Usmerjevalnik TP Link 841: Lastnosti in povratne informacije

Računalniški trg že dolgo prihaja z napravami, ki so prejele nizke stroške, vendar so kakovostne. Takšne blagovne znamke ljudje imenujejo "poštene", prodajajo jih številne trgovine na svetu. V tem članku bomo govorili o podobni napravi - brezžičnem usmerjevalniku TP-LINK 841. Ima dober delovni potencial, odlično funkcionalnost, nizke stroške. V članku bomo pogledali, kako konfigurirati ta usmerjevalnik, izvedeti vse o njegovih zmožnostih. Govorimo tudi o tem, kako o tem govorijo lastniki in strokovnjaki.

Prva seznanitev s TP-LINK TL-WR 841 N

Kupce privlači škatla, v kateri je dostavljen usmerjevalnik. Obarvan je v zeleni barvi, tako da potencialne uporabnike zanima ta model. Na okencu lahko vidite kratek opis značilnosti usmerjevalnika in tudi njegovo sliko.

Komplet vsebuje vse, kar potrebujete za enostavno upravljanje. V škatli sta dve anteni, priročnik, napajalnik, usmerjevalnik, disk z potrebno programsko opremo in kabelski kabel. Prvo poznavanje potrošnika s TP-LINK TL-WR 841 N pušča precej prijeten vtis, ne povzroča neugodja zaradi uporabe naprave. Naprava stane le 1 tisoč rubljev. Narejena je iz visoko kakovostne plastike. Usmerjevalnik ima čudovit dizajn in odličen hladilni sistem. Če skrbno preučite primer, lahko vidite, da na vseh straneh obstajajo posebna "okna" za prezračevanje. Zato je enostavno sklepati: proizvajalec se je naučil izkušnje s poceni modeli, ki so hitriNeuspešno zaradi stalnega pregrevanja.

Značilnosti

Usmerjevalnik TP-LINK 841 deluje na frekvenci 2,4 GHz. Lahko deluje z omrežji razreda 80211 b /g /n. Naprava deluje na frekvenci jedra 4 GHz. Vgrajeni pomnilnik - 32 MB. Ker ima usmerjevalnik stikalo za 4 vrata, lahko deluje s 100 megabitnimi omrežji. Po potrebi lahko za povezavo z internetnim kanalom vedno uporabljate vrata WLAN.

Poleg tega je TP-LINK TL 841 sposoben delati s tehnologijo WPS, ki potrošniku omogoča interakcijo z napravami Wi-Fi brez nastavitve in pooblastil. Ko že govorimo o brezžičnih zmogljivostih, je proizvajalec dejal, da je največja hitrost 300 megabitov na sekundo. Usmerjevalnik podpira dva prostorska toka. Naprava vam omogoča delo s statičnimi in dinamičnimi IP-ji, ročno lahko vnesete naslov MAC in ga klonirate. Več o funkcijah usmerjevalnika lahko izveste v postopku uporabe naprave.

Nastavitev usmerjevalnika TP-LINK 841

Za hitro in pravilno konfiguracijo usmerjevalnika morate uporabiti priročnik. Prihaja popolno. V njem je vse podrobno. Vendar pa nekateri uporabniki opozarjajo, da je treba pred začetkom dela z usmerjevalnikom TP-LINK 841 izvesti posebne manipulacije, po napačnih uporabnikih pa naj se nastavitev naprave začne s ponastavitvijo na tovarno. Če želite to narediti, morate pritisniti poseben gumb z vsakim majhnim in ostrim predmetom.Hranite ga približno 10 sekund. Ključa ne bo težko najti, saj se nahaja na zadnji plošči. Spodaj je ime RESET. V skladu s tem lahko začnete delati z usmerjevalnikom.
Pomembno je opozoriti, da je treba ponastavitev nastavitev izvesti, ko je naprava vklopljena. Na njem mora biti vsaj en kazalnik. Da bi ugotovili, ali je prišlo do ponastavitve na tovarniške nastavitve ali ne, morate pogledati žarnice. Ob ponovnem zagonu bodo najprej popolnoma ugasnili in nato ponovno omogočili.

