Kako postaviti geslo v brskalnik Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Yandex

Za priročno spletno iskanje uporabniki uporabljajo različne brskalnike: priljubljene operacijske sisteme, kot sta Chrome in Mozilla Firefox, pa tudi manj znane aplikacije. Ne glede na to, kateri brskalnik je nameščen na osebnem računalniku, je vredno pozornosti nameniti ne le varnosti internetne povezave, temveč tudi shranjevanju osebnih podatkov.

Zakaj geslo v brskalniku?

Uporabite geslo za prijavo v osebni računalnik, zaščitite podatke v telefonu s ključem ali prstnim odtisom - vse to je postal znan del življenja vsakega lastnika modernih pripomočkov. Toda za nekatere uporabnike ta stopnja zaščite ni dovolj, in sprašujejo se, ali lahko v brskalnik postavite geslo. Toda kaj je potrebna dodatna zaščita in kako deluje?


Geslo v brskalniku pomaga zaščititi vaše osebne podatke v primeru kraje računalnika ali prenosnega računalnika. Zlonamerni uporabniki ne bodo mogli odpreti brskalnika in uporabiti podatkov, shranjenih v aplikaciji: gesla s spletnih mest, podrobnosti bančnega računa. Tudi brusen brskalnik in vsakdanje življenje bosta "zaščitila" osebne podatke. Če imate dostop do osebnega računalnika za več ljudi, lahko namestite več aplikacij in zaščitite enega na enega, potem pa nihče ne bo mogel videti zgodovine pogledov, zaznamkov in osebne korespondence. Toda kako vnesti geslo v brskalnik? Postopek je različen za vse brskalnike, vendar vv nobenem primeru ne traja veliko časa.


Kako postaviti geslo v brskalnik "Chrome"?

Googlov brskalnik je znan po svojem intuitivnem vmesniku in podpori za številne dodatne razširitve. Eden od njih - LockPW - bo pomagal nastaviti geslo v brskalniku. Po prenosu iz shrambe razširitev in namestitvi bo uporabnik pozvan, da konfigurira LockPW. Potem morate potrditi uporabo razširitve in v načinu brez beleženja zgodovine. Uporabnik bo pozvan, da prebere navodila in klikne gumb "Naprej". Po tem morate vnesti geslo, ga ponoviti in dodati kartico. Shranite spremembe in znova zaženite program.

Nastavitev gesla v brskalniku Mozilla Firefox

Eden od priljubljenih brskalnikov - Mozilla Firefox. Mnogi uporabniki jo cenijo za uporabniku prijazen vmesnik in široko paleto dodatkov in razširitev. Ostaja, da se naučite, kako v brskalnik Mozilla Firefox namestiti geslo.
Za zagotovitev zaščite morate prenesti glavno geslo + pripono. Po namestitvi morajo uporabniki odpreti nastavitve aplikacije. V oknu kliknite zavihek "Zaščita" in potrdite polje "Uporabi glavno geslo". V pojavnem oknu morate vnesti novo geslo in ga ponoviti. Nato pojdite na zavihek »Zaženi« in nastavite poziv za geslo ob zagonu. Naslednji korak je shranjevanje sprememb in ponovni zagon programa. Nadaljnje odpiranje programa bo možno šele po vnosu gesla.

Geslo za brskalnik Opera

Opera je nameščenih na milijone uporabnikov. Todale redki znajo dati geslo v brskalnik Opera in zaščititi svoje podatke. Opera je eden redkih brskalnikov, ki nudi zaščito med prvo namestitvijo programa. V takih primerih je dovolj, da v odprto okno vnesete geslo in nadaljujete z namestitvijo programa.
Za dodajanje glavnega gesla brskalniku Opera po določenem času po namestitvi mora uporabnik odpreti aplikacijo Nastavitve in odpreti zavihek Dodatno. Na seznamu nastavitev izberite »Varnost« in kliknite »Nastavi geslo«. Uporabnik bo moral vnesti novo geslo in ga shraniti. Nato morate znova zagnati brskalnik in ga odpreti z geslom.

Kako postaviti geslo v brskalnik «Yandex»?

Ruski brskalnik "Yandex" je šele začel postati priljubljen. Dober sistem za varstvo podatkov, hitri prenosi - to je tisto, kar privablja vse več uporabnikov. Toda kako postaviti geslo v brskalnik «Yandex»? Postopek nastavitve gesla na »Yandex.Brauser« je enak kot v »Chromium«. V trgovini aplikacij morate prenesti LockPW, ga namestiti in obiskati nastavitve razširitve.
Na enak način kot v Chromiumu je treba tukaj potrditi uporabo razširitve v načinu brez beleženja zgodovine in sprejeti pogoje uporabe programa. Nato dvakrat vnesite geslo in dodajte poziv. Zadnji korak pred ponovnim zagonom je shranjevanje sprememb. Zdaj, v katerem koli brskalniku, bodo osebni podatki pod maksimalno zaščito.

Sorodne publikacije