PhysXLoader.dll: kaj je to datoteka in kako popraviti napako, povezano z njo

Uporabniki sistema Windows lahko občasno naletijo na vse vrste napak. Povzročajo jih lahko različni razlogi, najpogostejši pa je pomanjkanje dinamične knjižnice. V tem članku bomo obravnavali eno od njih, natančneje, torej physxloader.dll. Kaj je ta datoteka, kaj potrebuje in kako popraviti napako, povezano z njo? Za vsa ta vprašanja boste dobili odgovore v tem članku.

Opredelitve pojmov

\ t
Najprej morate razumeti, da je physxloader.dll dinamična knjižnica, ki se nanaša na programski paket PhysX. Mimogrede in ime knjižnice. To znanje nam lahko pomaga pri reševanju napake, ki jo povzroči odsotnost DLL. Ampak poglejmo "predmet" bolj podrobno.


Napake, kot so: "Nemogoče je zagnati program, ker računalnik nima PhysXLoader.dll. Poskusite znova namestiti program." Druga podobna napaka z omembo te datoteke je mogoče opaziti pri zagonu aplikacije ali igre ali pri uporabi aplikacije. Toda zakaj nekateri programi delujejo normalno in čez nekaj časa naredijo napako? Zdaj bomo to razumeli. Že vemo, da je physxloader.dll knjižnica, ki se nanaša na paket PhysX. Ta paket je odgovoren za prikaz vseh zapletenih fizičnih učinkov v igri ali programu. Seveda je zdaj mogoče sklepati, da se v igrah uporablja pogosteje.

Metoda 1: Namestitev paketa

Najbolj optimalen način za odpravo napake, povezane zz odsotnostjo ali poškodbo dinamične knjižnice.
Zgoraj je bilo omenjeno, da je physxloader.dll del paketa. Če vaš računalnik nima zahtevane knjižnice, ga boste po prenosu paketa tudi namestili. V našem primeru se ta paket imenuje PhysX iz NVIDIA. Toda v tej zadevi ni tako preprosto. To je treba prenesti izključno iz uradne strani, na srečo, je na voljo brezplačno. V nasprotnem primeru tvegate, da boste namestili zastarelo različico računalnika ali vzeti virus, ki lahko poškoduje številne druge dinamične knjižnice.


Postopek namestitve paketa je zelo preprost. Upoštevajte naslednja pravila.
 • Odprite preneseno datoteko.
 • Počakajte, da se sistem samodejno preveri.
 • Glej licenčno pogodbo, kliknite gumb naslednji, tako da označite potrditveno polje poleg postavke.
 • Počakajte, da se postopek namestitve konča.
 • Kliknite gumb "Dokončaj".
 • Po tem priporočamo, da znova zaženete računalnik, da bodo spremembe začele veljati. Ko to storite, se poskusite prijaviti v igro in jo igrati nekaj minut, če se napaka ni pojavila, potem je vse šlo dobro. Če imate to težavo, prenesite najnovejšo različico paketa z uradne spletne strani NVIDIA in jo namestite v računalnik.

  Metoda 2: ročna namestitev

  Če je iskanje ali namestitev paketa PhysX povzročila težave, je druga možnost ročna nastavitev dinamične knjižnice. Nekdo se lahko zdi zelo težko, v resnici pa ni. Glavna stvar -sledite navodilom in vsi boste prišli ven. Toda kompleksnost je seveda še vedno tam. So v iskanju datoteke physxloader.dll. Dejstvo je, da lahko veliko spletnih mest pod tem imenom distribuira virus. Zato se prepričajte, da prenesete physxloader.dll za Windows 7810 s katerim koli protivirusnim programom.
  Če je datoteka čista, lahko greste neposredno k njeni namestitvi v sistemu. To je enostavno, samo datoteko morate postaviti v želeni imenik. Pot do nje je naslednja: C: WindowsSystem32. Preprosto premaknite mapo System32, da prenesete datoteko, potem pa morate začeti igro. Če to ne pomaga, ga poskusite premakniti v mapo SysWOW64, kar včasih pomaga.

  V zaključku

  Zato ste se naučili ne samo, kaj predstavlja physxloader.dll, ampak tudi, kako rešiti težave, povezane z njim. Zdaj veste dva načina za odpravo napake.

  Sorodne publikacije