Kako odpreti vrata za Skype?

V današnjem svetu si je težko predstavljati svoje življenje brez uporabe različnih glasnikov, ki močno poenostavljajo naša življenja in življenja naših sorodnikov. So kompaktni, udobni, vedno pri roki in tudi manjši. Njihov videz je povsem prevrnil naš svet, po katerem so listi postali ostanek preteklosti, vendar še vedno obstajajo primeri, ko so vrata najbolj priljubljenega Skype messengerja zaprta. V tem članku bomo opisali, kako odpreti vrata za "Skype".

Kaj je pristanišče za "Skype"?

Takšno vprašanje zastavljajo samo programerji, ki poskušajo programu dodati svojo kodo, ali ljudi, ki imajo določena vrata zaprta. Lahko se zaprejo iz kakršnega koli razloga, od starševskega nadzora do korporativnega interneta, v katerem je zaprto pristanišče, ki je odgovorno za "Skype". Zapiranje jih zaradi mnogih razlogov zmanjša obremenitev računalnikov, ki so že dolgo zastareli, ali samo, da ljudje na delovnem mestu niso moteni.


Kaj je pristanišče? Kot veste, ima vsak računalnik, povezan z internetom, svoj osebni identifikator, IP-naslov, iz katerega lahko izveste veliko zanimivih stvari o uporabnikovem računalniku. Lahko se domneva, da je ip ime računalnika, hkrati pa je pristanišče njegov skrbnik. Če imate odprta vsa vrata, lahko celo običajen uporabnik računalnika zlahka zajame shranjene podatke. Skoraj vse so odprte le v določenem trenutku ali na zahtevo uporabnika. Možnih je 65.356 pristaniščvsak računalnik.


Nekatera pristanišča čakajo trenutek, ko jih program uporabi. Brskalniki, na primer, uporabljajo 80. pristanišče, je odgovoren za povezavo z internetom in obiskovanje preko brskalnika različnih strani. Iz tega sledi, da je pristanišče za "Skype" njegova sposobnost povezovanja z internetom.

Kako odpreti vrata prek Skypea?

Če imate v računalniku nameščen Skype, čeprav ni povezave z internetom, to pomeni, da so vrata zaprta. Vendar pa Skype uporablja dva pristanišča naenkrat: 80 in 443. Običajne aplikacije delujejo tudi s temi vrati, isti brskalnik za povezavo uporablja 80. pristanišče https. Na srečo so sodobni operacijski sistemi precej večfunkcionalni in zaprtje enega priključka ne more vplivati ​​na celoten sistem, saj je možno odpreti novo pristanišče in je dovolj enostavno. Sledite spodnjim navodilom:
 • Omogočite Skype in vnesite svoje uporabniško ime in geslo ter se prijavite v svoj račun.
 • Na vrhu plošče in v njej stolpec "Orodja", nato pojdite na "Nastavitve".
 • Na strani boste videli veliko možnosti, med katerimi boste našli in kliknite "Napredno".
 • Tukaj je postavka "Connection", ki jo želite klikniti. Na desni strani je meni, ki ponuja izbiro pristanišča, ki vas zanima. Vnesete lahko poljubne 4 številke.
 • Ta metoda je čim bolj učinkovita in ne zahteva dodatnih manipulacij, če ima vaš računalnik zaklenjena vrata Skype. Torejtako je enostavno odpreti vrata.

  Uporabljena vrata za "Skype"

  Upoštevajte naslednji trenutek. Katero pristanišče uporabiti za Skype? Če ste naredili prejšnja navodila, vendar ne veste, katera vrata uporabiti, je treba omeniti, da se bo katera koli od 4 številk popolnoma ujemala. Vnesete lahko vrata 5552, ki se ne uporabljajo nikjer. Če ne želite iti v tista vrata, ki jih privzeto uporablja Skype, je dovolj, da se izognete vratom 80 in 443 za povezavo s strežnikom prek internetne povezave.

  Sklep

  Upamo, da razumete, kaj predstavljajo pristanišča za Skype, in se tudi naučili, da jih odprete v nujnih primerih. Ne pozabite, da jih ne smete odpreti zaporedoma, saj lahko preko njih zlonamerni ljudje prodrejo v vaš računalnik.

  Sorodne publikacije