Prve nastavitve. Kje začeti?

Če želite uporabljati internet, morate ne le pravilno konfigurirati usmerjevalnik, ampak tudi računalnik. Če ima vaš računalnik omrežno kartico, deluje na podlagi tehnologije DHCP, potem pa je ta element mogoče preskočiti. Druga bo morala nastaviti napravo. TP-LINK 841 sicer ne dovoljuje uporabe interneta. V računalniku morate najti poseben meni za upravljanje omrežja. Izbrati mora "Nastavitve adapterja". Za vstop v meni za upravljanje naprave je treba najti linijo TCT /IPv4. Če odprete svoje lastnosti, je priporočljivo zapisati številke in črke, ki jih vsebuje. Po tem morate zapustiti ta meni s klikom na potrditveno polje "samodejno" poleg polja. Potem lahko samozavestno začnete "združevati" usmerjevalnik z računalnikom.

Priključitev usmerjevalnika na računalnik (prenosni računalnik)

Več podrobnosti o postopku konfiguriranja usmerjevalnika in računalnika ter povezave med njimiOpisane so v posebni knjigi o izkoriščanju. Tukaj bomo opisali splošne korake, ki vam bodo omogočili konfiguriranje dostopa do interneta.


Za zagon usmerjevalnika mora biti povezan z omrežjem, ki ga računalnik deluje. Kabel iz naprave mora biti priključen na posebno vtičnico na napajalniku računalnika. Če pride do težave pri iskanju tega vmesnika, morate uporabiti navodila usmerjevalnika za ustrezne slike. Če ponudnik ne zahteva spreminjanja nastavitev interneta, se takoj po priključitvi prikaže omrežje, na nadzorni plošči pa se prižge eden od indikatorjev. Namenski kabel, ki omogoča dostop do interneta, mora biti vstavljen v enega od omrežnih vmesnikov računalnika. Na drugem koncu mora biti priključen na katerikoli usmerjevalnik vrat LAN. V tem primeru se na indikatorju prižgejo nekatere žarnice. To bo govorilo o povezovanju usmerjevalnika z računalnikom. Na zaslonu računalnika mora biti prikazano sporočilo, da obstaja priložnost za povezavo. Če ponudnik ne zahteva nastavitve, se bo takoj pojavil internet.

Kaj bi bilo treba najprej vzpostaviti?

Za konfiguriranje interneta morate v naslovni vrstici podati usmerjevalnik IP. Registrirana je na škatli, v navodilih in na sami napravi. Ker so podatki standardni, so videti tako: 1921680.1. Včasih pride do težav z dostopom do naslova, v tem primeru je potrebno napisati naslednje: 1921681.1. Lahko so posledica dejstva, da je usmerjevalnik TP-LINK 841, katerega firmware je nameščen natovarniško, drugo programsko opremo. Brskalnik bo prikazal meni, v katerem boste morali vnesti geslo in se prijaviti. Enaki so. Imajo besedo admin. Po pravilnem vnosu dobi uporabnik dostop do nadzornih nastavitev. Ne samo strokovnjaki, ampak tudi običajni potrošniki svetujejo, da greste neposredno v meni in spremenite geslo. Če želite, lahko še vedno spremenite prijavo. Črke uporabljajo številke in črke. Zadnja nujno mora biti latinščina.

Ustvarjanje točke Wi-Fi

Za nastavitev brezžičnega omrežja vam ni treba porabiti veliko časa. Vmesnik funkcij TP-LINK 841 je povsem jasen, zato ne bo težav. Ko vstopite v meni z možnostmi, morate najti posebno polje. Imenuje se SSID ali, bolj preprosto, "ime brezžičnega omrežja". Tukaj je treba na latinici navesti ime njegove Wi-Fi točke. Potem bo uporabnik videl polje "Kanal". Izbrati morate samodejni način prilagajanja. Način mora biti: "11bgn mixed". Hitrost prenosa podatkov usmerjevalnika TP-LINK 841 izbere uporabnik posebej - od minimalne do maksimalne. Metoda odobritve mora ostati nespremenjena. Če obstaja želja, lahko namestite univerzalno. Šifriranje mora biti AES. Če izberete to možnost, bo program ponudil nastavitev zapletenega gesla, ki bo sestavljen iz številk in črk. Dolžina kode je od 8 do 64 znakov.

