Yafd: zavihki, kako očistiti? Kaj storiti, če se Yafd: zavihki ne odprejo?

Mnogi uporabniki priljubljenega spletnega brskalnika Mozilla Firefox, ki je priznan kot eden najbolj stabilnih, se pogosto pritožujejo, da njihova vrstica z zaznamki izgine, in namesto njih je v naslovu zavihkov yafd: prišlo do napake. Odstranjevanje te povezave se bo še naprej prikazovalo, zlasti ker vam ni treba uporabljati nobenega specializiranega orodja za registracijo, storitve za preverjanje storitev ali nastavitev pravilnika skupine. Vse je precej bolj prozaično - uporabljajo se le možnosti brskalnika, vendar pa je treba pri dostopu do njih upoštevati nekatere nianse, ki jih bomo povedali ločeno. Za začetek si poglejmo naravo same napake in možne vzroke za njen pojav.


Neznana vrsta naslova yafd: zavihki

Pravzaprav je ta napaka eden najpogostejših in za vsakogar je povsem nejasno, zakaj je ta naslov napisan v naslovni vrstici brskalnika in so vizualni zaznamki prekinjeni, da ne omenjam dejstva, da je nameščen Prej je manjkala tudi domača stran.
Dejstvo je, da se sam brskalnik ne prepozna kot tak, ker ni prehoda na nastavitve in določene parametre, niti na povezavo z elementom na internetu. Toda kako odstraniti yafd: zavihke? Problem je v tem, da običajno odstranjevanje te kombinacije iz naslovne vrstice ne daje ničesar enakega. Da bi razumeli najboljšo rešitev za odpravo te težave, morate najprej preučiti temeljne vzroke za to vedenje brskalnika.

Zakaj je naslov spontano zapisanFirefox?

Razlogi za "vzletanje" nastavitev brskalnika so lahko precej veliki (virusni učinek ni izključen, vendar v tem primeru nima neposredne povezave s to situacijo, čeprav v nekaterih primerih ni mogoče izločiti iz računov).


V bistvu je večina strokovnjakov vznemirila dejstvo, da se vrstica z zaznamki ne odpre, yafd: zavihki nenehno visijo v naslovni vrstici in onemogočajo nekatere najenostavnejše akcije, ki se povezujejo z prisotnostjo integriranih elementov brskalnika in vizualnih oznak sami, brskalniki in storitve, kar je čudno, ohranja precej tesno povezavo).

Nastavitev pred prijavo

Sedaj je stanje neposredno popravljeno. V Firefoxu lahko zavihke yafd: odstranite na dva načina. Prva je, da spremenite nastavitve globalnega brskalnika. Začnimo s tem.
Kot smo že razumeli, je potrebno vnesti del osnovnih parametrov brskalnika. Da bi se izognili iskanju takega elementa iz drugega menija, je preprosteje vnesti about: config v naslovno vrstico, po tem pa bo izdano opozorilo, da boste padli v parametre programa, zato morate biti zelo previdni pri nastavitvah. Sprejmite sporočilo in pojdite na naslednji korak.

Nastavitev vrste začetne strani

V drugem koraku vprašanje o tem, kako odstraniti zavihke yafd: vključuje izbiro vrste začetne strani, za katero je treba v seznamu parametrov poiskati seznam brskalnikov Newwant.url (da ne bi prebral seznama podobnega kombinacija se lahko neposredno predpišenaslovno vrstico).
Zdaj je treba paziti na vrednost dodeljenega parametra. Seveda je tam točno yafd: tabs. Kako odstraniti to nastavitev? Zelo enostavno! Dovolj je, da vnesete možnost urejanja z uporabo rednega dvojnega klika, da to storite in nato samostojno zapišete URL strani, ki naj se odpre na začetku programa. Če ne želite odpreti vira na internetu, in ko zaženete brskalnik, se prikaže okno s standardnimi in shranjenimi vizualnimi zaznamki, kako naj vnesete vrstico about: newtab. Po operaciji morate nameščene možnosti shraniti in ponovno zagnati brskalnik. Opomba: Za natančnost nastavitev nastavite iskanje zavihkov yafd: tako, da v naslovno vrstico vnesete želeno kombinacijo in ročno odstranite vse, ki jih želite najti.

Kako odstraniti yafd: tabs s kardinalno metodo?

Načeloma obstaja tudi enostavnejši način za odpravo takšnega napada brez uporabe urejanja parametrov in vrednosti glavnih možnosti.
Gre za vnos začetnih nastavitev in uporabo popolne ponastavitve, kar pomeni, da se brskalnik vrne v tovarniško stanje. Res je, v tem primeru morate jasno razumeti, da bodo izbrisane vse uporabniške nastavitve in zaznamki. Zato je priporočljivo vsaj izvoziti zaznamke, na primer, da jih shranite kot datoteko HTML, nato pa jih lahko uvozite po ponastavitvi ali poponovno namestite brskalnik ali uporabite drug brskalnik.

Kaj naj storim, če nastavitve ne morem spremeniti?

Opisane metode v večini primerov delujejo brez težav, včasih pa lahko naletite na situacije, ko dostopa do nastavitev ni mogoče izvesti. Kaj storiti? Za začetek poskusite zagnati sam brskalnik v imenu skrbnika. Če to ne deluje, spremenite račun na skrbnika (seveda, pod pogojem, da je na računalniškem terminalu več registriranih uporabnikov). Ni treba posebej poudarjati, da ne bo posegel v virusno skeniranje (nekatere lahko prikrijejo storitve Yandex), vendar je to, kot pravijo, izključno preventivno in ne glavno merilo. Uporabite prenosni skener ali uporabite pripomočke, kot je AdwCleaner.

Namesto izida

Načeloma lahko v tem vprašanju postavite piko. Če naredite določene sklepe o zgoraj navedenih rešitvah, je najpomembnejše, da pravilno vnesete nastavitve globalnih parametrov, se strinjate z opozorilom, ki ga izda brskalnik, in tudi pravilno nastavite začetno stran. Uporabnik ne potrebuje več kot uporabnik. Ponastavitev se lahko izvede samo, če prva metoda, tudi če obstaja dostop do izmeničnih možnosti, ne bo dala pričakovanega učinka. Vendar pa je vredno preveriti tudi za viruse (morda bo optični bralnik zaznal nekaj podobnega kot Yamdex, to je nevaren ugrabitelj, ki še ni začel svoje destruktivne aktivnosti). Na drug način, kot ste že opazili, je vse preprostoin nekaj posebnega znanja tukaj ni potrebno.

Sorodne publikacije