Izogibanje blokiranju brskalnika: razširitve, vtičniki

Nekatere državne strukture (vzorec Roskomnadzora) poskušajo blokirati dostop do spletnih mest, ki po njihovem mnenju razdeljujejo piratsko vsebino. Včasih jim uspe (čeprav ne za dolgo). In potem pred uporabniki ostro postavlja vprašanje, ali je treba zaobiti ključavnice. "Yandex.Browser" zagotavlja takšno storitev. Družba je opozorila, da je nova različica brskalnika že vgrajena v VPN. Vendar ni vse tako preprosto. Preučili bomo možne možnosti za izogibanje blokiranju z brskalnikom Yandex.

Zakaj morate obiti zaporo?

Blokiranje nikogar ne uživa. In če naši rojaki niso tako slabi, potem so Ukrajinci zaprti skoraj vse segmente Runet. Ne morejo uporabljati ruskega iskalnika, ne morejo vnesti svojih strani VKontakte in sošolcev. Tudi pod prepovedjo ruskih glasnikov. Še posebej za njih je podjetje "Yandex" in ustvaril brskalnik z vključeno VPN. Zato nadaljuje brez kakršnih koli prilagoditev za izogibanje blokiranju mest. "Yandex.Browser" ne zahteva dodatne konfiguracije. To pravijo njeni ustvarjalci. Toda v resnici gre vse malo slabše. Konfigurirajte brskalnik, ki ga potrebujete. In pogledali bomo, kako to narediti.


Gumb "Turbo"

Malo ljudi ve, vendar brskalnik iz Yandex ima poseben gumb, ki v teoriji povečuje hitrost nalaganja strani. Vendar pa lahko pomaga obiti blokiranje nekaterih spletnih mest. Kako natančno ta tehnologija deluje, nijasno je. Toda ostaja dejstvo: ko je možnost "Turbo" omogočena, da obidejo ključavnico. Strokovnjaki pojasnjujejo ta incident na naslednji način. Pri delu na tehnologiji povečevanja hitrosti nalaganja strani, informacije iz strežnika prihajajo na strežnike "Yandex", ki se obdeluje. Dimenzije strani, grafične komponente itd. In že iz strežnikov "Yandex" informacije se pošljejo na uporabnikov računalnik. Zato je možno zaobiti blokiranje Runeta v "Yandex. Browser". Res je, da takšna stvar ne deluje vedno. Da bi dobili 100-odstotni rezultat, je najbolje izkoristiti druge funkcije. Na primer, posebne razširitve.


Uporaba razširitve Browsec

To je ena izmed najbolj priljubljenih razširitev, ki jih zagotavljajo uporabniki VPN. Pomaga obiti blokiranje Runeta v Yandex.Browser. Razširitev je nastavljena iz trgovine Google Chrome. Brskalnik iz »Yandex« - natančna kopija zaroda »Google«. Zato vprašanja združljivosti ne bodo točna. Če želite aktivirati VPN po namestitvi, kliknite ikono s sliko razširitve v orodni vrstici. Aplikacija vas bo pozvala, da izberete državo s pravo povezavo. Na voljo bo tudi približna hitrost povezave. Bolje je izbrati najbolj stabilne strežnike. Trenutno na seznamu strežnikov obstajajo države, kot so Nizozemska, Singapur, Anglija in Združene države. To je način, kako zaobiti blokiranje v brskalniku Yandex z razširitvijo Browsec, vendar pa razmislite o drugih možnostih
.

Uporaba dodatkov friGate

za brskalnik YandexZa izogibanje zaklepanju - zelo priročne stvari, ki zmanjšajo uporabnikova dejanja za konfiguracijo VPN na minimum. Vendar pa obstaja trgovina Google Chrome in stvari, ki lahko delujejo v popolnoma samodejnem načinu. Ta razširitev je friGate. Vse, kar je potrebno od uporabnika - poiščite, prenesite in namestite program. Nič več ni treba storiti. Ko uporabnik poskuša dostopiti do blokiranega vira, se program samodejno aktivira prek VPN. Zato je ključavnica neuporabna. Ta metoda je primerna za skoraj vse uporabnike. Dober je, da ne potrebujete ničesar. Samodejno delo razširitve ne vpliva na hitrost nalaganja strani v brskalniku. Vse se zgodi, še vedno hitro. Mnogi strokovnjaki svetujejo državljanom Ukrajine, da se izognejo blokiranju internetnega segmenta ruskega jezika. Različica je odlična za domače uporabnike, če Roskomnadzor nepričakovano blokira njihovo najljubše mesto.

Uporaba razširitve ZenMate

ZenMate je druga razširitev brskalnika Yandex. Izogibanje ključavnici z njeno pomočjo je možno na principu preprostega preklopa na strežnik v drugi državi. V prilogi so štiri možne države, ki bodo obšli blokado: Hongkong, ZDA, Nemčija in Romunija. Vsi razpoložljivi strežniki imajo visoko hitrost in stabilno povezljivost. Uporabnik mora najti aplikacijo v trgovini Google Chrome, prenesti in namestiti. Nato boste morali klikniti na ustrezno ikono v orodni vrstici in za nekatere izbrati strežnikdržavi In potem lahko brez težav obiščete blokirana mesta. Posebnost te širitve je, da porabi zelo malo RAM-a, ko gre za delo. Njegova prisotnost je nevidna. In to je še en razlog za njegovo namestitev. Potem zagotovo zaklepanje ne bo grozno.

Uporaba anonimizatorjev

Nekatere storitve zagotavljajo spletne storitve VPN. Imenujejo se anonimizatorji. Tisti, ki ne morejo namestiti nobene od navedenih razširitev iz nekega razloga, jih lahko uporabljajo. Izogibanje blokiranje v Yandex.Browser s pomočjo anonymizers za mnoge bo najbolj primerna možnost.Najbolj priljubljene storitve, kot je načrt noblockme.ru in cameleo.xyz. Vstavite naslov spletnega mesta, ki ga želite obiskati, in kliknite na ustrezen gumb. Spletna stran bo hitro posredovala zahtevo lastnemu strežniku in vas povezala z izbranim virom že preko svojega strežnika. In takšni anonimizatorji delujejo. Po njihovem mnenju lahko takšni viri v računalnik vnašajo potencialno škodljivo programsko opremo, v varnostnem načrtu pa rešitev z razširitvami izgleda veliko bolje, čeprav v tem primeru nihče ni imun na viruse in drugo zlonamerno programsko opremo.
Zato so možnosti za izogibanje blokiranju v Yandexu. Brskalnik "precej veliko. Lahko uporabite gumb" Turbo "v samem brskalniku ali namestite eno od razširitev.mogoče je in sploh uporabiti anonimizatorje. Vendar pa slednje ne priporočajo uporabe. Kar se tiče podaljšanja, izgleda, da je različica friGate najbolj privlačna. Ta aplikacija je enostavna za namestitev, praktično ne uporablja RAM-a računalnika in deluje samodejno. Potrebno je samo, da se prijavite na spletno stran, za katero je znano, da je blokirana, saj bo razširitev takoj začela delovati. Na splošno, mimo blokiranje Runet v "Yandex.Browser" ni zapletena naloga. Za izvedbo tega procesa vam sploh ni treba biti visokotehnološki specialist. Vse je narejeno zelo preprosto.

Sorodne publikacije