Nastavitev ponudnika internetnih storitev

Če se takoj po namestitvi in ​​priključitvi usmerjevalnika na računalnik pojavi internet, se ta element lahko varno preskoči. On jeZasnovan za tiste, s katerimi ponudnik zahteva posebne nastavitve. Običajno v takšnih primerih podjetja, ki zagotavljajo internet, vzpostavijo povezavo po lastnem protokolu. Če želite delati z omrežjem, pojdite na razdelek »Hitre nastavitve«. V njem lahko uporabnik hitro spremeni določene parametre. Nekatere možnosti so konfigurirane samodejno, druge pa so ročno konfigurirane, kot je vrsta povezave. Sporočilo bo zahteval le skrbnik podjetja, saj so ti podatki posamezni za vsakega ponudnika. Nekatera podjetja omogočajo, da pokličete strokovnjaka domov. Konfigurira usmerjevalnik. Če uporabnik ne želi prevzeti dodatnih stroškov, lahko obiščete spletno mesto ponudnika, kjer bodo v rubriki "Konfiguracija opreme" napisani vsi potrebni podatki. Nekateri ponudniki predlagajo prenos vseh posebnih dokumentov, ki podrobno opisujejo, kako konfigurirati usmerjevalnik. Včasih so ISP-ji deležni posebne programske opreme. Vsebuje vse potrebne nastavitve. Po namestitvi naprave je takoj pripravljena za delo. Če pa imate težave s povezavo, se morate še vedno obrniti na strokovnjaka. Najbolj napredni uporabniki se poskušajo soočiti s svojimi lastnimi problemi. Pravzaprav je z gumbom za ponastavitev vedno možno obrniti (tudi napravo za onesposobitev) na tovarniške nastavitve.

Alternativni način upravljanja naprave

Mnogi uporabniki opažajo veliko funkcijo, ki vam omogoča nadzor brezžične dostopne točke. Imenuje se pomočnik za enostavno namestitev, posebna lupina. Biti nauradno spletno stran proizvajalca, ki vam omogoča, da kadarkoli prenesete to programsko opremo. Če želite konfigurirati pretočni sistem usmerjevalnika, potrebujete poseben gonilnik za Windows. Namestitev je dovoljena tudi s strani proizvajalca. Vse zainteresirane osebe se lahko seznanijo z novimi različicami vdelane programske opreme. Namestiti ga je treba, da bi se izognili motnjam. Za hitro obravnavo odtenkov se priporoča uporaba navodil. Ponuja se na uradni spletni strani. Trenutno je v mreži veliko pregledov. Tisti, ki so naslovljeni na pomočnika, vsebujejo majhno negativno - komentar avtorju. To je posledica dejstva, da uporabniku ne dovoljuje, da vnese nekaj svojih podatkov, da so vsi omejeni na urejanje in so zaščiteni. Poleg tega ta pomočnik deluje samo na operacijskem sistemu Windows, ki že večkrat zmanjšuje njegove funkcije.

