Kako izbrati igro za nastavitve računalnika: namigi

Preden prenesete ali kupite katero koli računalniško igro, se morate nujno seznaniti s sistemskimi zahtevami in jih primerjati z značilnostmi vaše naprave. Spoznajmo, kako se igra za parametre računalnika.

Zakaj ga potrebujete?

Odvisno od ravni grafike in igralnega motorja postane bolj ali manj zahtevna za karakteristike sistema. Če je vaš računalnik precej šibkejši od zahtev uradnega založnika ali razvijalca iger, bo aplikacija najverjetneje sploh ne začela ali pa se bo zelo upočasnila. Kaj je zaviranje igre in kako jo lahko odkrijemo? Zelo preprosto. Ko boste zagnali, boste opazili, da je število sličic na sekundo znatno pod udobno vrednostjo 30 ali več FPS. To se kaže v vsebini slike, zamrznitvi ali upočasnitvi slike na zaslonu. Seveda se zaradi takšnih nevšečnosti zdi neprijetno ali nemogoče igrati. Zato je nujno, da poberete igre pod nastavitvami računalnika, tako da digitalna zabava prinaša užitek, namesto da bi igralca prisilili, da se moti nastavitev.


Večina sodobnih iger ima kakovostne grafične nastavitve (nizka, srednja, visoka in maksimalna). Pogosto lahko ročno nastavite vsak parameter in izberete parametre, ki bodo računalniku omogočili, da se bo spoprijel z obremenitvijo, ki je naložena na njem. Pred desetimi leti se je zdelo normalno igrati na starejših osebnih računalnikih, z zamiki in "zavori". V sodobnem svetu noben pokvarjen igralec sploh neZaženite igro, če bo slabo delovala na svojem računalniku.

Optimizacija

Ne smemo pozabiti na dejstvo, da stabilno delo računalniške igre ne vpliva le na značilnosti naprave, ampak tudi na optimizacijo motorja. Zdaj lahko srečate številne projekte, ki se pojavljajo v zgodnjem dostopu in se postopoma izboljšujejo. Hkrati pa so takšne igre spremljale številne pomanjkljivosti in slaba optimizacija. Tudi najsodobnejše konfiguracije se ne morejo spopasti z igro, zato proizvajajo enako šibek rezultat kot na primer računalniki srednjega cenovnega segmenta. V tem primeru je nemogoče izbrati igro za parametre računalnika. Morali boste čakati na ustvarjalce ali ljubitelje same igre.


Kaj vpliva na zmogljivost?

Poglejmo, na kaj morate biti pozorni pri izbiri igre glede na sistemske zahteve. Prva je tehnična karakteristika. V tem primeru morate paziti na vse parametre: procesor, pomnilnik, grafično kartico, prisotnost interneta in prosti prostor na trdem disku. Posebno pozornost je treba nameniti video kartici, saj je v večini primerov odgovorna za obdelavo grafike. Druga točka je programska oprema. Nekateri projekti so zasnovani posebej za določene različice operacijskih sistemov. Na primer, igre iz Microsofta so zdaj zagnane samo v sistemu Windows 10. Tudi del aplikacij, ustvarjenih izključno za 64-bitne platforme. Te parametre je treba upoštevati tudi pri izbiri igre.

Kje najti lastnosti?

Operacijski sistem ponuja vse potrebne informacijeuporabniku. Za dostop do njega morate narediti naslednje:
 • Odprite "Lastnosti" računalnika.
 • Bodite pozorni na "sistem" in "okna". Vsebuje vse potrebne informacije o računalniku, razen grafične kartice.
 • Če želite razumeti, katera grafična kartica je nameščena v vašem računalniku, morate v oknu Sistem izbrati Upravitelj naprav.
 • V oknu poiščite razdelek "Video adapterji" in si oglejte ime naprave.
 • Poiščite značilnosti komponente, ki jo najdete na internetu.
 • Kje najti sistemske zahteve igre?

  Če želite poiskati igro v skladu s sistemskimi zahtevami računalnika, je treba poiskati seznam zahtev razvijalcev projekta. Tukaj je vse odvisno od tega, kako boste kupili igro:
 • Pri nakupu igre v polju lahko preberete zahteve na hrbtni strani paketa.
 • Pri nakupu ključa v spletni trgovini (na primer Steam) preberite vse informacije na strani z opisom.
 • Pri prenosu piratske različice si oglejte sistemske zahteve na strani za distribucijo ali prosite druge uporabnike za komentarje.
 • Da bi igro lahko izbrali o parametrih računalnika, je treba primerjati značilnosti računalnika in zahteve igre. Če se naprava ujema z zmogljivostjo ali jo presega, lahko varno prenesete in zaženete to igro. Med igro ne smete imeti težav, če igra izpolnjuje zahtevane zahteve in je dobro optimizirana. Če ne razumete "železa" in ne morete pobrati igro s parametrinato uporabite posebne storitve. Toliko jih je na internetu.
  Zdaj veste, kako izbrati igro za nastavitve računalnika. Uživajte v dobrih projektih ne glede na grafiko in zahteve!

  Sorodne publikacije