje dostop do ograje tujih avtomobilov.
Druga zanimiva sprememba stebrov je ovira z ušesi. Z njimi pritrdi verigo, ki zapira eno stran gradu. Velika izbira oblikovalskih rešitev bo vsakemu vozniku omogočila, da izbere najboljšo možnost.

Material

ZaIzdelava ograjnih konstrukcij predstavljenega tipa izbere različne materiale. Najpogosteje za te namene je primerna visoka trdnost kovine. Uporabljajo se tudi poliuretan, guma ali plastika.
Kovinske konstrukcije so trajnejše. Namestijo se na predmete, kjer je možen različen mehanski, kemijski vpliv na material. Kovine z ustrezno obdelavo dolgo ne spreminjajo svojih lastnosti. Če je potrebno, podaljšanje življenjske dobe teh stolpcev na njihovi površini se uporablja cink sprej ali barvo. Parkirne kolone iz plastike, poliuretana se nanašajo na poenostavljeno vrsto omejevalnikov. Če vozilo pride do take oblike, se material naprave deformira. Stroj se ne bo poškodoval. Stroški takšnih stebrov bodo manjši od stroškov kovinskih sort. Vendar pa je zanesljivost, trajnost plastike slabše od njih.

Glavne lastnosti

Če želite namestiti zložljivo ali mirujočo kolono za parkirno mesto, morate upoštevati prednosti podobnih modelov. Glede na področje uporabe je treba pravilno izbrati ustrezne strukturne značilnosti. Za mirno dvorišče so odlične plastične sorte. Toda ko ustvarjate močne ograje, morate izbrati kovinske omejevalnike.
Poleg svojih karakteristik trdnosti imajo lahko tudi različni vzorci. Ko so izdelani, se na površino strukture nanese svetla barva. Tako lahko omejevalnik ostane opazen tudi v temi. Pri izbiristebrov je bolje dati prednost svetlim, odsevnim barvam. Nezanesljiv stolpec lahko povzroči nesrečo. Tudi predstavljene zasnove naj bi se ujemale s celotnim oblikovanjem mestnih dvorišč, trgov in trgov. Zato je na njih mogoče uporabiti različne logotipe in izbrati različne barve za barvanje.

Pravila za namestitev

Pri namestitvi kovinskih parkirnih stebrov je treba upoštevati nekatera pravila. To vam bo omogočilo, da projektirate čim bolj učinkovito. Stacionarni stebri morajo biti med seboj oddaljeni 15 m. To bo omogočilo, da se pešci varno premikajo po pločniku, vendar vozila ne morejo voziti. Višina kolone nad površino mora biti 85 cm. Njen premer je običajno 75-80 mm.
Če voznik uporablja zaščitne konstrukcije za začasno parkiranje parkirnega mesta, je treba upoštevati pravila prometa. Parkiranje ne sme ovirati drugih udeležencev v prometu. Službe za nujne primere bi morale imeti možnost, da odblokirajo zgradbo, kjer želi voznik ustvariti začasno parkirišče.

Montaža stebrov

Parkirni stolpec mora biti nameščen na ravno površino. To bo zagotovilo zanesljivost zasnove. Pri namestitvi stacionarnih sort je bolje, da se obrnete na strokovne obrtnike. Ti bodo lahko zagotovili visoko zanesljivost, trajnost zasnove. Po želji se lahko stebri betonirajo ali razrežejo v podstavek s sidri. Strokovnjaki bodo to lahko storiliv skladu z vsemi standardi. Glede na takšno napravo, kot je parkirišče, kot tudi njene vrste in namestitev, je mogoče uporabiti omejevalni namen za ustvarjanje parkirnih mest, ločenih območij različnih namenov.

Sorodne publikacije