Dodatne uporabne možnosti

Usmerjevalnik ima poleg standardnih funkcij še nekaj dodatnih, ki olajšajo delovanje same naprave. Takšne možnosti bodo koristne za vsakogar, ki se lahko imenuje napreden uporabnik. Vredno je povedati o demilitariziranem območju, ki je dobilo ime DMZ. Deluje ne le za omejitev dostopa do nekaterih strežnikov, ampak tudi za omejitev dostopa do določenih virov. Omogoča vam tudi prepoved uporabe interneta. Pogosto takšne funkcije uporabljajo starši, da nadzorujejo delo otroka s strani računalnika. Obstaja še ena zelo zanimiva nastavitev za usmerjevalnik TP-LINK WR 841, imenovan IPTV. Ustvaripovezavo v samo nekaj minutah, uporabnik pa lahko varno brskanje po straneh, kot tudi gledanje filmov v dovolj visoki kakovosti. V tem primeru se podatki prenašajo prek ponudnikovega omrežja. Na voljo je ločen meni nastavitev WPS. Za njo lahko nastavite preprosto geslo, ki ga boste dali gostom in prijateljem. Povezali se bodo z omrežjem Wi-Fi. Toda pred začetkom dela s to funkcijo jo morate aktivirati s pritiskom ustreznega gumba na napravi. Zanimiva možnost je v meniju Nastavitve brezžičnih omrežij TP-LINK 841 N. Ta funkcija omogoča uporabniku, da določi prednostne naloge pretakanja. Na primer, pri gledanju filma preko torrenta bo uporabljena celotna dovoljena hitrost interneta. Tako so te funkcije precej udobne, intuitivne in uporabniku olajšajo delo z napravo.

Razlika med modelom 841 N 841 in ND

Opisani usmerjevalni model se razlikuje od modela TP-LINK 841 ND samo z zasnovo antene. V 841 N jih ni mogoče odstraniti. Toda 841 ND se enostavno odstrani. To vam omogoča priključitev močnejših sprejemnikov na napravo, če je to potrebno. Standardno so na voljo antene tipa 5Dbi, ki zadostujejo za pokritje celotnega apartmaja z dostopno točko Wi-Fi.

Ocene

Pregledi naprav so pozitivni v 95% primerov. Treba je opozoriti, da potrošniki opazijo odlično delo, ki ga ne spremljajo napake in napake v procesu izkoriščanja. Poleg tega lahko v primeru težav vedno kontaktirate servisni center in zahtevate izvedboustrezne storitve. Če je primer vključen v garancijo, bodo vse manipulacije izvedene brezplačno. Negativne povratne informacije o napravi so povezane le s prisotnostjo pomočnika. Omogoča uporabo usmerjevalnika, vendar ne dovoljuje vnosa lastnih podatkov. Zato je primeren samo za tiste, s katerimi ponudnik ne zahteva posebnih nastavitev. Poleg tega kaže nestabilno delo in trajne nesreče. Na delu usmerjevalnika potrošniki ne pišejo negativnih ocen. Tudi ob dejstvu, da je naprava proračunska, je kakovostna in povzroča le pozitivna čustva med delovanjem. Napravo kupite samo v specializiranih prodajalnah, da ne bi padli v ponarejevalca.

Izhodi

Usmerjevalnik v večji meri deluje dobro, potrošniki napišejo le pozitivne povratne informacije. Negativni komentarji so redki. Na kaj uporabniki kažejo? Všeč jim je dober funkcional, od katerih jih mnogi na žalost pogosto ne uporabljajo. Nekateri parametri TP-LINK 841 so potrebni za uporabo v veliki sobi, niso namenjeni za domačo uporabo. Kupci opozarjajo na dobro zasnovo, ki ima prezračevalni sistem. Prilagoditve so intuitivne, upravljanje usmerjevalnika je enostavno. Kakšne nianse lahko pripišemo slabostim? Včasih se to zgodi pri delu z torrentom, da se zmanjša hitrost prenosa podatkov. Komunikacijski kanal lahko izgine, vendar se po nekaj sekundah začne postopoma dvigovati. Če ta pomanjkljivost pogosto moti uporabnika, potem lahkokadarkoli namestite posebno programsko opremo, ki omejuje hitrost prenosa. V tem primeru bo problem rešen in nikoli se ne bo pojavil. Router TP-LINK 841 stane 1 tisoč rubljev. Zato je naprava dobro znana in ne razočara svojih uporabnikov.

Sorodne publikacije